Még októberben kaptunk interjúkat az AXN-től, de sajnos csak most sikerült fordítót találni RaulReal személyében. Elsőként itt a Sonya Walger interjú, melyben a SorozatWiki és az AXN kérdéseire kapott válaszok szerepelnek. Sonya a FlashForward – A jövő emlékei és a Lost Eltűntekből ismert, mindkét sorozat az AXN-en futt elsőként hazánkban.

Az új LOST évadban nagyobb szerepet kap-e a Desmond és Penny szál?
Egyelőre nem lehet tudni. Na, de hát, már ismerik, milyen is a LOST alkotói gárdája, olyan nincs, hogy valamit tudni lehet… A szerepemet illetően mindig én tudom meg legutoljára, mi is lesz. Általában feltesznek egy gépre, és 24 óra múlva Hawaiion vagyok, szóval tényleg nem tudom.

hirdetés

Mit gondol a Flash Forward sorozatbeli karakteredről, milyen személyiség is ő?
Már első olvasatra elég világos karakter volt számomra. Igazi erős nő, ez már a pilotból is kiderül. Ebben nekem annyira nem volt benne a kezem. De elkerülhetetlen, hogy a karakter kicsit hozzám alakuljon, hiszen én is beleadok valamit magamból, és az írók is megírnak valamit, amit én eljátszok. Látják, mi az, amit hozzá tudok tenni, és esetleg az alkotók is tovább alakítják a jellemét. Érdekes szimbiózisból alakul ki a végső jellem. De ez egyébként minden általam játszott szerepre igaz. A szövegből kiderül, ki is a szereped, aztán belőled táplálkozva érlelődik azzá, akit a képernyőn viszont láthatunk.

Mit gondol, valóban lehetséges,
hogy a szereplők megváltoztassák a jövőjüket? Személy szerint mit gondol,
megvalósítható ez, vagy semmi esély rá?

Nem tudom, tényleg nem. Az gondolom, hogy idővel a show kilyukad arra,
hogy a jövő valóban kőbe van-e vésve, vagy van még remény. De mindez a FF
készítőin múlik, hogy miképpen kívánják alakítani a cselekményt.


Ötlete sincs? Úgy értem, személy szerint mi a véleménye?
Úgy tartom, hogy mindannyian felelősek vagyunk a tetteinkért, és mindig van
választási lehetőségünk. Nem vagyunk bekategorizálva akár a kartonok egy irodában.

Mit tenne, ha esélye lenne rá, hogy betekintsen a saját jövőjébe? Végigjárná az utat,
vagy megpróbálna változtatni a történéseken?

Gyűlölném az egész szituációt. Komolyan mondom. Megpróbálnám olyan gyorsan
elfelejteni, amennyire csak lehetséges. Minden hónapban olvasom a horoszkópomat, de
próbálom figyelmen kívül hagyni, amit jósolnak. Nem szeretek előre gondolkozni.

Milyen egy ekkora produkció stábtagjának lenni? Mert ugye óriási volt a hype, jobbnál
jobb marketingfogások és reklámok követték egymást világszerte, nem csak az USA-ban,
hanem Angliában is.

Óriási élmény valami olyannak a részesévé válni, ami jól is működik. Egészen más lenne a
helyzet, ha olyan produkcióról lenne szó, ami nem érdemli meg a reklámokat. Akkor bizonyára rendkívül rosszul érezném magam. Nagyszerű érzés kiállni az emberek elé, és népszerűsíteni a FlashForward-ot, ugyanis egy okosan felépített, szépen kivitelezett, és gyönyörű alakításokkal tarkított sorozatról beszélünk.

Hogyan hasonlítaná a Lost-os élményeivel össze a jelenlegi szériabeli tapasztalatokat? Mik az előnyei az eltűntekről szóló klasszikussal szemben és melyiket élvezte jobban?

Az is egy leírhatatlan élmény volt, azonban egész másként hatott, tekintve, hogy sokkal később csatlakoztam a stábhoz, így végig egyfajta vendégszerepem volt, ami nem segített a beilleszkedésben. Sokkal többet nyújt az, ha az első naptól kezdve a forgatás középpontjában van az ember, és a pilot első perceitől kezdve jóban-rosszban kitart a show mellett.

Azt mondta, hogy nem érdekli, mi fog a jövőjében történni, azonban mégis meg kell kérdeznünk, lát rá esélyt, hogy befolyásolni lehet az elkövetkezendőket? Úgy értem, hogy például egy hobbi, vagy a reggeli rutin elvégzése is kihatással lehet a későbbiekre?

Minden bizonnyal. Pontosabban kifejtve azt kell mondanom, hogy hiába várjuk, hogy a szánkba essen a sült galamb, hiszen nem síneken haladunk, akár egy vonat. Az életünket, és a jövőnket percről-percre, lépésről-lépésre határozzuk meg, és csakis a döntéseinkkel. Így még ha nehéz helyzetbe kerülünk is, mindig van rá mód, hogy helyesen reagáljunk a szituációra.

Mivel senki sem tudja, így gondolom ön sincs tisztában azzal, hogy mi okozta az ájulásokat a FF-ban. Ennek ellenére, mire tippelne?

Jó kérdés. Hogy mi okozta a kitekintéseket? …

Olvasta a könyvet, amin a sorozat alapszik?
Természetesen.

És a hasábokon fellelhető a problémára a válasz?
Igen, a könyv szerint egy tudományos kísérlet okozta az egészet, ugyanis a kísérletek rendkívül rosszul sültek el, így egy világméretű katasztrófát idéztek azok elő. De az írott anyag cselekménye és hangvétele is sokban különbözik attól, amit mi csinálunk. Ott ugyanis 60 évvel előre látták magukat, itt viszont csak fél évvel. Ez nagyban leegyszerűsít, ugyanakkor persze meg is sürget mindent.

Fordította: RaulReal
hirdetés

A Trónok harca korábbi színésznője csatlakozott az egyik népszerű Marvel sorozat új évadához

Kiderült, hogy mikor jön a The Mandalorian 3. évada

Hamarosan érkezik a televíziós legendákról szóló műsor 2. évada a Spektrumra

Szűk két hónappal a premier után elkaszálták a Netflix vadonatúj horrorsorozatát

A Farm VIP-t és A nagy Őt érintő műsorváltozás lesz péntek este a TV2-n

Vadonatúj, reptéren forgó reality készül a TV2-re