Radnai György a Barátok közt kezdete óta fontos vezetője a produkciónak. 1998-tól line producerként felelt a sorozat pénzügyeiért és a gyártásért, Kalamár Tamás távozása után nem sokkal pedig a széria mindenre kiterjedő ügyvezető producere lett. Ezen kívül szintén nagyjából három éve a sorozatot gyártó UFA Magyarország ügyvezető igazgatója is. A cég az RTL Magyarország legnagyobb beszállítója és ugyanaz a tulajdonosa, mint a nemzetközi RTL Csoportnak. Az elmúlt években a Barátok közt mellett ők gyártották az X-Faktort, a Hagyjál főzni!-t az RTLII-re és az Anikó Show-t RTL Gold csatornára.

A SorozatWiki információi szerint június végén 20 év után távozik Radnai György az UFA Magyarország és egyben a Barátok közt produkció éléről. Úgy tudjuk, hogy az elmúlt években megromlott a viszonya az RTL Magyarország vezetésével, szakmailag sokszor kritizálták a Barátok közttel kapcsolatos tevékenységét, valamint többek között őt okolták az elmúlt időszak nézettségcsökkenéséért. RTL közeli információk alapján ez is közrejátszott abban, hogy távozik a produkciótól.

A hírrel kapcsolatban megkerestük Radnai Györgyöt és az UFA Magyarországot is. A műsorgyártó válaszában nem cáfolják a megromlott viszonyt, de az említett vezető magánéleti okokra hivatkozik a távozása indokaként és tanácsadóként továbbra is a cégnél marad. Az UFA Magyarország a SorozatWikinek küldött válaszát változtatás nélkül közöljük:

hirdetés

Radnai György 1998. októbere óta biztosította a Barátok közt, a Szeress most! és a Csalfa karma produkciók gyártási, illetve gazdasági hátterét. „Büszke vagyok, hogy részt vehettem Magyarország legsikeresebb napi drámai sorozatának megalkotásában, amely 1998 óta jelen van az ország tévénézőinek mindennapjaiban. Húsz évig az élvonalban lenni, folyamatosan megújulni nem kis feladat, ezért hálával tartozom a kollégáimnak a töretlen lelkesedésért, amivel már két évtizede a munkájukat végzik. Engem a feladataim most a családom mellé szólítanak, második, választott családomat, a Barátok köztöt viszont gondos, értő kezekbe adom, sok sikert kívánva neki a következő húsz évre.”

Herczeg András, aki legutóbb a Vígszínház produkciós igazgatójaként dolgozott, a sorozat gyártásának nyári leállása után veszi át a line produceri munkakört elődjétől. Radnai György az UFA Magyarország társügyvezetői feladataitól is megválik, ám a vállalat közép-kelet-európai régiójában az új formátumok és a fikciós üzletágak tanácsadójaként továbbra is a cégnél dolgozik majd.

„Radnai György távozását sajnáljuk, de teljes mértékben megértjük. Köszönjük neki ezt a páratlanul eredményes húsz évet, hogy csapatával együtt úttörőként megteremtették Magyarország legsikeresebb sorozatát. Nagyon örülünk, hogy továbbra is tagja marad az UFA-családnak, és folytathatjuk a gyümölcsöző, bizalomra épülő munkakapcsolatunkat. Hisszük, hogy a Barátok közt még hosszú időn át fix program marad a magyar televíziónézők számára a továbbiakban Herczeg András közreműködésével” – tette hozzá Markus Brunnemann, aki Joachim Kosack-kal egyetemben a németországi UFA Serial Drama és az UFA Fiction, valamint az UFA Magyarország ügyvezető igazgatója.

hirdetés

14 év után a TV2-n tér vissza a Győzike show

Az X-Faktor egyik korábbi győztese lesz az idei évad negyedik mentora

Számos technikai újítással készült a VIASAT3 és a WMN ma induló közös műsora

Felkerült az egyik nagy streaming szolgáltatóra a Doktor Murphy

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának második hetének vendégei

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max