Az RTL Klub új nagyszabású showműsora, az Álarcos énekes már a vártnál korábban, február 9-én megérkezett a képernyőkre. A produkcióban sztárok különféle őrült jelmezekben lépnek fel egymással párbajozva. A négy nyomozó, Sebestyén Balázs, Dancsó Péter, Csobot Adél és Gáspár Laci próbálnak rájönni, kik rejtőzhetnek az álarcok mögött. Minden epizód végén egy versenyző kiesik, akinek le kell vennie a maszkját, leleplezve a kilétét. Cikkünkben összeszedtünk 8 érdekességet az Álarcos énekesről, melyeket nem biztos, hogy mindenki tud!

1. Az Álarcos énekes egy dél-koreai műsor adaptációja
A látványos formátum Dél-Koreában mutatkozott be a világon elsőként, majd olyan országokban kezdett el terjedni, mint Vietnám, Kína, vagy Indonézia. Csakis a vakszerencsének köszönhető, hogy a nyugati televíziózás is felfedezte magának az Álarcos énekest. Egy amerikai producer, Craig Plestis egy thaiföldi étteremben kapta fel a fejét egy különös tévéműsorra, amelyben egy kengurunak öltözött ember ugrált és énekelt. A szakember még arról is megfeledkezett, hogy enni ült be a helyre. Később felkutatta a King of Masked Singer című dél-koreai formátumot, átdolgozta és eladta a FOX-nak. Jelenleg közel 30 országban küldték már képernyőre, vagy készülnek épp az Álarcos énekes bemutatására.

2. A magyar Álarcos énekesben használt kosztümöket a cseh verzió nézői is láthatják majd
A cseh és szlovák koprodukciót az Ufa Magyarország hozta Budapestre, az RTL stúdiójába, a külföldi és a hazai műsort is ők gyártottak. Érdekesség, hogy a külföldi nézők is ugyanazokat a látványos maszkokat és kosztümöket láthatják majd a képernyőkön, mint a hazai nézők, csak éppen a számukra ismert sztárok viselik őket. A cseh Álarcos énekes is hamarosan adásba kerül.

3. Több szakember is segíti a sztárok felkészülését
Az Álarcos énekesben nem csak énektanár, hanem koreográfusok, sminkesek, fodrászok és rendezők is csapatként segítették az egyes sztárok felkészülését. A zenei szakemberek jelenléte különösen azoknál a versenyzőknél fontos, akik nem profi előadók, hanem sportolók, modellek, vagy más szórakoztatóipari ágazatból érkező hírességek. Ezek a stábtagok azok között a kevés ember között vannak, akik tudják a versenyzők kilétét, már a leleplezésük előtt.

hirdetés

4. A sztárok is beleszólhatnak, milyen kosztümben állnak színpadra
Az amerikai The Masked Singer dizájnere, Marina Toybina egy interjúban elárulta, hogy a FOX-on látható verzióban a celebek is beleszólhatnak, hogy oroszlán, robot, vagy épp szörnyecske álarcba bújnak. Ez az RTL Klubon futó az Álarcos énekesben is hasonlóképp van, a produkció a sztárokkal közösen találta ki, hogy milyen álruhát öltenek magukra. A döntésben az is szerepet játszik, hogy melyik figurával tud az adott versenyző leginkább azonosulni.

5. Néhány kosztümöt ismert filmek ihlettek
Talán a legszembetűnőbb az Álarcos énekesben felbukkant kosztümök közül, hogy a Robot mennyire hasonlít a Marvel filmekben látott Vasember jelmezre. az RTL Magyarország és a műsort gyártó Ufa Magyarország igyekezett ki is használni, a műsor után ugyanis három héten keresztül a Robert Downey Jr. főszereplésével készült szuperhősös mozit vetítette. A Nyuszi a Donnie Darko-ra emlékeztethet sokakat, míg a Krokodil úgy néz ki, mintha egy keleti filmből kilépett, furcsa szamuráj lenne.

6. Az egyik zsűritag eleinte vonakodott attól, hogy a műsorban nyomozó legyen
Dancsó Péter a Youtube-on vált igazán népszerűvé, a videós több, mint egymillió feliratkozóval rendelkezik. A youtuber úgy nyilatkozott, hogy a korábban a VIASAT6-on futott Nethuszár című műsora után nem kíván többet tévében szerepelni. Az Álarcos énekest mégis elvállalta, az amerikai verziót látva ugyanis rádöbbent, hogy keleti gyökerei ellenére minőségi showműsorról van szó, amely izgalomban tartja a nézőket, akik folyton azt találgatják, kik lehetnek a maszkok mögött.

7. A kiesők nem veszik le egyből a maszkjukat
Az Álarcos énekes minden epizódja azzal ér véget, hogy a kieső énekes leveszi a maszkját. A stúdióban ez nem rögtön történt meg a felvételek során, hanem egy gyors hajigazítás és smink korrekció előzte meg a leleplezést. Erre a néhány percre leállítják a kamerákat, a tévénézők azonban semmit nem érzékelnek ebből. Számukra a kieső kihirdetése és az álarc levétele szünet nélkül követik egymást.

8. Az Álarcos énekes közönségét kiküldik a leleplezés ideje alatt
Egy előre felvett műsor esetében nehéz lenne bebiztosítani, hogy mire az epizódok adásba kerülnek, a közönség soraiból senki ne fecsegje el másoknak, hogy kik vannak az Álarcos énekes maszkjai között. Ezért az adások legvégén, amikor lelepleződnek a versenyzők, a nézőket ki szokták küldeni a stúdióból. Erről Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója korábban a Fókusznak nyilatkozott. Ilyenkor tehát közelről mutatják a nyomozókat, akik mögött stábtagok ülnek, így a televízió nézőinek nem tűnik fel a nagyközönség hiánya.

hirdetés

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re

Két bejelentés érkezett az Ázsia Expressz idei évadáról

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél