Kiss Péter programigazgató közös megegyezéssel, 2013. augusztus 27-ével távozik a TV2-től. A szakember 2003 júniusában csatlakozott az Interaktív Kft-hez felelős szerkesztőként, majd 2004 januárjától a TV2 sikersorozata, a Jóban Rosszban fejlesztésén és felépítésén dolgozott, melynek mintegy 3 évig volt producere. Ezt követően 2007-2009. között, az akkor már a ProSiebenSat1 cégcsoport tulajdonában álló Interaktív Kft. ügyvezetője lett. Kiss Péter 2009 augusztusától töltötte be a TV2-csoport programigazgatói pozícióját – áll a TV2 közleményében.
Az Index úgy tudja, hogy a nyári, gyengébb nézettség tette be a kaput a tévé igazgatóságán. Ezen nem is lehet csodálkozni, hisz az elmúlt években jellemezően nyáron közelítették meg a legjobban a konkurens nagy csatornát, erre idén júliusban hét éve nem látott nézettségi különbség volt az RTL Klub és a TV2 között. Ezeket olyan bukások kísérték amelyek miatt hetente műsorváltozás volt az elmúlt hónapokban a csatornán. Kiss Péter irányítása alatt az előző években számos nagy műsorbukás és rengeteg érthetetlen programing döntés is volt. Többek között neki köszönhető, hogy az elmúlt 4 évben a TV2 lemaradt az RTL Klub mögött.

Kiss és a TV2 vezérigazgatója, Simon Zsolt között az utóbbi fél évben egyre jobban elmérgesedett a viszony, tudta meg az Index. Többen nehezteltek rá azért, mert állítólag olyankor hódolt hobbijának, a motorozásnak, amikor a csatorna új műsorokat indított. A helyére érkező Ralf Bartoleit 2011-ben került a ProSiebenSat1-hoz, miután a TV2 tulajdonosa megvette a 9live nevű televíziót, aminél ügyvezető igazgatóként dolgozott. Bartoleit korábban a Frankfurter Allgemeine Zeitung újságírója is volt, Magyarországra 2012-ben érkezett. – írja az Index.
A TV2 szerdán tartja az őszi szezont bemutató sajtótájékoztatóját, melyen várhatóan bemutatkozik az utódja, Ralf Bartoleit. A szakembernek sok erőt és jobb döntéseket kívánunk!

hirdetés
hirdetés

Vadonatúj német minisorozat érkezik az RTL sorozatos csatornájára

Kiderült, hogy idén karácsonykor mikor lesz látható a Reszkessetek, betörők a TV2-n

Két felső vezetője távozik az itthon 5 tévécsatornát üzemeltető Antenna Entertainmentnek

Ezek a vadonatúj produkciók érkeznek a Disney+ kínálatába decemberben

December 18-tól teljesen átalakul az RTL egyik csatornájának műsorkínálata

Ők lettek a Párharc 3. évadának nyertesei

hirdetés