A 8 csatornából álló RTL Csoport a legsikeresebb Magyarországon. Az elmúlt félévben pedig a hirdetésileg RTL3-ba tömörülő Cool, Film+ és RTL II pedig többször nézettebb volt mint TV2. Részletek az RTL közleményéből:

Tavaly ősszel a folyamatosan változó televíziós piac két főszereplője elindította új kábelcsatornáit (RTL II, SuperTV2), valamint egyre erősebb portfóliókat kezdett létrehozni. Az RTL Csoport portfóliójába tartozó RTL Klub, Cool, Film+, RTLII, Prizma, Muzsika TV, Sorozat+ és Film+2 az első félévben egész napot vizsgálva a 18-49-es célcsoporton 30,3%-os (a TV2 Csoport 16,4%-os) közönségarányt ért el, a főműsoridőben (19:00 és 23:00 között) pedig 37,2%-osat (a TV2 Csoport 19,8%-osat).

hirdetés

A konkurens portfólióhoz képest majdnem kétszer akkora piaci részesedéssel rendelkező RTL Csoport legnagyobb kábelcsatornái (Film+, Cool, RTLII) 2013 első felében kereskedelmi szempontból egyesültek, létrejött az RTL3 nevű értékesítési modell, amelynek lényege, hogy a 3 csatornán azonos időben ugyanazok a reklámblokkok láthatók. Az RTL3 – vagyis a 3 kábelcsatorna együttesen – az első félévben átlagosan (egész napos, 18-49) 12%-os közönségaránya alapján a harmadik legnézettebb csatorna lett. Az évben már többször is volt példa arra (elsősorban hétvégén), hogy az RTL3 megelőzte a TV2-t – akár egész napot vizsgálva, akár a főműsoridőt (18-49).

A Film+ és a Cool a kábelcsatornák élén
A 18-49-es célcsoporton (egész nap) az első félév két legnézettebb kábelcsatornája az 5,2%-os közönségaránnyal rendelkező Film+ valamint az 5,1%-kal rendelkező Cool lett, a Viasat3 már csak 3,7%-os piaci részesedést tudhat a magáénak, pedig két éve ugyanebben az időszakban (az első félévben) még 4,7%-kal a Viasat3 volt a kábelcsatornák élén. A félév legnézettebb kábelcsatornás műsora is az RTL Csoport nagyobb filmes csatornájához kötődik, április 1-jén a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed című film 17,6%-os 18-49-es célcsoporton mért közönségarányával idén még nem talált legyőzőre.

Egyre népszerűbb az RTLII
A csatornacsalád legfiatalabb, s egyre népszerűbb csatornája az első félévben 1,6%-os közönségarányt ért el (egész napot vizsgálva, 18-49) míg a SuperTV2 1,4%-ot. Az RTLII-n idén tavasszal futó Szombat Esti Láz 4. évadának utolsó adását (teljes lakosságon mérve) 676 148 néző látta, ennél többen kábelcsatorna műsorát utoljára 1999-ben nézték.

hirdetés

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re

Két bejelentés érkezett az Ázsia Expressz idei évadáról

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél