A Pesti Vigadóban, április 28-án került megrendezésre a Televíziós Újságírók Díja, melynek kapcsán kissé hazabeszélünk, hiszen a Sorozatwiki kezdeményezésére jött létre a gála. Idén pedig a Játék határok nélkül gyártója, a NuMuvee Hungary Kft. szponzorként állt az esemény mellé, így a Sorozatjunkie-val kiegészült 9 szakmédium, az az Epizód Magazin, a Hír24, a Hír7, az Index-Comment:com, a Mediapiac.com, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét adta át ünnepélyes keretek között az elismeréseket Magyarország legjobb tévés szakembereinek.

A Televíziós Újságírók Díja azért jött létre, mert Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője fontosnak tartotta, hogy a klasszikus kritikai attitűdöt képviselve, a magyar tévés újságírók véleménye alapján is legyen egy olyan díj, mely a kis képernyős világ legprofibb résztvevőit jutalmazza. Immár 8 kategóriában jutalmazták a legjobbakat, azonban a legjobb sorozatos színésznő, színész, férfi és női műsorvezetők, azaz az egyéni teljesítmények mellett a legjobb produkciók is kiválasztásra kerültek. Az alapján, hogy mennyire voltak jól megszerkesztettek, mennyire képviseltek minőséget. A győztesek listája itt olvasható, a jelöltek pedig itt. Ők kapták a legtöbb szavazatot az újságíróktól, így bekerültek a közé a 3 közé, akik meghívót kaptak a gálára.

És jöttek is szép számmal. A Televíziós Újságírók Díját az a Nagy Sándor vezette, akit a Universal Channel hangjaként is hallhattunk nemrégiben, de korábban az RTL Klub és az M1 műsorvezetője is volt, illetve dolgozott a VIASAT3-nak. A gála menete pedig kellően olajozott volt, hiszen rövid videós montázsok formájában mutatkoztak be a jelöltek a közönségnek. Aztán pedig a színpadra léptek a díjat alapító médiumok főszerkesztői és rovatvezetői, valamint vezető szerkesztői, hogy kihirdessék a győzteseket. A nyertesek köszönetet mondtak, pózoltak a Televíziós Újságírók Díja fotófala előtt. Többnyire boldogan.

hirdetés

A legjobb sorozatszínész Mácsai Pál lett, aki a tőle megszokott eleganciával lépett színpadra, a Showder Klubosok annyira voltak lazák, amennyire csak nem szégyellték, míg a Barátok közt Gubík Ágija amellett, hogy összehozott egy nagyon aranyos meghatódást, nagyon meglepődött győzelmén. Persze még így is Ördög Nóra bűvölte el leginkább az embereket, aki a legjobb műsorvezetőnő lett, a híresség Az ének iskolájának forgatásáról jelentkezett be, és még azt is beígérte, hogy megölelget pár kisgyereket örömében.

Nagy számban vettek részt az eseményen a különböző csatornák sajtósai, és vezetői. Így ott volt Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója mellett az RTL Klub kreatív producere, Rubin Kristóf, illetve a TV2-től Ökrös Gergely, a tévé kreatív osztályvezetője, az HBO-tól Krigler Gábor, produkciós vezető és Wayne Henry, az HBO Europe saját gyártású műsorokért felelős alelnöke is. Rajtuk kívül az MTVA részéről érkezett Nyitrai Kata, a szórakoztató műsorokért felelős főszerkesztő, Litkai Gergely, a Comedy Central képviseletében, és Lakinger József, aki a Viacom regionális marketing, kommunikációs es kreativ vezetője és Kabai Zoltán, a Comedy Central regionális programming igazgatója. Az eseményen részt vettek kollégák a FOX-tól, az AXN kommunikációját segítő PR-ügynökségtől, a Lounge-tól is.

Az eseményen a megnyitó beszédet Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője (a második képen) tartotta, aki ezt mondta: “Amerikában és Nyugat-Európában számos tévés újságírói és kritikusi díj létezik, ezeknek sok éve értékes hagyományuk van. Azt láttam viszont, hogy Magyarországon nincs ilyen, ezért hiánypótló ez a kezdeményezés.”

A NuMuvee Hungary Kft. is megköszönte a bizalmat a szakma részéről. “A kritikusokat lehet szeretni vagy nem szeretni, de ők azok a külső szemlélők, akik a közönség mellett meg tudják ítélni egy produkció értékét. Producerként nagyon sokat tanulunk az újságírók véleményéből, ezért üdvözöljük és köszönjük ezt a kezdeményezést” – mondta Tompa Tímea és Farkas József, a NuMuvee Kft ügyvezetői.

A gálaként idén debütáló Televíziós Újságírók Díja már most nagy érdeklődést váltott ki a tévés szakmából, a győztesek pedig láthatóan büszkén vették át az elismeréseket. Az esemény után állófogadás várta a vendégeket, ahol a résztvevő újságírók interjúztak a színészekkel, műsorvezetőkkel, készítőkkel. A győztesekről és jelenlévő sztárokról pedig a fotósok készítettek lelkesen képeket.hirdetés

Látványos, hosszabb előzetes érkezett az ősszel bemutatkozó S.E.R.E.G című sorozatból

Műsorváltozás: Mégsem megy majd egymás ellen a régi és az új Drága örökösök sorozat

23. heti nézettség - A The Floor lett az elmúlt évek legsikeresebb RTL-es vetélkedője

Hamarosan az RTL-en is látható lesz a Cobra 11 utolsó évada

Kiderült, hogy mikor érkezik az Elit utolsó évada a Netflixre

A 2. évad premierje előtt berendelték a Sárkányok háza 3. szezonját