Kiss Ramónával készítettünk interjút, aki Zsófit alakítja a Barátok köztben. Mesélt a kedvenc sorozatairól, az életéről, a karakteréről és pár vicces történetről. Elmondta, milyen viszonyban van a többi szereplővel, és miként látja Zsófi és Kinga jövőbeli viszonyát. Beszámolt a római forgatásokról, színházi szerepeiről, jövőbeni terveiről és kedvenc hobbijáról. A válaszokon kívül Ramóna videóüzenetben üdvözli a SorozatWiki látogatóit.

2002 óta vagy szereplője a Barátok köztnek, egy ország látott téged felnőni. Azóta biztosan sokat változtál, mesélnél erről?
Akkor 17 éves voltam és biztosan rengeteget változtam az évek alatt. Nem csak a családom kapott belőlem, hanem egy ország is, illetve a kollégáim is. Hogy miben változtam? Igazából szerintem, ugyanaz a hebrencs bolondos lány vagyok, aki megszületett Veszprémben, viszont azóta máshogy látok dolgokat. Inkább a felnőtté válás útjának köszönhető, hogy mások lettek az értékrendjeim, más a felkészültségem, máshogy figyelek az emberekre. Ez azért van, mert eltelt pár év az életemből.

hirdetés

Kikkel kerültél közelebbi kapcsoltba a szereplők közül?
Szabó Erika , aki Tildát játszotta, lett bizalmasom. Vele a sorozatban is nagyon jó barátnők voltunk, bár az elején a való életben nem kedveltük egymást. Aztán eltelt egy kis idő és igen jóba lettünk, a mai napig ő az egyik legjobb barátnőm. Bár ő már nem szerepel nálunk. Felvették a Színművészeti Egyetemre, illetve most szerepelt az Üvegtigris 3-ban. Nagyon büszke vagyok rá, és nagyon örülök, hogy a barátomnak mondhatom. Valóban úgy működünk, mint egy család. Biztos ez közhelyesen hangzik, de össze vagyunk zárva nap mint nap, így belelátunk egymás életébe. Mindenki tud a másikról mindent és nagyon szeretjük egymást, persze viták itt is előfordulnak. Jellemezőbb, hogy a hasonló korú emberek közelebbi kapcsolatban vannak egymással. Többek között emiatt lett nagyon jó barátom Kinizsi Ottó, aki Imrét játszotta a sorozatban, illetve a Palikát alakító Bruckmann Balázs is. Ők azok az emberek, akikkel a mai napig összejárunk, annak ellenére, hogy már nem dolgozunk nap mint nap együtt. Muszáj megemlítenem még két nagyon fontos embert. Amikor bekerültem a sorozatba, nem egyedül érkeztem, hanem egy családdal. A sorozatban az édesanyámat Hullan Zsuzsa alakította, a filmbeli testvérem pedig Gyetván Csaba volt. Velük a mai napig nagyon jó viszonyt ápolok. Sőt, Csabival most is olyan, mintha testvérek lennénk.

Hány órát forgattok egy nap?
Változó, hisz nálunk ez nem úgy működik, mint a színházban, hogy ki vannak osztva a főbb szerepek és a kevésbé fontos szerepek. Itt minden héten változik az, hogy a történet szerint ki kerül reflektorfénybe. Mindig van egy fő vonala a sorozatnak, ami érint mondjuk három karaktert és olyankor ők vannak előtérben és forgatnak jóval többet. Például amikor Zsófi és Zsolt esküvője volt, akkor én forgattam nagyon sokat. Heti szinten négy napot dolgozunk, órában ezt nehéz megmondani, mert tényleg elég változó.

Pár hónapja Rómában forgatott jeleneteket láthatunk a Barátok köztben. Mennyi időt töltöttetek kint, hogy teltek ezek a napok?
Négy napot voltunk Rómában, a sorozat történetében először fordult elő, hogy külföldön forgattunk. Óriási mákom van, hogy pont azokban a jelenetekben kaptam szerepet. Előtte még sosem jártam Rómában. Mindenki mondta, hogy milyen energiái vannak a városnak és valóban fantasztikus volt. Azzal, hogy nem rombolták le az épületeket és húztak fel plázákat, megmaradt az a sokat sejtető atmoszféra, amiben azt várod, hogy elkezdjenek mesélni a falak. Szenzációs a város, hatalmas élmény volt. A külföldi forgatáson végig nagyon jó hangulat uralkodott. Volt egy olyan jelenet, amit a Narancsligetben forgattunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt Rómára. Itt azt a jelenetet forgattuk, ahol kézen fogva sétálunk Zsolttal, majd egymásra nézünk, és a jelenet végén megcsókol. A forgatást rengeteg turista is figyelte és amikor látták a filmbeillő csókot, elkezdtek tapsolni. Úgy éreztük magunkat, mintha Hollywoodban lettünk volna.

