Idén is jön a Dakar-rally, melynek összefoglalói január 4. és 19. között az RTL Klubon lesznek láthatóak. A műsor vadonatúj díszlettel, stúdióvendégekkel elemzi majd a versenynapok történéseit. Nyolc év után néhány adás erejéig az RTL Klub egykori műsorvezetője, az elmúlt évek leghíresebb Forma-1 kommentátora, Szujó Zoltán is visszatér. Részletek az RTL Magyarország közleményében:

29 év afrikai futam és 11 év dél-amerikai kitérő után Szaúd-Arábiába költözik a világ leghíresebb sivatagi tereprally versenye. A közel-keleti ország nagy része sivatag, ahol évente alig néhány milliméter csapadék esik, így nincs egyetlen állandó folyója vagy tava sem. Január 5-től 12 versenynapon és egy pihenőnapon keresztül mérik össze tudásukat és bátorságukat a világ legismertebb tereprally versenyzői. 2020 szenzációja, hogy a tavalyi győztes csapattal rajthoz áll a Forma-1 kétszeres korábbi világbajnoka, Fernando Alonso is, akinek ez lesz az első Dakarja. A nevezések alapján 147 motorral, 23 quaddal, 85 autóval, 44 SSV-vel és 46 kamionnal vág neki közel 570 versenyző a homok-és kősivatagnak. A táv 7500 kilométer lesz, amelyből több mint 5000 kilométert terepen tesznek majd meg a pilóták és a navigátorok.

A nemzetközi tévés csapat idén 3 helikopterrel, 20 terepjáróval, 15 kamerával és 20 kamionnyi felszereléssel érkezett a közel-keleti országba, hogy minél látványosabban rögzítse az eseményeket. A naponta, a helyszínről érkező összefoglaló mellett az RTL Klub budapesti stúdiójában épült vadonatúj díszletbe minden este vendégek érkeznek. Szalay Balázs, aki 14 Dakaron indult már el, állandó szakértőként elemzi majd a napi eseményeket, és 8 év után – néhány adás erejéig – visszatér az RTL Klub képernyőjére Szujó Zoltán is.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát