Pár órán belül kikerül a részletes múlt heti nézettséges hírünk, de addig is egy fontos információt osztanánk meg veletek. Saját nézettségi csúcsot hozott és minden magyar tévéadót megvert a Klicsko-Haye mérkőzés közvetítésével a Duna TV szombaton. További részletek a csatorna közleményében:

„A Duna Televízió a kereskedelmi tévécsatornákat is megelőzte a Vladimir Klicsko-David Haye nehézsúlyú világbajnoki ökölvívó-mérkőzéssel, amelyen Klicsko egyhangú pontozással nyert” – jelentette be Ókovács Szilveszter. A Duna Televízió vezérigazgatója szerint a szombati élő közvetítés nemcsak az ökölvívásban, de a Duna Televízió nézettségében is kimagasló eredményt hozott.
„Úgyhogy azt is mondhatjuk: szombat éjjel a Duna is pontozással nyert. Külön nagy öröm, hogy a mostani már a második nézőcsúcsunk az elmúlt fél évben – jól mutatja, hogy zenés show műsort és (jelen esetben) kurrens sporteseményt a közszolgálat is elbír. Még egy olyan, speciális küldetésű, és a nívólécet mindig magasra tevő csatorna is, mint a Duna Televízió. Az új vezetés célja is ez marad, erre bátorít minket a nézők mostani visszajelzése is: a teljes embert akarjuk műsorainkon keresztül láttatni, aki a kultúra számtalan szegmense iránt érdeklődik. Szombaton este a nézők egy remek bokszmeccset nyertek, a Duna Televízió pedig nézőket, valószínűleg más műsorokhoz is.
A Duna Televízió megdöntötte saját nézettségi rekordját: 1998 óta ez volt a legnézettebb műsorunk. A hosszú, látványos show-t és magát a viadalt összesen közel egymillió-százötvenezren nézték Magyarországon szombat este, amikor a legnagyobb a verseny a csatornák között a nézők megszerzéséért.” Ókovács emlékezetett arra is, hogy a Duna Televízió határaikon túl élő honfitársainknak is elérhetővé tette az emlékezetes mérkőzést, így a világ magyarsága együtt szurkolhatta végig a boksztörténeti eseményt.
„Összehasonlítva a Klicsko – Haye mérkőzést a versenytársak legkiemelkedőbb nézettségű sport-közvetítéseivel, arról számolhatunk be, hogy vetélkedtünk azok nézettségeivel. Csak a kereskedelmi csatornákon sugárzott Forma-1 futamoknak és a Bajnokok Ligája labdarúgó-döntőnek voltak jobb eredményei, minden más sportműsorral közel egyenlő volt a Duna Televízió eredménye” – emlékeztetett a vezérigazgató.
Az ukrán Klicsko és a brit Haye mérkőzése az év összecsapása volt. Boksztörténelmi csatájukat öt kontinens magyarsága kísérhette figyelemmel. A SportAréna stúdiójában Bobák Róbert műsorvezető, Borbély Zoltán szakkomentátor és Szántó Imre mesteredző várta a nézőket, míg Kovács István „Kokót”, a WBO korábbi pehelysúlyú világbajnokát a Duna Televízió élő adásában többször kapcsoltuk. Kokó, a szervezet európai alelnöke, hivatalos minőségében volt jelen Hamburgban, hiszen az interkontinentális bajnoki címmérkőzésen ő volt a supervisor, míg Klicskóék meccsén úgynevezett co-supervisorként segítette Paco Valcárcel WBO-elnök munkáját.
Az együttműködő közmédiumok történetében hatalmas jelentőségű volt ez a mérkőzés, amely nagyszerű bevezetése a következő időszakban várható sportközvetítéseknek.
„Szombaton ismét bebizonyosodott – amit a magyar-holland focimeccsek nézőcsúcsa korábban is sejtetett –  , hogy a sportközvetítésekkel sikeresen lehet harcba szállni a nézők kegyeiért” – mondta Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője. „A Vladimir Klicsko-David Haye nehézsúlyú világbajnoki ökölvívó-mérkőzés nézettsége példázza, hogy a közszolgálati televíziózás szemléletváltozása már most érzékelhető, a sportkedvelők elégedettek programjainkkal.” Riskó kiemelte, hogy számos rangos világverseny szerepel a közmédiumok programjaiban, a kajak-kenu Eb és vb, az úszó vb, a vízilabda vb és a magyar labdarúgó válogatott mérkőzései, az EB-selejtezők is a kínálat részét képezik. „Az elmúlt hónapokban nagy sikerrel közvetítettük a kézilabda vb selejtezőket, az ökölvívó Eb-t, július 16-tól bő két héten keresztül pedig már a sanghaji vizes világbajnokságon szereplő sportolóinkért szoríthatnak nézőink: Hosszú Katinka, Cseh László és Gyurta Dániel, valamint Kemény Dénes vízilabdázói is éremesélyekkel indulnak” – emelte ki az MTVA sportfőszerkesztője. „A nyár további kiemelkedő eseménye a Herta BSC – Real Madrid futballmérkőzés és a Gyulai István atlétikai emlékverseny, amelyeket szintén egyenesben közvetítünk. Augusztus 18-ától egy hazai rendezésű és reményeink szerint szép magyar sikereket hozó esemény kerül képernyőre, mégpedig a szegedi síkvízi kajak-kenu világbajnokság” – mondta Riskó Géza.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bejelentették, hogy mikor érkezik a Ted-filmek előzménysorozata a SkyShowtime-ra

Reviczky Gábor úgy gondolja, hogy legyőzte a betegségét

Vadonatúj német minisorozat érkezik az RTL sorozatos csatornájára

Kiderült, hogy idén karácsonykor mikor lesz látható a Reszkessetek, betörők a TV2-n

Két felső vezetője távozik az itthon 5 tévécsatornát üzemeltető Antenna Entertainmentnek

Ezek a vadonatúj produkciók érkeznek a Disney+ kínálatába decemberben