Nem sűrűn van olyan este, amikor az ember egy színpadon láthatja Freddie Mercuryt, Szécsi Pált, a Europe-ot, Bonót, vagy éppen Eros Ramazottit. A Sztárban sztár egyedülálló formátumát a TV2 600 négyzetméteres stúdiójában néztük meg, a csatorna meghívására. Lángcsóvák, felszabadult produkciók, és kiemelkedően jó hangulat fogadott minket a forgatáson, ahol nem csak a sztárversenyzők eresztették el a hajukat, de nagyon gyakran a zsűri is. Beszámolónkból kiderül, mekkora élmény az, ha a frissen feltámasztott Queen koncertjén lángcsóvák nyaldossák az egyszeri tévés újságíró szemöldökét, és miért kell nagyon odafigyelni a nézőtéren ülve, hogy az ítészek éppen mivel poénkodnak.

A Sztárban sztár nézettsége idén különlegesen erős, a kritikusok egybehangzó véleménye szerint pedig az egyik legszórakoztatóbb showműsor idehaza. Köszönhetően ez részben az előadóknak, akik itt sztárok, azonban a műsor egyik legnagyobb hátulütője ennek köszönhető. Beszélnünk kell a zsűriről. Hajós András remek poénokkal teremt hangulatot a stúdióban, Liptai Claudia ezúttal nem a színpadon, hanem az ítészek közt igyekszik maradandót alkotni, Bereczki Zoltán hozza a tőle megszokott lazaságot, míg Majka vagány beszólásokkal operál. Annak ellenére azonban, hogy a zsűri jól összeállított, gyakran fölé pontoznak, lehúzzák az adott produkciót, majd rányomnak egy 8-9 pontot. Erre Claudia a legjobb példa, aki csak brahiból adott 10 pontot az egyik műsorszámra. Szakmailag ez azért nem jó, mert egyes sorozatkritikáknál azért gondolják az emberek, hogy egy 6-os már gyenge szám, és nem az átlag fölötti, de még nem kiemelkedő kategória, mert a műsorvezető Till Attila is felhördül már akkor, ha valaki „csak” egy 7-est kap. Ahogy a stúdióban lévő közönség is, amely nagyon gyakran szinte követelte a magas értékelést. Ez azért nem túl jó.

Mindezek ellenére azonban a Sztárban sztár egy hatalmas buli. Leginkább így tudnánk jellemezni a showműsort, ahol a legismertebb magyar celebek bújnak világsztárok bőrébe. Amikor ott ültünk, elsőre kicsit lebiggyedt a szám, ugyanis korábban felvett részekkel indult a műsor, olyan produkcióval, melyet mi még nem láthattunk. És mi volt ez? Egy fricska, amit egy, az RTL Klubon futó másik széria kapott, mely igaz, hogy a Sztárban sztár ellen megy, de egy órával később kezdődik, minthogy ez a kikacsintás lement volna. Tóth Veráék dzsungeles díszletben énekelték el Katy Perry nagy slágerét – amit mi is csak a kivetítőn láthattunk –, majd Tilla beszólt, hogy innen legalább a celebeket nem kell kimenteni. Nagyon veszélyes húzást engedett meg magának a műsor, ugyanis nekiment ezzel a Celeb vagyok, ments ki innen!-nek, ráadásul úgy, hogy nem is volt egyértelmű, hogy mi volt a TV2 célja ezzel. Akár reklámnak is beillett volna.

hirdetés

Keresztes Ildikó volt talán az este legnagyobb meglepetése, azután, hogy egy dögösnek szánt produkcióval felemás fogadtatást ért el, a Kökény Attilával énekelt duettje már nagyon durva volt. Ő „játszotta” Tina Turnert, míg a férfi előadó Eros Ramazottit. Pál Dénes emellett Szécsi Pálként zseniális hangulatot teremtett a stúdióban, az a bólogatós fejmozgatás, és a külsőbeli hasonlóság is az énekes malmára hajtotta a vizet, aki köszönte szépen, bezsákolta a ziccert. Utána pedig csak csodálkozhattunk, amikor Vastag Tamással duettezett a srác. Vastag lett Bereczki, Pál Dénes pedig Szinetár Dóra, ezzel nemcsak, hogy két Bereczki volt egyszerre a stúdióban, de még a legborongósabb képű nézőt is sírva röhögésre késztették az énekesek. Pál Dénes egyébként bizonyította, hogy nem véletlen nyerte meg a Voice-ot, nagyon erős produkciókra képes ő a színpadon.

