Az elmúlt 10 évben egy-egy nap kivételével mindig az RTL Klub nyerte 18-49-ben a hétköznap estéket. Kedden indult a csatorna januári műsorrendje, de az első nap beesett a nézettsége, és csütörtökre már komoly előnyre tett szert a TV2. Az RTL Klub azonnal reagál, így jövő héttől jelentős műsorváltozás és 5 éve nem látott műsorsorrend csere lesz a csatornán. Hétfőtől a következőképp néznek majd ki a tévéadó hétköznap estéi.

Az RTL Híradó továbbra is 18 órakor kezdődik majd, de hosszabb műsoridővel jelentkezik. Az eddigi 52-55 helyett bruttó 60 percig tart majd. A változás miatt módosul Fókusz kezdése, mely 18:55-ről 19:00-ra kerül és az adásideje az eddig megszokottnál hosszabb lesz. Sok éve 25-30 perces a magazin, de jövő héttől 5-10 perccel hosszabban, 35-40 percben jelentkezik.

A produkció után azonban megváltozik az RTL Klub 5 éve bevált főműsoridős műsorsorrendje. Megcserélik az Éjjel-Nappal Budapestet és Barátok köztöt, így a Mátyás király tér életét bemutató sorozat kezdődik majd előbb. A Barátok közt így 20:35 helyett közel egy órával előrébb kerül és 19:40-től lesz képernyőn. Az Éjjel-Nappal Budapestet pedig innentől 19:20-ról, 20:20-ra pakolják.

hirdetés

A jövő héttől az esti heti sorozatok, a Dr. Csont, a Castle, a Szulejmán, a Válótársak és a Cobra 11 21:25-21:35 között indulnak el.

Ez a lépés 5-12 éve nem látott változásokat jelent. A Barátok közt az elmúlt 12 évben soha nem kezdődött ilyen korán, néhány kivételes napot leszámítva. Ekkora léptékű műsorváltozás utoljára 5 éve volt az RTL Klubon. 2013 elején az Éjjel-Nappal Budapestet két hét után megcserélték az esti szórakoztató műsorokkal. (Fotó: RTL Klub)

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna