Az RTL Klub vitte a nyarat. A csatorna főműsoridős közönségaránya 2012-höz képest 1,6% százalékponttal emelkedett, míg a TV2-é 2,5%-öt csökkent. Ez 7 százalékpontos különbséget jelent a két tévéadó között, melyre nyáron 2007 óta nem volt példa. Az adatokat látva nem csoda, hogy a TV2 programigazgatóját, Kiss Pétert, eltávolították a pozíciójából. Részletek az RTL Klub közleményéből:

A nyár slágere: Éjjel-Nappal Budapest
Az RTL Klub nyári nézettségi mutatóinak pozitív alakulása mögött elsősorban az Éjjel-Nappal Budapest sikere állt, 28,6%-os átlagos közönségarányával a 18-49 éves korosztály körében, ami még úgy is jóval fölötte volt a nézettségi versenyben minden versenytársánál, hogy rövidebb volt és a korábban megszokottnál később került adásba.

hirdetés

Az RTL Klub műsorai a nézettségi lista előkelő helyein
Az 1 perc és nyersz! mindig, a Fókusz pedig két estét kivéve minden alkalommal megelőzte a vele párhuzamosan sugározott más csatornák műsorait a 18-49 éves korosztály körében. Az ügyességi vetélkedő átlag 22,1 %-os nézettséget, míg a közéleti magazin 23,4 %-ot hozott nyáron a 18-49-es korcsoportban.
A Híradó nézettsége itt átlag 23,3 %-os volt (18-49 éves korosztály), s bár a konkurens hírműsor július 29-től korábban kezdődött, ez az RTL Klub Híradójára kevés hatással volt.

Az RTL csoport magyar nyelvű kábelcsatornái a kábelpiac élén
A magyar nyelvű kábelcsatornák közül az 1. és 2. legnézettebb csatorna a Film+ és a Cool. A nyári eredményeket vizsgálva a Film+ a 18-49 éves korosztály körében 5,6%-ot(egész nap), a Cool 5,5%-os(egész nap) nézettségi eredményt hozott.

A Cool esetében ez az eredmény tartós stabilitást, a Film+ esetében – ami tavaly 4,5%-os nyári nézettségi eredményt hozott ennek a korosztálynak a körében – komoly emelkedést jelent. A tavaly októberben indult, és azóta számos nézettségi sikert elérő RTLII nyáron 1,4%-os nézettséget produkált a 18-49 éves korosztály körében, ami annál is inkább jó eredmény, mert a gyártott műsorok nyári szüneten voltak.

hirdetés

A Barátok közt korábbi szépsége a Pokoli rokonok egyik főszereplője lesz

Hatalmas kedvezménnyel vehető igénybe a SkyShowtime reklámmentes csomagja

Megjelent az Emily Párizsban 4. évadának első előzetese

Itt a Sárkányok háza 2. évadának 7. epizódjának előzetese

Elhunyt Csányi János, a Szomszédok sztárja

Simán lement az RTL+-on a szexuális zaklatás felvétele - ezt tudni eddig a VV botrányról