Aztán a Queen se volt semmi, Kökény hozta le a legendás énekes egyik leghíresebb számát, nekünk meg a karzaton ülve lángcsóvák nyaldosták a szemöldökünket, de hát ez természetes. Freddie Mercuryék hatalmas showmanek voltak, de azért a Europe se volt semmi. Ez utóbbi esetben a Bonóként feltűnő Hevesi Tamás nevettette meg a stúdiót, hatalmas lelkesedéssel, és poénos kosztümével abszolút kiemelkedett az estén. Nem csoda, hogy repkedtek neki a 10-esek. Ha pedig már Vastag Tamást emlegettük, róla annyit érdemes megjegyezni, hogy többet nem érdemes „tömegprodukciókban” részt vennie. James Arthurt lehet, hogy jól hozta volna az énekes, ám a mozgó díszletben úgy elveszett, hogy néha azt se tudtuk, hol van a tömegben.

A lángcsóvás, kaotikus, ámbár profi adás egy feszült végjátékkal fejeződött be. Ebben az igencsak szürkén teljesítő Tóth Vera, Keresztes Ildikó duó maradt utoljára. Közülük pedig Keresztes esett ki, annak ellenére, hogy a közönség biztatóan kiáltozta az énekesnő nevét. Korábban sokat síró celebként ismertük az előadót, azonban itt sokak számára bizonyíthatta újfent, hogy hihetetlenül tehetséges. Csak ehhez a könnyek és a dögös szerkók mögé kell nézni, hiszen benne aztán tényleg dübörög az a bizonyos szikra, amit sok énekesnő keresne magában, csak éppen nem találja.

A Sztárban sztár elődöntőjének felvétele alatt rendkívül jól éreztük magunkat, ráadásképp ismét olyan élményt hozott a műsor, amilyet kevésszer szoktunk tévés produkcióktól megkapni. Az újdonság varázsát. Ahhoz már hozzá vagyunk szokva, hogy feltörekvők próbálják maguknak meghódítani a showbiznisz színpadát, itt azonban inkább a buliról szól az egész, a jól szórakozásról, hiszen ismert celebek énekelnek és bújnak bele hírességek bőrébe. A TV2 főhadiszállása mellett található komplexumot átalakították ráadásképp, a stúdió mellett is modernebb épület van, a vezérlőbe pedig HD-s technika került. A nézőközönség soraiban feltűnt a csatorna három ismert személyisége, Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója, György Bence, programigazgató, és Ökrös Gergely, a csatorna kreatív igazgatója is feltűnt, két utóbbit egy rövid beszélgetés erejéig láttuk a stúdióban. De tudomásunk szerint nem ritka vendégei a műsornak.

Mi oldalról néztük végig a produkciókat, így ráláttunk az egész színpadra, farkasszemet nézhettünk Liptai Claudiáékkal és a zsűrivel, ha akartunk, illetve a közönség reakcióit is jól láthattuk. A nézők egyébként nagyon vehemensek voltak, drukkoltak, biztatták a sztárokat, és hangosan felhördültek, ha kedvencük kevesebb pontot kapott, mint amire számítottak. Ezzel szemben hátrány volt, hogy nagyon nehezen lehetett érteni azt, amit a zsűri mond, a tapsorkánban szinte sehogy. Így néha csak sejthettük, hogy vicceseket mondtak az ítészek, de erről sajnos a tévéképernyő előtt ülők tudnának mesélni. Amikor viszont hallottuk őket, akkor legalább a nézők elismerését és mosolyát sikerült elnyerniük Hajóséknak, aki különösképp elemében volt, de Majka és Bereczki különcsatáját is imádta a nézősereg.

Azt is meg kell jegyeznünk, hogy a Sztárban sztár legnagyobb hősei az énekeseken kívül bizony a sminkmesterek, a maszkosok, a fodrászok, és a stylistok is. Nekik tartozunk pár elismerő szóval, hiszen a U2-ból ismert Bono szinte megszólalt, dacára a pocakjának, Kökény Attilából is hihető Ramazottit sikerült varázsolniuk, Pál Dénes Szécsi Pálján pedig az előadó kinézete miatt is szakadt a nevetéstől a közönség.

Október 26-án, vasárnap este 19:00-kor jön a TV2-re a Sztárban sztár 2. évados fináléja, hogy aztán 21:30-kor átadja a stafétabotot a csatorna újdonságának, a Rising Starnak. A Sztárban sztár azonban nem csak a képernyők előtt nagy élmény, de élőben is, keresve se lehetne találni olyat, aki rosszul érezné magát a felvételen, hiszen hol az énekhangok viszik el a hátukon a zeneipar legjobb pillanatait a stúdióba, hol pedig a parókás celebek, akik mindent beleadnak, és szinte meghalnak a színpadon. (Fotók: TV2)

hirdetés

Látványos, hosszabb előzetes érkezett az ősszel bemutatkozó S.E.R.E.G című sorozatból

Műsorváltozás: Mégsem megy majd egymás ellen a régi és az új Drága örökösök sorozat

23. heti nézettség - A The Floor lett az elmúlt évek legsikeresebb RTL-es vetélkedője

Hamarosan az RTL-en is látható lesz a Cobra 11 utolsó évada

Kiderült, hogy mikor érkezik az Elit utolsó évada a Netflixre

A 2. évad premierje előtt berendelték a Sárkányok háza 3. szezonját