Este kódolatlanul indul a magyar HBO első saját gyártású sorozata. Az első három epizódját a csatorna díszbemutatóján én is megtekinthettem. Az izraeli When Shall We adaptációját, a Társas játék-ot Budapesten és környékén forgatták, így könnyen felismerhetők a város jellegzetes romkocsmái, éttermei, illetve a bicajosok egyik kedvenc kerékpárboltja. A drámasorozat a karakterek lelki világát hozza előtérbe, melyet 3 egymásba fonódó történettel mutat be. A sorozat tökéletesen érzékelteti, hogy mit jelent a produkció szlogenje, „Játszol, vagy veled játszanak.”

A történetben Dávid (Simon Kornél) biciklizés közben elüti egykori gimis szerelmét, Lénát (Martinovics Dorina). Az ütközés után összeismerkednek, többször találkoznak is, de csókolózásig az első részekben nem jutnak el, mert valaki, vagy valami mindig közéjük áll. A második szál egy kétgyerekes házaspárt mutat be. Iván (Thuróczy Szabolcs) egy reklámügynökség főnöke, ahol Léna is dolgozik. Judit (Balsai Mónika) háztartásbeli, akit a férje megcsal. A harmadik sztori Judit barátnőjéről, Gabiról (Pokorny Lia) és főnökéről, Antalról (Gazsó György) szól. Miközben Judit párkereső oldalon próbálja megtalálni párját, Antal nevetséges és béna módszerekkel igyekszik közeledni felé.

A sorozat története amellett, hogy nagyon jól érezteti a drámaiságot, rendkívül szórakoztató. Időnként hatalmas poénok hangoznak el benne. Néha sajnos előre kitalálható, hogy mi fog történni, de a szereplők színészi játéka mindent kárpótol. Közülük többen teljesen ismeretlenek a televíziózásban, mégis tökéletesen megállják a helyüket. Kiemelném Martinovics Dorinát, aki nem csak gyönyörű, de iszonyatosan tehetséges is. A szereplése egy plusz élményt ad a sorozathoz. A Társas játék különlegességét a fényképezés is fokozza. Rendkívül szépek a színek és a Budapestet bemutató rövid részletek is lenyűgözők.


A széria epizódjai egyenként 30 perc hosszúak, eddig 13 rész készült belőle. Bár az első rész még nem győzött meg teljesen, de érdemes volt a folytatást (+2 epizód) is megnéznem, hiszen elmondhatom, hogy megszerettem a karaktereket és történetet. Olyan érzésem volt, mintha nem is egy sorozatot, hanem egy játékfilmet látnék. Valószínűleg éppen emiatt az HBO rögtön két epizóddal kezd vasárnap, majd a jövő héttől szimpla részekkel folytatja. A készítők szerint a sztori igazán csak a 4. részben fog beindulni.

Értékelés:
A párkapcsolati drámasorozatokat nem nagyon szeretem, nem is nagyon nézek ilyes fajta szériákat. De a Társas játék első három része nagyon bejött, színvonalas és szórakoztató produkciót sikerült készítenie a magyar HBO-nak. Engem egyértelműen megfogott és biztosan folytatni fogom. Az első három rész a 8/10-es pontszámot bőven megérdemli.

Két szereplő távozik a Keresztanyuból

Vadonatúj török sorozat indul a héten az egyik magyar csatornán

Megérkezett a Netflix legújabb, igaz történetet feldolgozó sorozatának előzetese

2 évad után elkaszálták a Netflix egyik sorozatát

Újabb világhírű színésznő csatlakozik A légikísérő sorozathoz

Saját magának választotta ki a városnevét A nagy pénzrablás egyik színésznője