Pénteken indult a SuperTV2, de már az első napokban meglepően jó nézettséget ért el. A 2 millió háztartásban elérhető új csatorna megelőzte az RTL II-t is és a kisebb kábelcsatornák élvonalába került. Részletek a TV2 csoport közleményében:

November 2-án, pénteken indult a TV2-csoport legfiatalabb csatornája, a SuperTV2. A szórakoztató csatorna lefedettsége majdnem elérte a 2 millió háztartást, ami azt jelenti, hogy a lakosság több mint fele, vagyis 5,5 millió ember tudja fogni már indulásától kezdve a csatornát.
A SuperTV2 az első adásnapján kiemelkedően teljesített: a 18-49 éves korosztály körében teljes napon 1,67, főműsoridőben (18.00-23.00) pedig csaknem 2%-os (1,94) közönségarányt produkált. A SuperMokka debütáló adása 3,3-os, a Jóban Rosszban két része 1,9%-os, míg a Tények Hatkor 4%-os piaci részesedést ért el. Az első napi teljesítménye alapján a SuperTV2 főműsoridőben, a 18-49 évesek körében 1,94%-os közönségarányával a negyedik helyre került a kábelcsatornák toplistáján (Cool, Film+ és Viasat után).*
A SuperTV2 második napján, szombaton is remekelt: teljes napon 1,7, míg főműsoridőben 1,5-os piaci részesedést ért el, vasárnap pedig, teljes napon és főműsoridőben is 1% körüli eredményt produkált.
A hétfői nézettségi adatokat is figyelembe véve kijelenthető, hogy a SuperTV2 sajátgyártású, illetve pre-premier műsorai megtalálták a célközönségüket. Aznap a SuperMokka 3,25%-os, a Jóban Rosszban 1,8%-os, a Tények Hatkor pedig 3,21%-os piaci részesedést ért el. A teljes nap és a főműsoridő 1 százalék körüli közönségaránya azt mutatja, hogy a SuperTV2 a kisebb kábelcsatornák élvonalába került, ezzel rendre maga mögé utasítva a legtöbb csatornát, köztük az RTL II-t is.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban