Szombaton a csatorna meghívására a Comedy Central bemutatja felvételén vettünk részt. Az este hét humorista lépett fel a Dumaszínház színpadán, három és fél óra alatt. Ekkor csak az új évad felét rögzítették a többi részét egy másik napon forgatják le. Az este azonban szörnyen éreztük magunkat, beszóltak nekünk, ugráltattak és a humoristák nagyobb része se volt túl érdekes.

Megérkezésünk után nem sokkal megtaláltuk azt a hölgyet, aki elhelyezi a vendégeket. A Comedy Central bemutatja felvétele alatt a Dumaszínházba érkező nézők két részen tudnak helyet foglalni. Elöl 2-3, jobb oldalt 5-6 sorban ülhet le a vendégek nagyjából egyötöde. A többiek jóval kényelmesebben, középen és hátul asztaloknál, ahol az adás közben ihatnak és meg is vacsorázhatnak. Az elhelyezésért felelős nő, közölte, hogy menjünk előre és ott tudunk helyet foglalni. Jeleztük, hogy ha van rá lehetőség, akkor mi inkább egy asztalhoz szeretnénk leülni, mire ő közölte, hogy mivel nyereményjátékos jegyünk van, csak a normál székekhez ülhetünk. Rögtön gondoltuk, hogy félreértésről lehet szó, hiszen mi a Comedy Central meghívására mentünk, sajtójeggyel. Erre ő kiosztó hangon azt mondta, hogy az tökmindegy, az is ingyen jegy, így csak az jár, menjünk csak előre. Bár elég megalázónak éreztük azt ahogy kiosztott minket, de nem akartunk vitát és előre mentünk.

Itt érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt években rengeteg produkció felvételére hívtak már meg bennünket. Ezek mind elég különbözőek voltak, egy közös pont azonban mindegyikben volt: sehol nem nézték fizetett statisztának az általuk meghívott újságírót. A legtöbb esetben ilyenkor külön sajtós foglalkozik a médiumok képviselőivel, annak érdekében, hogy az adott produkciót minél jobb színben lássa az újságíró. Fontos kiemelni, hogy semmiféle extra igényünk nem volt a produkció felé, csak szerettük volna végignézi a műsort.

Tehát helyet foglaltunk ott, ahova irányítottak minket, jobb oldalt, nagyjából az ötödik-hatodik sorban, és vártuk a kezdést. Néhány perc múlva azonban odajött hozzánk a produkció egyik munkatársa és mindenkit előrébb ültetett egy sorral, ugyanis elöl alig ültek. Fél perccel rá ismét odajött és szólt, hogy menjünk még előrébb, mert ciki, hogy kevesen vannak és hátulról kiszednék a székeket, így nem látszik, hogy itt kevesebben ülnek. Gondoltuk, hogy van ilyen, szó nélkül ismét átültünk és vártuk volna, hogy kezdődjön a felvétel ám ekkor ismét rájöttek, hogy még mindig nem jó így az ültetés. Ismételten variálás kezdődött és harmadszor is arrébb kellett menjünk. Ekkor már (naivan) biztosak voltunk benne, hogy azonnal kezdenek. De ismét tévedtünk. Pár perc után ismét kitalálták, hogy az oldalsó székeket is kiszedik és megint megkértek, hogy menjünk arrébb. Lassan kezdtük úgy érezni, mintha tényleg fizetett statiszták lennénk, és nem a produkció hívott volna minket azért, hogy jól érezzük magunkat. Kissé idegesen és mérgesen, de negyedszer is átültünk, majd elkezdődött végre a felvétel, mi meg örültünk, hogy most már nem tudnak minket tovább szívatni.

