Az amerikai Showtime csatorna a Tudorok után újabb történelmi sorozatot készített, melynek 9 epizódból álló 1. évadja tavasszal volt látható a tengerentúlon. A részben Magyarországon forgatott Borgiák (The Borgias) itthon csupán pár hónap késéssel, június 28-tól indul az HBO-n. Az első három epizód viszont már most megtalálható az HBO GO és az HBO On Demand kínálatában. A sorozat leírását itt közöltük, míg a szinkronhangjait itt ismertettük. Hamarosan jön a hazai ajánlója is, de most ismerjük meg a produkciót bővebben, a mozicsatorna közleményéből:

A Showtime újabb történelmi sorozata, a Borgiák a XV. századi Itáliában, a nyugati reneszánsz és az Újvilág felfedezésének idején játszódik, és a történelem egyik leghírhedtebb dinasztiájának – intrikákkal, korrupcióval, gyilkosságokkal és hatalmi játszmákkal átszőtt – családregényét viszi képernyőre.
Az Oscar-díjas Neil Jordan által íróként, vezető producerként és rendezőként is jegyzett drámasorozat komoly kritikai elismerésben részesült az Egyesült Államokban. Az USA Today például így vélekedett: „A Borgiák történetét ragyogó színészi gárda kelti életre – élén a csodálatos Jeremy Ironsszal –, annyi lendülettel, eredetiséggel és olyan pazar látvánnyal, ami csoda, hogy elfér a tévéképernyőn – ez a híres-hírhedt család már-már függőséget okozóan szórakoztató.”

A Borgiák című sorozat elmeséli, ahogy a korrupt családfő, Rodrigo Borgia mesterkedései révén megszerzi a pápai trónt, majd egyházfőként újabb és újabb bűnökkel gyarapítja bűnlajstromát – mindeközben egyetlen cél vezérli: az olasz reneszánsz leghatalmasabb és legbefolyásosabb családjává válni. A legendás Borgia család erkölcseit mindig is vitatták, és eretnekséggel vádolták őket. Nem is annyira azért, mert a maguk idejében szokatlan gonoszságokat műveltek volna, sokkal inkább azért, mert jobban csinálták, mint ellenségeik. De nem csupán a hatalom iránti vágy fűtötte a Borgiákat, éppúgy céljuk volt Itália egyesítése és a Vatikán politikai és vallási hatalmának megerősítése.

hirdetés

A Borgia-klán feje, Rodrigo Borgia (az Oscar-díjas Jeremy Irons – A szerencse forgandó, Die Hard 3. – Az élet mindig drága, Elizabeth) könyörtelenül hataloméhes, és teljesen elkötelezett a családja felé – a katolikus egyházon belül kivívott pozícióját arra használja, hogy hatalmat, befolyást és vagyont szerezzen. Rodrigo idősebb fia az akarata ellenére a papi pályára kényszerített Cesare (Francois Arnaud – Megöltem anyámat, Hőhullám), aki családja érdekében a legszörnyűbb bűnöket követi el. Nővére, a gyönyörű Lucrezia (Holliday Grainger – Jane Eyre, Drágaságom, Daddy Fox és a The Bad Mother”s Handbook) apjuk szeme fénye, Rodrigo mégis férjhez adja, hogy lánya kiházasítása révén szövetségre lépjen Itália egyik legerősebb dinasztiájával, a milánói városállam urával. Rodrigo kedvenc fia Juan (David Oakes – A katedrális), aki a pápai hadseregek főkapitánya.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban