Az idei év első felében ismét az RTL Klub volt a legnézettebb csatorna. A siker elsősorban a főműsoridős műsoroknak, a Barátok köztnek, az Éjjel-Nappal Budapestnek, a Fókusznak és az RTL Híradónak köszönhető. Részletek az RTL Klub közleményéből:

181-ből 165 főműsoridőt az RTL Klub vitt
Az RTL Klub az év első hat hónapjában továbbra is tartotta vezető pozícióját a televíziós piacon. A csatorna a tavaszi hónapokban folyamatosan növelte közönségarányát főműsoridőben, márciusban a televíziózó 18-49-esek 22,3%-a választotta főműsoridőben, azaz este 7 és 11 óra között az RTL Klubot, áprilisban ez a szám 24%-ra nőtt, de még májusban is képes volt a csatorna növelni piaci részesedését a kiemelt sávban, 24,1%-os share-t ért el. Január elsejétől június 30-ig az RTL Klub átlagosan 23,2%-os közönségarányt ért el a főműsoridőben, míg a TV2 mindössze 17,1%-osat.

hirdetés

A két legnézettebb napi sorozat az RTL Klubon
A tavaszi főműsoridős növekedést a csatorna egyaránt köszönheti régi, bevált műsorainak, valamint új saját gyártású és vásárolt tartalmainak is. A tavasz eleinte igencsak szürke hétköznapjait néhány budapesti fiatal tette egyre színesebbé, hiszen kétségtelen, az első félévben a legnagyobb meglepetést az Éjjel-Nappal Budapest című vadonatúj napi sorozat okozta.
A Joe lakásában élő fiatalok életét a 22. héten már a tévé előtt ülő 18-49-esek 34,4%-a követte. A sorozat indulásától (február 11.) június végéig átlagosan 28,2%-os share-t ért el.

Magyarország legnézettebb napi sorozata a Barátok közt
Nemcsak az új sorozat halmozza a sikereket az RTL Klub főműsoridejében; az idén 15 éves Barátok közt is sikeres félévet tudhat maga mögött. Az Éjjel-Nappal Budapest sikere jót tett a Mátyás király tér lakóinak is, hiszen az első félévben a 18-49-es célcsoporton átlagosan 29,2%-os közönségarányt ért el a Barátok közt, ami ebben a korcsoportban továbbra is Magyarország legnézettebb napi sorozata.

A nézettségi verseny győztese a Híradó és a Fókusz
A fikciós műsorok mellett a Híradó és a Fókusz is megőrizte vezető szerepét saját kategóriájában: január elejétől június végéig az RTL Híradó átlagos közönségaránya a 18-49-es célcsoporton 27,4% volt, míg a TV2 hírműsora, a Tények átlagosan 23,8%-os közönségarányt ért el 2013 első hat hónapjában. A két csatorna infotainment műsorai között még nagyobb volt a különbség: a Fókusz 24,5%-os átlagos közönségarányt ért el 18-49-es korcsoporton, míg a prime és az off-prime között vándorló Aktív mindössze 12%-os közönségarányt ért el a televíziózó ötven alatti felnőttek körében.

hirdetés

Eddig sose látott, új szabályt vezettek be a Sztárban sztár leszek idei évadában

Napokon belül véget ér A mi kis falunk RTL-es ismétlése

Az Alkotmánybírósághoz fordult A mi kis falunkba engedély nélkül bevágott pilisszentléleki férfi

Folyamatosan kerülnek fel a SkyShowtime-ra a Star Trek sorozatok, ma újabb bővülés történt

Kiderült, hogy mikor érkezik Sofia Vergara vadonatúj minisorozata a Netflixre

37. heti nézettség - Egyre sikeresebb a Sztárban sztár leszek