A Barátok közt 2012/13-as szezonban futó 15. évadára biztosan nagyon sokáig emlékezni fogunk még, hisz rengeteg szereplő távozik mostanában. December végén 14 év után tűnt el a képernyőről R. Kárpáti Péter, az általa megformált Andrást pedig a héten temettük el. Ma kiderült, újabb eredeti szereplő tűnik el a sorozatból. A Vili bácsit alakító Várkonyi András betegség miatt hamarosan kényszerpihenőre vonul. A színésznél nemrég olyan érrendszeri problémát állapítottak meg, amit csak műtéti beavatkozás során lehet orvosolni. Így a Mátyás király tér legidősebb tagja hamarosan kórházba vonul és heteken belül elvégzik az orvosok a szükséges beavatkozást.
„Szívkoszorúér áthidalást végeznek majd rajtam – kezdte Várkonyi András. Annak ellenére, hogy ez komoly műtét, az orvosok megnyugtattak, hogy ez ma már rutinnak számító beavatkozás. Bevallom, egyáltalán nem számítottam erre a fejleményre, amikor azzal fordultam az orvosomhoz, hogy hamar elfáradok és nehezebben veszem ilyenkor a levegőt. A vizsgálatok kimutatták, hogy probléma van a szívembe vezető erekkel, és az egészségem érdekében a lehető legrövidebb időn belül meg kell operálni. Így már februárban kés alá fekszem. Remélem, hogy a rehabilitáció után már pár héttel folytathatom a munkát, de persze csak fokozatosan. Az első ijedségen már túl vagyunk, és bízunk abban, hogy gyorsan és eredményesen túljutunk ezen az időszakon”- mondta a színész az RTL Klub-nak.

Korábban, hasonló esetben előfordult, hogy rövid ideig más vette át az adott karakter megformálást, de az is megtörtént, hogy hónapokra eltűnt az adott szereplő. A mostani esetről a sorozat producere nyilatkozott. „Az első és legfontosabb, hogy Várkonyi András minél hamarabb és egészségesen térjen vissza hozzánk. Az nem volt kérdés, hogy ebben a helyzetben mindent elkövetünk annak érdekében, hogy segítsük Andrást és ne kelljen a munkájára gondolnia. Mi rögtönk reagáltunk, és szabaddá tettük a karaktert, így András a lehető legrövidebb időn belül tud kórházba menni. Ez azt is jelenti, hogy amíg nem tér vissza, Vili bácsi nélkül lesz látható a sorozat, de hogy ez miként fog megtörténni, az most még maradjon titok. Az biztos, hogy nemsokára abbahagyja majd a forgatást. Gyógyultan várjuk vissza mindannyian!” – mondta el Kalamár Tamás a csatornának. (fotó: RTL Sajtóklub)

Tetőtől talpig megújult a SorozatWiki

Hétfőtől hosszabb lesz A Konyhafőnök, későbbre kerül a Barátok közt is

Régen látott szereplő bukkan fel a Stranger Things 4. évadának új előzetesében

Egy volt versenyző lesz az X-Faktor legújabb mentora

Nyilvánosságra hozták az új Trónok harca sorozat első hivatalos forgatási képeit

Júniusban érkezik Robert Downey Jr. sorozata a Netflixre