Szabó Kittivel készítettünk interjút, aki Lindát, Zsolt lányát alakítja a Barátok köztben. Mesélt az életéről, a párkapcsolatáról, a karakteréről, illetve arról, milyen következményei lehetnek, ha a sorozatban Zsolt újra börtönbe kerül. Elmondta, milyen viszonyban van a többi szereplővel, valamint elárulta, hogy milyen sorozatot néz, és mire gyűjt pénzt évek óta. Beszélt a nyaráról, valamint a hobbijairól és kérdeztük az érettségi utáni terveiről is. A válaszokon kívül Kitti videóüzenetben üdvözli a SorozatWiki látogatóit.

2009 végén csatlakoztál a sorozathoz, Opitz Petra helyére érkeztél. Szerinted nehezebb egy meglévő karaktert átvenni, annál, mint egy teljesen újat alakítani?
Egyértelműen nehezebb, hiszen a nézők már hozzászoktak egy színészhez és utána át kellett szokniuk, ami nem könnyű. Tehát nekem sokkal nehezebb dolgom volt, de remélem, hogy ezt meg tudtam oldani.

Így nézői szemmel úgy tűnt, hogy az érkezésed után Linda karakterének tulajdonságaiban is voltak változások. Szerinted ez tudatos volt a készítők részéről vagy a színészváltásnak tudható be?
Szerintem ez kellett ahhoz, hogy a nézők engem jobban el tudjanak fogadni, hiszen teljesen eltérően nézünk ki Petrával. Szerintem biztosan tudatos lehetett a készítők részéről, hogy alakítottak a jellemen.

Gondolom, sokszor felismernek az utcán, hogyan kezeled a népszerűséget?
(Nevet.) Igen fel szoktak ismerni. Nagyon jól esik, hogy ennyi szeretetet kapok az emberektől. Például sokszor megyek vidékre, közönségtalálkozókra és ott is mindig kedvesen fogadnak bennünket.

Tatabányáról nap mint nap bejársz Budapestre forgatni. Nem vesz el sok időt az állandó utazás az életedből? Gondolkoztál már azon, hogy több vidéki szereplőhöz hasonlóan te is felköltözz a fővárosba?
Igen, gondolkodtam már azon, hogy albérletbe költözök, de amíg Tatabányára járok iskolába, addig még nem szeretnék. De nem is olyan hosszú az út, kb. 40 perc kocsival. Már több éve gyűjtögetek egy autóra és hamarosan a jogsit is befejezem, ami még jobban meg fogja könnyíteni az utazgatást.

Úgy tudom, több éve együtt vagytok a barátoddal. Mennyi időt tudsz vele tölteni a forgatások és az iskola mellett?
Elég keveset, mert még ő is tanul. Hétvégenként mindig találkozunk, de néha hét közben is a forgatási szünetekben.

Kikhez kerültél közelebbi kapcsoltba az elmúlt másfél évben a szereplők közül?
Nagyon sokkal szerencsére, hiszen ez egy nagyon jó közösség. De a legközelebb hozzám talán ők állnak: Nyári Diána (Hanna), Barna Zsombor (Peti), Bozsek Márk (Szabi) és Gyebnár Csekka, aki az anyukámat, Gizit alakítja, és mára kialakult köztünk egy igazi „anya-lánya” jellegű kapcsolat. Szóval szerencsére elég jóban vagyunk.

Úgy tűnik, Zsolt újra visszatér a bűnözés útjára. Ha lebukik, és újra börtönbe kerül, akkor milyen hatással lehet ez Zsófi és Linda életére?
Természetesen ez mindkettejüknek rossz lenne. Zsolt már nagyon sokszor megígérte Zsófinak, hogy leáll, hiszen ez ő rá is kihat. Reméljük, most nem fordul ilyen elő, és tartja magát az ígéretéhez.

Szabó Kitti üdvözlése:

Szoktál interneten rajongói vagy sorozatos oldalakat látogatni?
Nem nagyon. Mások véleményére csak akkor adok, hogyha az építő kritika és nem pedig piszkálódás. Főleg olyan véleményeket fogadok el, amik a szakmából jönnek, vagy hozzám közel álló emberektől, családomtól. Egy ismeretlen, önmagát arccal, névvel nem vállaló fórumozó nagyrészt rosszindulatú megjegyzését szerintem nem nagyon kell komolyan venni.

Szoktál TV sorozatokat nézni, ha igen mik a kedvenceid?
Nem nagyon szoktam nézni, mert sajnos nem nagyon van rá időm. Egyedül az Azok a 70-es évek show című sorozatot, mely ugyan régi, de nagyon vicces.

Mielőtt bekerültél nézted-e a Barátok közt-öt, azóta, mióta szereplő vagy nézed-e?
Nem voltam állandó nézője a sorozatnak, de azért képben voltam, tudtam, hogy nagyjából mi történik. Amióta szereplője vagyok, igyekszem megnézni a fontosabb jeleneteimet – hiszen ebből le tudom szűrni a tanulságot.

Az RTL Klub oldalán nem szoktad visszanézni?
De igen, ha lemaradtam egy fontos jelenetemről, akkor vissza szoktam nézni.

Pár hét múlva nyári szünetetek lesz. Mik a terveid, hol fogod kipihenni a fáradalmakat?
Sajnos most nem tudok külföldre menni, de így legalább többet lehetek a barátaimmal. Az egyik kedvenc fesztiválomra látogatunk el páran – egyelőre ennyi lesz a nyaralás. És valószínűleg sokat fogok lógni a Balatonon is.

Milyen hobbikat űzöl? Mit sportolsz a hétköznapokon?
Régen táncoltam, utoljára társastáncra jártam. De most erre nincs idő, így inkább személyi edzővel előre megbeszélt időpontban konditerembe járok.

Aradi Balázs is tatabányai. Ismertétek régebben is egymást?
Persze, már 11 éve. Balázzsal egy általános iskolába jártunk, most egy középiskolába, sőt, kicsi korunkban egy színi tanodába is.

Jövőre érettségizel. Maradsz a Barátok köztben a felkészülés közben is? Mik a terveid az érettségi után?

Valóban jövőre érettségiznék, de mivel nulladik évfolyamon kezdtem, így még van 2 évem. Konkrétan nem tudom megmondani, hogy melyik iskolába szeretnék menni. A Barátok köztben nagyon szeretnék maradni, de a tanulásra is több időt kell szánnom – meglátjuk, hogyan fog mindez alakulni. Ami a jövőt illeti: érdekel a színészkedés, az éneklés, a táncolás, szóval elég sokoldalú vagyok. Új szerelmem pedig a divat. Tehát mindenképpen valamilyen művészi pályát tudok magamnak elképzelni.

Liptai Claudia saját műsort kap az RTL Klubon

Kiderült, mikor érkezik a Jóbarátok különleges epizódja

A Barátok közt és a Drága örökösök egykori színésznője is csatlakozik a Mintaapákhoz

Sorozatötlet pályázatot hirdet a Keresztanyu gyártója

18. heti nézettség – Tarolt az új Konyhafőnök első hete

A mi kis falunk ellen zárul a Mintaapák 2. évada