A Barátok közt forgatása mellett még mindig tanulsz, hogy bírod mindezt?
Igazából egész jól, mert levelezőn vagyok, nem kell minden nap bejárni. Félévente kell vizsgáznom, úgyhogy ez nem veszi el sok időm. Szoktak segíteni a kollégák is, sőt az iskola szempontjából nagyon rugalmas a Barátok közt is.

Színházban is játszol, milyen gyakran lépsz fel és hol láthatunk téged?
Dunakeszin három évvel ezelőtt jött létre az Oscar társulat, azért, hogy fellendítsék a térség színházi életét. A háború előtt volt működő színház a településen, de aztán megszűnt. A társulat első darabja az Oscar című film adaptációja volt, melynek próbáihoz és bemutatójához a város gyönyörűen felújított művelődési háza adott és ad otthont. A második bemutatónk a Páratlan páros volt, amiben Mary szerepét játszhattam el. Budapesten az RS9 színházban, a Jelen Teátrum társulat előadásában nagy sikerrel fut a Mágus párbaj című gyermekdarabunk. A kémiát és a természettudományt próbáljuk közelebb vinni a lurkókhoz. A darabban kislányok különböző kísérletek segítségével próbálják megmenteni a világot egy gonosz varázslótól. Az RS9 Színházban jelenleg is próbálunk egy darabot, aminek április 22-én lesz a bemutatója. Ez egy Bergman mű: Az élet küszöbén. Itt egy fiatal lányt játszom, aki nagyvilági élet él, teherbe esik és semmiképpen nem szeretné megtartani a gyermekét. De aztán az élet úgy hozza, hogy mégis meggondolja magát. Az ezzel járó lelki küzdelmeket próbálja bemutatni a mű.

Miben hasonlítasz, és miben különbözöl sorozatbeli karakteredtől, Zsófitól?
Érdekes ez a kérdés, mert igazából Zsófi már nem létezne Ramóna nélkül. Amikor 17 évesen bekerültem a sorozatba, és kaptam egy leírást a karakteremről, akkor kizárólag annak megfelelően próbáltam megjeleníteni Zsófit. De ahogy, mind a ketten felnőtté váltunk, úgy egészült ki Zsófi karaktere az én élettapasztalataimmal, értékrendemmel. Gyakorlatilag Zsófi és Ramóna egybeforrt. Sokszor van olyan, hogy hadonászva veszekszem a húgommal és figyelmeztet, hogy pont olyan vagyok, mint Zsófi. Tehát a saját életembe is, úgy hogy nem is veszem észre, beleviszek Zsófi karakteréből. Egyik nem működik a másik nélkül.

Mit gondolsz, Kinga és Zsófi lehetnek valaha újra legjobb barátnők úgy, mint régen?
Ha Ramónát kérdezed, szerintem kizárt dolog. Én elképzelni sem tudom, hogy ugyanaz a bizalom visszatérhet a barátságba, ami régen volt. Zsófi a legjobb barátnőjének a férjét csábította el, majd azzal próbált szépíteni, hogy bevallotta a tettét Zsoltnak, de a félrelépésével valójában két házasságot tett tönkre. Az, hogy Zsófi végül kibékült Zsolttal, pusztán a történet része, de én nem tudom elképzelni azt, hogy egy ilyen helyzetben megbocsássak. Persze a sorozatban minden megtörténhet. Egyelőre most úgy alakul, hogy Kinga és Zsófi kezdenek újra összebarátkozni.

Zsolt mostanában rengeteget volt féltékeny Zsófira. Szerinted Zsolt meg tud valaha bízni teljes mértékben Zsófiban, azok után, hogy megcsalta?
Ez egy nehéz kérdés, és talán Zsolttól kéne megkérdezni. Most úgy látom, hogy igen. Annyi mindenen keresztülmentek már ketten, jól ismerik egymást és a korlátaikat is. Azt sem szabad elfejteni, hogy Zsolt sem viselkedett úgy, hogy Zsófi tökéletesen megbízhasson benne. Mindketten tettek rossz fát a tűzre. A jelek szerint Zsolt megbocsátotta Zsófinak a félrelépést. Szerintem egy ideig még féltékenykedni fog, de azt gondolom, hogy ez el fog múlni, és csak kivételes alkalmakkor kerül megint napirendre ez a téma.

