Gwendoline Christie neve a Trónok harca előtt legalább annyira ismeretlen volt, mint Emilia Clarke-é. A szőke színésznő azonban Brienne karakterének köszönhetően berobbant a köztudatba. Olyannyira, hogy igazi közönségkedvenc lett a nézők számára. Azóta a színésznő szerepet kapott a legújabb Csillagok háborúja filmben és Az éhezők viadala című nagyköltségvetésű kalandfilmben is, ezzel bebizonyosodott, hogy számára tényleg semmi sem lehetetlen. A Trónok harcában a sztár egy olyan nőt alakít, aki soha nem venne fel kosztümöt, ellenben ő a legnemesebb lélek George R. R. Martin kusza világában. A legigazibb lovag. Interjúnkat az HBO-tól kaptuk, köszönet érte.

Mit gondolsz, hogy változott meg a karaktered az előző évadhoz képest?
Amikor először találkozhatott a nézőközönség Brienne-nel, egyfajta naivitás uralta őt. Hitt abban, hogy feltétlenül az urát szolgálja. Idén azonban jórészt Királyvárban tartózkodott, ahol inkább az intrikák az uralkodók a fizikai összecsapásokkal szemben. Ez pedig durva nehézségeket okozott neki, hogy a háború egy új oldalával ismerkedjen meg. Nem igazán tudta, hogyan illeszkedjen be a környezetébe, ahol Jaime kivételével mindenki idegen volt.

hirdetés

Mondasz pár szót az ő kapcsolatukról?
Brienne igazából csak abban reménykedik, hogy Jaime nem lesz ismét az az ember, aki volt. A harmadik évadban megállapította, hogy a Lannisterek közül ő áll legközelebb a lovag eszményéhez, a becsületes ember ideájához.

Mi volt szerinted kettejük kulcsmomentuma?
A fürdőszobai jelenet, amikor Jaime elmondta Brienne-nek, hogyan ölte meg Az őrült királyt, és hogyan lett ő a Királyölő. Ráadásul többször meg is mentette a karakteremet, aki látja a Jaime-ben rejlő jót. Azt akarja, hogy a férfi tartsa be a Catelyn Starknak tett esküjét, védelmezze meg a Stark-gyerekeket. Királyvár azonban mindenkire hatással van, nagyon nehéz nem visszatérni ahhoz az emberhez, aki ebben a veszélyes környezetben voltál. Brienne időről-időre a negyedik évadban is emlékeztetni próbálta Jaime-t arra, aki végül lett. Azért, hogy nehogy visszatérjen régi énjéhez.

Fogjuk valaha Brienne-t szép ruhákban látni?
Az nem az ő stílusa, inkább a nagyobb jót támogatja, a morális győzelmekért küzd. Számára a gazdagság egészen mást jelent, mint a többieknek. Ha megkapja a lehető legjobb páncélt és fegyvereket, ezekkel pedig egy jó célért küzdhet, akkor neki már teljes a boldogság.

Brienne népszerűsége tagadhatatlan a sorozatban. Mennyiben érzed magad példaképnek a női nézők számára?
Személyesen nem érzem, és nem is szeretném. Én csak egy színésznő vagyok. A karakterem ellenben tényleg példakép lehet. A hétköznapokban viszont nehéz lehet úgy élni, hogy valakit példaképnek tartanak, hiszen mindenki hibázik, ezért óriási lehet a nyomás a legnagyobb sztárokon. Az viszont, hogy ennyien kedvelik Brienne-t, elsősorban George R. R. Martin és a készítők érdeme.

Mi a véleményed a Trónok harca naturalista jeleneteiről?
Ez egy olyan világ, ahol a halál, a brutalitás, a szerelem, az ármány és a természetfeletti is megfér egymás mellett. George R. R. Martin jól megfogta, milyen összetett dolog embernek lenni. A hétköznapokhoz pedig a testiség is hozzátartozik. A halál és a szex is esztétikus formában látható a képernyőn, véleményem szerint.

A Trónok harca a világ egyik legnépszerűbb sorozata. Szereplőként mennyire érzékeled ezt?
Szemmel látható, hogy évről-évre népszerűbb a sorozat. Amikor forgatásra megyek, akkor is kézzel fogható, hogy egyre nagyobb a díszlet például. A tét is egyre nagyobb. A kosztümök egyre részletesebbek, szebbek. A Trónok harca saját magával versenyez, a készítőknek pedig egyre nagyobbak az ambíciói, hogy a közönséget lenyűgözzék.

hirdetés

14 év után a TV2-n tér vissza a Győzike show

Az X-Faktor egyik korábbi győztese lesz az idei évad negyedik mentora

Számos technikai újítással készült a VIASAT3 és a WMN ma induló közös műsora

Felkerült az egyik nagy streaming szolgáltatóra a Doktor Murphy

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának második hetének vendégei

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max