Az első fellépő Laár András volt, aki különböző öltözékekben, hol mesemondó volt, hol pedig elváltoztatott hangon bohóckodott. Nem volt túl érdekes, de voltak igen vicces percei, így még élvezni is tudtuk volna, ha körülöttünk nem mozog folyton az egyik operatőr. Nem is az volt az idegesítő, hogy fél méterre mászkált, hanem az, hogy közben folyamatosan zörgött is. Őt Bruti követte, aki az est egyik legszórakoztatóbb produkcióját nyújtotta. Olyan abszurd történeteket mesélt, ami már annyira béna volt, hogy szinte állandóan nevetni lehetett rajta, de a poénja is elértek egy olyan alsó határt, ami már kifejezetten vicces volt, így kellemes 30 percet éltünk át. Sőt ekkor már szerencsére az operatőr sem nagyon mászkált ott. Rekop György érkezett harmadikként, aki meglepetésünkre nem volt túl szórakoztató. Elég vulgáris és középosztálybeli humort tolt, amin csak néha lehetett szórakozni.

Ezután egy rövid szünet következett, melynek a végén elfoglaltuk a korábbi helyünket. Ekkora már valamennyire sikerült elfeledni a kezdeti igen kellemetlen kiosztást és az azt követő ugráltatást. Pár perccel azonban a folytatás előtt ismét odajöttek hozzánk és kérték, hogy újra üljünk át egy másik helyre, ugyanis többen megunták a produkciót és hazamentek, így megint vannak üres helyek. Mondtuk, hogy már négyszer kellett odébb mennünk, mire közölték, hogy itt biztosan nem maradhatunk. Így nem volt mást tenni, ötödször is új helyre ültünk, majd miután helyet foglaltunk a minket arrébbküldő munkatárs bazdmegolt egyet ránk. Fél perccel később vettük észre, hogy valahonnan hoztak néhány embert mögénk, akik pont a korábbi helyünkre ültek le, így teljesen felesleges mentünk arrébb. Így mire elindult az est második fele, minket megint sikerült jól felhúznia a produkció munkatársainak.

A szünet után Hajdú Balázs annyira lassú és idétlen figurát hozott, – pedig csak pár mondatban bemutatkozott – hogy többen röhögő görcsöt kaptak tőle. Volt egy nő aki annyira élvezte, hogy bármit mondott, az első 10 percben folyamatosan nevetgélt, így egy idő után már a közönség is főleg rajta múlatott. Egyébként Balázs végig szórakoztató volt, tényleg teljesen ki lehetett volna kapcsolni a produkció alatt. Megjelent azonban a korábbi operatőr és 30-40 cm-re tőlünk az arcunkba nyomta a kamerát és úgy próbált venni minket, mely rendkívül zavaró volt. Ráadásul ezt az este légvégéig rendszeresen újra megtette. Balázs után következett Gaál Dani. A rendkívül fiatal srác azonban nagyon gyenge volt, nem is értettük, hogy kerül 17 évesen a színpadra. Alig lehetett rajta röhögni rajta, nagyon erőltetett volt az előadása.

Utolsó előttiként érkezett Litkai Gergő, aki vegyes produkciót hozott össze. Az elején a politikával viccelődött, de sokszor nem igazán jöttek át a poénjai. Később azonban mondott vicces dolgokat és a végére egészen jót lehetett rajta szórakozni. Végül Szobácsi Gergő zárta az estét, aki borzalmas volt, alpárian viselkedett, néha az Istenkáromlás határait feszegette és egyáltalán nem volt vicces. Több olyan rész is volt, amikor egyszerűen többen ásítoztak és az órájukat figyelték. Persze az utómunka után ez biztosan nem fog látszani, ügyesen kivágják majd ezeket a részeket és csak röhögő embereket fognak mutatni.

Összességében ez volt a legrosszabb felvétel amin valaha jártunk. A beszólások és a folytonos ugráltatás miatt megalázva éreztük magunkat és még a produkció sem volt túl szórakoztató. Kifele menet ezt több állandó néző meg is jegyezte. Volt aki azt mondta, hogy ő rendszeresen jár a Dumaszínházba, de ilyen gyenge estén még nem volt, de olyan is elhangzott, hogy a végére már alig bírta visszafojtani az ásítozást.

Berendelték a 18. évadát az egyik legnépszerűbb kórházas sorozatnak

Új ausztrál sorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Kiszivárogtak az első fotók a Zsivány egyes előzménysorozatának forgatásáról

5 év után visszatér a Frizbi Hajdú Péterrel

4 előzetes érkezett a hétfőn visszatérő Mintaapákhoz

Tetőtől talpig megújult a SorozatWiki