Martinovics Dorina a magyar HBO új, saját gyártású sorozatának, a Társas játéknak az egyik főszereplője. A színésznő a vasárnap esténként látható szériában Lénát alakítja. A SorozatWiki-nek mesélt a a sorozatba való bekerüléséről, forgatásokról, valamint a karakteréről. Kérdésünkre elárulta, hogy vállalná-e az esetleges 2. évadban való szereplést, és hogy mik a kedvenc sorozatai.

Hogyan kerültél be a sorozatba?
Herendi Gábor keresett meg és hívott el egy válogatásra. Nagyon örültem egy új közös munka lehetőségének, ugyanis ő volt az első filmes rendező, akivel még 18 éves koromban dolgoztam együtt egy reklámfilmben.

Miképp jellemeznéd Léna karakterét? Mennyiben hasonlítasz rá?
Léna a munkájában nagyon magabiztos, öntudatos nő. Bár elég stresszes vele együtt dolgozni, mert maximalista és mindent maga akar csinálni. Egész életében csak magára számíthatott, bizonytalanság vette körül, és fél bárkire is támaszkodni. Családi és párkapcsolati problémái elől a munkájába menekül, ahol biztonságban érzi magát. A Társas játékban szereplő összes többi karakterrel együtt ő is szerethető, de nem hibátlan. Annyiban hasonlítok Lénára, hogy nekem is nagyon fontos a munkám, de vele ellentétben nekem sok olyan ember van az életemben, akiben bízhatok és bátran támaszkodhatok is.

Kivel kerültél közelebbi kapcsolatba a forgatások alatt?
Jó hangulatú forgatás volt, a három hónap alatt nagyon megszerettük egymást, nemcsak a színészekkel, de az egész stábbal is. Legközelebbi kapcsolatba Mezei Réka Lédával kerültem, Ő játszotta Nikit, Léna egyik munkatársát. Nagyon jó barátok lettünk. (fotó: HBO Sajtószoba)

Melyik jelenet felvétele volt a legérdekesebb vagy legnehezebb számodra?
Talán a Gálffi Lászlóval közös jeleneteinktől tartottam a legjobban (a karmester a 6. résztől – a szerk.), hiszen a Színművészeti Egyetemen tanárom volt, és az egész más viszony, mint ami itt a szerepeink szerint van közöttünk. De végül épp az segített át a nehézségeken, hogy régóta ismerjük egymást.

Biztosan volt pár vicces jelenet a forgatások alatt. Mesélnél párat?
Az egész forgatás nagyon jó hangulatban telt, végig sokat nevettünk. A folyton meghiúsuló csókjelenetet például minél többedszerre vettük fel, annál komikusabb volt.

Ha lesz második évada a sorozatnak, akkor elvállalnád megint Léna szerepét?
Örömmel elvállalnám, szerintem az egész csapat nagyon örülne, ha megint együtt dolgozhatnánk.

Hol láthatunk a Társas játék-on kívül?
A Nemzeti Színházban már a hatodik évadomat kezdtem idén, februárban mutatjuk be a Náthán gyermekei című előadást, amit Gigor Attila fog rendezni. Valamint szintén február végére várható a Merlin színházban a Cukorfalat című darab, amin már el is kezdtünk dolgozni Rudolf Péterrel. Ez egy amerikai pszichotriller színpadi adaptációja, Divinyi Réka írta át a szöveget és Goda Kriszta rendezi.

Szoktál sorozatokat nézni, ha igen mik a kedvenceid?
Szeretek mindent, amit Ricky Gervais csinál. Rajongója voltam mind a két sorozatának, a Futottak még-nek és A hivatalnak is.

Liptai Claudia saját műsort kap az RTL Klubon

Kiderült, mikor érkezik a Jóbarátok különleges epizódja

A Barátok közt és a Drága örökösök egykori színésznője is csatlakozik a Mintaapákhoz

Sorozatötlet pályázatot hirdet a Keresztanyu gyártója

18. heti nézettség – Tarolt az új Konyhafőnök első hete

A mi kis falunk ellen zárul a Mintaapák 2. évada