Biztos sokan megismernek az utcán, odamennek hozzád pár szóra. Volt már olyan, hogy Zsófiként kezeltek téged és nem értették, hogy ő csak egy karakter?
Abszolút! Nagyon sok ember nézi -hála Isten- a sorozatot és 10 emberből 5 úgy szól utánam az utcán, hogy Zsófi, a másik öt pedig Ramóna. A Zsófi névre ugyanúgy reagálok, mint a saját keresztnevemre. Az emberek többsége, tisztában van azzal, hogy ez egy szerep, amit eljátszunk, de sokakban annyira összeforr a valóság és a fikció, hogy tanácsokat adnak miként viselkedjek a sorozatban, és miként csináljam a dolgaimat: Jaj, enye-enye, hogy Gézával megtörtént az, ami megtörtént, hú a mocsok Zsoltot lecsukták, ne bízzak benne többet… Az esetek többségében pozitívak ezek a visszajelzések, illetve tanácsadások, amiből számomra az nyer megerősítést, hogy szeretnek minket az emberek.

Kiss Ramóna üdvözlése:

Szoktál interneten rajongói, vagy sorozatos oldalogat látogatni?
Nagyon ritkán. Nem tartok a kritikától, sőt bizonyos visszajelzések hasznomra is válnak. Azonban azokkal a hozzászólásokkal, amelyekből süt a rosszindulat, nem igazán tudok mit kezdeni, így inkább elkerülöm őket úgy, hogy ritkábban látogatom az adott oldalt.

Milyen sorozatokat kedvelsz, miket néztél az elmúlt években?
Igazából nagyon kevés olyan sorozat van, amit szeretek. A Grace klinika az egyik nagy kedvencem. Az vagyok, aki szereti, ha a történetben összebonyolódnak a szálak, van benne egy kis szerelem, egy kis veszekedés. Nagyon szeretem a Dr. Csont-ot is, ahol szerintem minden néző arra vár, hogy mikor jön össze Dr. Csont a mellette dolgozó FBI ügynökkel, Booth-szal. Amit még nagyon szeretek az a Kés/Alatt.

Visszanézed a már kész Barátok közt epizódokat, ha igen milyen gyakran?
Amikor otthon vagyok, bekapcsolom a TV-t a Barátok közt idejére, mert nagyon kíváncsi vagyok a történésekre. Akármennyi időt dolgozunk együtt, nem mindig tudjuk, mi történik a másik karakterével, hiszen van olyan kolléga, akivel huzamosabb ideig nem is találkozunk. Jó visszanézni saját magam, tanulok a hibáimból. Kifejezetten szeretem az érzelmes, megkönnyeztető jeleneteket. Ha nagyszabású események zajlanak a történetben, mint egy esküvő, vagy egy római út, akkor biztosan ott ülök a televízió előtt. De ha valamiről mégis lemaradnék, akkor a szüleim elmesélik, hiszen állandóan nézik a sorozatot.

Az interneten, az RTL Most-on oldalán nem szoktad visszanézni?
De néha ott is, ha véletlenül lemaradok valamiről.

Egyik kedvenc hobbid a búvárkodás, milyen gyakran jut rá időd?
Sajnos egy évben csak egyszer, nyáron. Ilyenkor van egy hosszabb leállásunk, ami nagyjából egy hónapos. Télen pedig olyan kevés szabadidőm van, hogy azt inkább a családommal töltöm. Úgyhogy nyáron szoktam búvárkodni, remélhetőleg idén is összejön.

Ezen kívül űzöl valamilyen más sportot, esetleg van más hobbid a búvárkodáson kívül?
Számomra nagyon fontos a mozgás. Évekig röplabdáztam, az életem része volt ez a sport. Amikor időm engedi, most is eljárok kondizni, kardiózni, vagy futni.

Mik a terveid a következő évekre? A Barátok közt mindenképpen szerepel benne?
Mindenképpen. A munka szempontjából a Barátok közt az első számomra, aztán a színház, és a különböző felkérések. Van egy esküvőszervező cégem is, a Love Story. Azon dolgozunk, hogy egyre több megbízást szerezzünk, teljesítsünk, és hogy minél sikeresebb legyen a vállalkozás. Megpróbáljuk teljesíteni a menyasszonyok álmait.

Fotó: RTL Sajtóklub/Bársony Bence
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban