Szombat este ment le A Dal 2015 első középdöntője, melyben 9 szám versenyzett a továbbjutásért. Az adás alatt azonban a New Level Empire értékelése miatt kisebb balhé tört ki a műsor körül. Pierrot durván kiosztotta az együttest, melyen az adás után rendesen kiakadtak. Az esetről mindkét érintett felet megkérdeztük.

Pierrot a következőket mondta az élő adásban az együttes produkciója után: “Először is el kell mondjam, hogy a New Level Empire-t egy nagyon jó vállalkozásnak tartom, kifejezetten jó üzleti vállalkozásnak és ehhez nagyon sok sikert kívánok! A másik oldalon viszont problémám van azzal, hogy a produkció hogy szerepel itt az Eurovíziós válogatón. Ennek az egyik része az műfaji probléma, melyet próbálok nagyon röviden elmondani. Nagyon sokan eszegetnek pattogatott kukoricát tévénézés közben, de amikor elmegyünk egy étterembe, valahogy sosem pattogtatott kukoricát rendelünk. Nincs most időm hosszabban kifejteni a műsoridő miatt, de nagyon szívesen elmondom. A másik probléma – ez már nem műfajfüggő – ez egy személyi dolog. Nagyon nehéz értékelni egy olyan szólistát, aki egyébként szerény énekesi képességekkel rendelkezik és a színpadi jelenléte is nagyjából neutrális, már-már civil, de közben ilyen borzasztóan arrogáns. Na, ez a kombó okozta, hogy a múltkor ilyen alacsony pontszámot adtam és én nagyon következetes ember vagyok ” – mondta el a zsűritag.


A műsor után a helyszínen kérdeztük meg a New Level Empire frontemberét, Ujvári Zoltánt:

Mit szólsz a zsűri kritikájához?
Nem tudom hova tenni Pierrot a műsorban látott viselkedését, aztán azóta kiderült, hogy neki bizonyos versenyzőkkel személyes problémája van. Ebben az a furcsa számomra, hogy nekem semmilyen problémám nincs vele, korábban nem dolgoztam vele, nem csináltam vele interjút, nem csinált nekem lemezt, sőt nem is találkoztunk még soha. Számomra nagyon furcsa, hogy nem tud objektív lenni és ezt több előadónál is tapasztaltam már. Engem nagyon meglepett ez az egész.

Szerinted mire értette az arrogáns kifejezést?
Nem tudjuk, az elmúlt percekben ezen gondolkoztunk mi is. Lehet, nem tetszik neki a basszusgitár, vagy az, hogy valaki bőrdzsekiben van a színpadon. Nem nyilatkoztam róla negatív dolgokat, sőt azt mondtuk, hogy hálásak vagyunk neki, hogy a múltkor lepontozott, mert ez minket motivál és ezzel a közönség kezébe adta a továbbjutást, pont ezért nem tudom hova tenni ezt az értékelést.
Azt nyíltan megmondta, hogy nem tetszik neki ez a stílus, ezt a számot se tartja erősnek, és az Eurovízión sincs helye.

A pattogatott kukoricás hasonlatot értettétek?
Igen értettem és egy tök jó képi hasonlat volt, de itt is az objektivitás háttérbe szorult. Óvatosan kellene egy ilyen műsorban nyilatkozni – mert ő egy zsűritag – és képviseli ezt az egész brandet, ezért nem szabadna személyeskednie.

Utánakerestünk, hogy valóban csak pozitív dolgokat nyilatkoztak-e Pierrot-ról. Elég hamar kiderült, hogy ez nem igaz. A következő riport a még hetekkel ezelőtt, a második eldőntő után készült, melyben Zoláék rendesen ekézik a zsűrit, főleg Pierrot-ot:


Vasárnap Pierrot-ot is megkérdeztük a történtekről:

Az adásban azt mondtad, hogy pattogatott kukoricás hasonlatot a műsoridő alatt nem tudod kifejteni, de később szívesebben megteszed. Kifejtenéd nekünk?
Ez nem nektek szólt, de rendben. Íme egy eggyel kevésbé burkolt verzió. Vannak olyan szórakoztatózenei műfajok, amelyeket természetesen nem bűn szeretni, de mivel már ab ovo nem arra valók, hogy értékeket hozzanak létre, nem szoktuk piedesztálra emelni.

Az arrogáns kifejezést mire értetted?
A főhős színpadi, műsoron belüli, és azon kívüli viselkedésére.

Zola a New Level Empire-ből a műsor után azt monda a SorozatWikinek, hogy neked bizonyos versenyzőkkel személyes problémád van. Ők viszont soha nem mondtak rád rosszat, sőt nem is ismernek. Mi viszont találtunk egy videót, melyben zsűrit ekézik. Láttad ezt a riportot? Ha igen akkor valamilyen szinten egy erre adott reakció volt a szombat esti értékelés legvége?
Nem, nem láttam ezt a riportot, és természetesen nem volt részemről reakció sem erre, sem más konkrét, személyemet érintő megjegyzésre az én bírálatom. Sőt mi több: egyáltalán nem volt személyes, illetve személyeskedő. Én arra szerződtem, hogy a műsoron belül szakmai véleményeket mondjak az elhangzott dalokról illetve előadókról annak érdekében, hogy a jelenlegi kínálatból a leginkább vállalhatót delegálhassuk az európai megmérettetésre. Ebbe nem fér bele, hogy személyeskedjek. Nem is értem a feltételezést. Az lehetetlen, hogy egyszerűen ez volt az őszinte, szakmailag megalapozott véleményem?


Kíváncsian várjuk, hogy az ítész és a New Level Empire leülnek-e megbeszélni a dolgokat, vagy marad a haragos viszony. Véleményem szerint Pierott nagyon jó választás volt A Dal készítői részéről. A legtöbb esetben sokkal reálisabban pontoz, mint társai és nem fél negatív véleményt is mondani a gyengébb versenyzőkről. A jelenléte sokat hozzátesz az 2015-ös eurovíziós válogatóhoz, de most túlreagálta a dolgot. A New Level Empire kritikájának első felével még egyet is értek, de a legvége szerintem személyeskedő hangvételűre sikerült.

Liptai Claudia saját műsort kap az RTL Klubon

Kiderült, mikor érkezik a Jóbarátok különleges epizódja

A Barátok közt és a Drága örökösök egykori színésznője is csatlakozik a Mintaapákhoz

Sorozatötlet pályázatot hirdet a Keresztanyu gyártója

18. heti nézettség – Tarolt az új Konyhafőnök első hete

A mi kis falunk ellen zárul a Mintaapák 2. évada