Szeptember 23-án, vasárnap 20:00-kor, dupla résszel kezdődik a magyar HBO első saját gyártású sorozata, a Társas játék. Korábban az egyik forgatási napra mi is kilátogattunk, melyről fényképes beszámolónkat itt találod, míg a nemrég kikerült ajánlót és werkfilmet itt nézheted meg. Múlt csütörtökön az HBO helyszínbejárást valamint sajtótájékoztatót szervezett, majd pénteken egy igazi díszbemutatón vetítette le a sorozat első három epizódját.

Csütörtökön délután a csatorna helyszínbejárást szervezett egy belvárosi hotel 808-as szobájába, amelynek a sorozatban kiemelt szerepe lesz. Itt Pokorny Lia néhány szót szólt a forgatásról, majd levetített egy beharangozó videót. Ezt követően a sajtó képviselőit direkt erre a célra átalakított riskákkal, illetve busszal átszállították arra a forgatási helyszínre, ahol már mi is jártunk. Itt Rákóczi Feri vezetésével megkezdődött a Társas játék sajtótájékoztatója, amelyen a sorozat szinte összes főszereplője, a rendezők valamint a magyar HBO igazgatója is megjelent. Mint kiderült Herendi Gábor, vezető rendező és Fonyó Gergely rendező a korábbi közös munkának köszönhetően most is rendkívül jól együtt tudtak dolgozni. A vezető rendező elmondta: „60 nap forgatás, 6 és fél óra hasznos anyag, közel 60 ember összehangolt munkája és mindezt jókedvvel és fegyelmezetten. Csodálkoznék, ha ez nem látszana a végeredményen” –nyilatkozta Herendi Gábor. „Úgy érzem, hogy valami nagyon izgalmas született. Én legalábbis nagyon élveztem, most már csak az a fontos, hogy a nézők is ugyanennyire szeressék.”

A sorozat színészeit a magyar színházi élet kiválóságai és ifjú feltörekvő színészei közül választották ki, azért, hogy minden karakter a leghitelesebben keljen életre. Pokorny Liát, Básti Julit, Thuróczy Szabolcsot, Kovács Patríciát és Rudolf Pétert már szinte senkinek sem kell bemutatni, hiszen olyan produkciókban láthattuk már őket, mint a Beugró, az Üvegtigris, a Valami Amerika, a Hídember, a 9 és 1/2 randi vagy a Szabadság, szerelem. A színház szerelmeseinek pedig Martinovics Dorina, Simon Kornél, Balsai Mónika, Gálffi László, Gazsó György, Réti Adrienn, valamint Tornyi Ildikó neve is ismerős lehet. A sorozat egyik különlegessége, hogy Budapesten és környékén forgatták, így visszaköszönnek a jellegzetes nagyvárosi helyszínek, az éjszakai életből és a nappali forgatagból egyaránt. Könnyen felismerhetők Budapest jellegzetes romkocsmái, éttermei. A sorozat másik nagy erénye, amely az otthoni moziélményt szolgálja, hogy a sorozatot HD minőségben forgatták és Dolby 5.1 hanggal vetíti a csatorna. Egy epizód kb. 30 perc hosszú.

hirdetés

Péntek este tartotta a magyar HBO a sorozat vörös szőnyeges díszbemutatóját, melyen 380-400 meghívott vendég vett részt. A teremben az est házigazdája, Rákóczi Feri köszöntötte az egybegyűlteket, majd az HBO Magyarország ügyvezető igazgatója, Fülöp Tamás számolt be arról, hogy a számos elismert dokumentumfilm után milyen kihívásokat tartogatott a Társas játék készítése a csatorna számára. A díszbemutatón részt vett az eredeti, izraeli széria (When Shall We) írónője, Dalit Kahan is, aki miután szót ejtett magyar gyökereiről (a nagyapja Magyarországon született), meghatottan nyilatkozott a sorozat magyar változatáról. Majd a sorozat két rendezője, Herendi Gábor és Fonyó Gergely beszélt büszkén közös alkotásukról, a Társas játékról. A meghívott vendégek három epizódot nézhettek meg a 13 részes sorozatból. A produkció és a színpadra szólított színészek, stábtagok egyaránt vastapsot kaptak. A premiert díszvacsora zárta, igazi ínyencségekkel.
Az HBO a tőlük megszokott profizmussal szervezte meg a különleges bemutatót, mi is jól éreztük magunkat. Hamarosan jön az első három rész kritikája!



Pokorny Lia a 808-as szobában köszönti a sajtó képviselőit

Az HBO riska taxikkal vitt át minket a sajtótájékoztató helyszínére

Balról-jobbra: Fonyó Gergely (rendező), Simon Kornél (főszereplő), Fülöp Tamás (HBO Magyarország vezetője), Martinovics Dorina (főszereplő), Herendi Gábor (vezető rendező) és Rákóczi Ferenc

Dorina mesél a sorozatról

Réti Adrienn örül

Pokorny Lia és Gazsó György figyelnek

A pénteki premier előtt a sorozat készítői pózolnak

Balsai Mónika és Thuróczy Szabolcs

Schulteisz Katalin (producer), Dalit Kahan (az eredeti sorozat írónője)

Tornyi Ildikó, Pokorny Lia, Réti Adrienn, Martinovics Dorina és Balsai Mónika

A vetítés előtt

Rákóczi köszönti a vendégeket

Az HBO álló fogadással készült a premier után

Szabó Gyöző is megjelent

Fotók: SorozatWiki/Sdg és HBO
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban