Úgy nézz ki egyre több embert érdekelnek a kézilabda mérkőzések. A Sport1 ugyanis a válogatott gálaelőadására több mint 700 ezer nézőt ültetett le a képernyők elé. 18-49-ben is kiemelkedő eredményeket ért el, így az RTL Klub és a TV2 után a harmadik legnézettebb volt. Részletek a csatorna közleményében:

Nem meglepő, hogy a 2012-es remek év (az Eb és elsősorban az olimpia) után fokozott érdeklődés kíséri a magyar férfi kézilabda-válogatott szereplését a spanyolországi világbajnokságon. Már a csoportmeccsek nézettségi adatai is bizonyították, az emberek kíváncsiak a nemzeti csapatra. Az egyenes kieséses szakasz hétfőn kezdődött el, hazánk fiai parádéztak a lengyel csapat ellen.
A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a Barcelonából közvetített Magyarország–Lengyelország vb-nyolcaddöntő közvetítésére több mint 700 ezren voltak kíváncsiak. A Sport1 a mérkőzéssel a fogyasztói szempontból legfontosabb, 18-49 éves férfiak körében 10,3-as közönségarányt ért el. A sportcsatorna ezzel a versenytársakat megelőzve a két nagy kereskedelmi csatorna mögött az előkelő harmadik helyet szerezte meg.
A sorozatnak azonban még nincs vége, a negyeddöntőben szerda este Dánia lesz az ellenfél. A Sport1 20:30-tól élőben, HD minőségben közvetíti a találkozót. Matuz Krisztián a helyszínről, a barcelonai Palau Sant Jordi arénából jelentkezik. Dánia két éve második volt a világbajnokságon, tavaly pedig megnyerte az Eb-t. Nem meglepő, hogy Spanyolországba is a torna egyik esélyeseként érkezett. A nézettségi adatok bizonyítják, hogy a közvetítések során többszázezer ember szurkol a válogatott továbbjutásáért. Siker esetén, az elődöntőben a Franciaország–Horvátország párharc győztesével néznek farkasszemet Császár Gáborék.

hirdetés
hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához