2017 februárjában mutatta be az RTL Magyarország a Válótársak után a második saját gyártású, új, heti fikciós sorozatát, A mi kis falunkat. A produkciót a ContentLAB & Factory készíti, és az epizódjai az RTL Klubon kerülnek képernyőre. Az első évad csütörtökönként, míg a második szezon új időpontban, szombat esténként volt látható. A történet Pajkaszegen játszódik, és az epizódokban egy falu mulatságos hétköznapjait, humoros helyzetekbe kerülő lakosainak életét követhetjük figyelemmel. A mi kis falunk az RTL Klub utóbbi idejének legnagyobb sikere, a harmadik évadát pedig jelenleg is forgatják. Az új részekre várva összeszedtünk pár érdekességet a sorozattal kapcsolatban.

1. A sorozat történetének helyszíne, a 147 fős lakosú Pajkaszeg egy kitalált község. A stáb az 1985 óta Esztergom részének számító Pilisszentléleken forgatja A mi kis falunk epizódjait. A 2011-es népszámlálás szerint 319 fős lélekszámú település igazi turistacélpont lett a sorozat rajongóinak körében, sokan felkeresik a képernyőn látott helyszíneket, mint például Teca kocsmáját, ami a valóságban is kocsmaként üzemel. Egy valamit azonban nem találnak a rajongók, mégpedig a polgármester úr halastavát. A tó ugyanis nem Pilisszentlélek területén található. A stáb a tavi jeleneteket a falutól pár kilométerrel távolabb, egy másik település közelében forgatja. A Pajkaszeget “alakító” faluról, Pilisszentlélek érdekességeiről egy korábbi cikkünkben már írtunk, ide kattintva elolvashatjátok.

2. A ContentLAB & Factory 2016-ban készítette el A mi kis falunk pilotját, az úgynevezett bemutató epizódot, ami alapján a tévécsatornák eldönthetik, elkészíttetik-e az adott produkció teljes évadát. A sorozat pilotjában Szifont, a három közmunkás egyikét még Józsa Imre alakította. Az azóta sajnálatos módon elhunyt Jászai Mari-díjas színész azonban betegsége miatt nem tudta volna vállalni a munkát, ezért az alkotók átvariálták a szereposztást. A pilotban Matyit alakító Debreczeny Csaba lett Szifon, a helyére érkezett Molnár Áron, Kerekes József pedig maradt Baki szerepében.

3. A mi kis falunk egy szlovák sorozat hazai adaptációja. Az eredetileg Horná Dolná (Alvég-Felvég) címet viselő széria 2015 év elején indult Szlovákiában, és olyan nagy siker lett, hogy ugyanezen év őszén képernyőre került a második évad. Ezt követően évente két-két újabb etappal jelentkezik a sorozat, melyből idén tavasszal volt látható a 7. szezon. A szlovák eredeti első két évfolyama – akárcsak a hazai változatban – nyolc részből állt, utána azonban egy 9, 8 és egy 7 részes etap következett. A legutóbbi két szezon azonban minden korábbinál hosszabb volt, hiszen 12-12 epizódot láthattak a szlovák nézők.

hirdetés

4. A mi kis falunk alapját adó Horná Dolná Szlováki történetének legsikeresebb sorozata. Nem csak a nézettséget és népszerűsége kiemelkedő, hanem sikerült a készítőknek nemzetközi piacra is bevezetniük a szériát. 2017-ben elindult az első adaptációja, amely a magyar verzió volt, ugyanebben az évben pedig a szlovák eredeti a lengyel nézőközönség előtt is bemutatkozott. A Horná Dolná ugyanis szinkronizált formában képernyőre került a TV Plus nevű lengyel csatornán.

5. A mi kis falunk tavaly az X-Faktor két adása mögött a harmadik legnézettebb műsor volt Magyarországon a 18-49 éves nézők körében. A remek számokat szállító első évad rekordját az új szezon már a premierjével megdöntötte, és végig kiemelkedő eredményeket produkált mind a fiataloknál, mind a teljes lakosságban. A mi kis falunk második szezonjának minden epizódját, a hatodikat leszámítva, több mint egymillió tévénéző figyelte. (Fotók: RTL Klub)

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része