A következő közélményszerűség tegnap jelent meg az AXN Blog-on:
Az AXN akció- és kaland, általános szórakoztató tévécsatorna a legutóbbi nézettségi adatok alapján az idei év legerősebb heti átlagos közönségarányát hozta a 18-49 éves kereskedelmi célcsoportban (leszámítva a korábbi Doktor House maratoni vetítéseinek kiugró számait). A 48. héten átlagosan 2%-os SHR-t ért el az AXN.


Az említett közönségarány nem csupán egy kiugró eredmény a televízió életében; az elmúlt hónapokban trendszerűen egyre erősödő nézettséggel számolt a csatorna. Az év elején még átlagosan 1.1 %-os heti átlagos közönségarányt kiszakító AXN az év végére ráerősített, és hétről hétre növekvő nézettséggel számolhatott. A táblázatból jól látható, hogy a hasonló eléréssel, célcsoporttal és nézettséggel bíró csatornákhoz (Story4 TV, Discovery Channel, Hallmark) képest hogyan alakult az AXN átlagos közönségaránya 2009-ben.

A nézettségek tendenciaszerű erősödéséből következtetve az AXN akvizíciós stratégiája, mely szerint külföldi, elsősorban amerikai sorozatokat vásárol és vetít, sikeresnek mutatkozik. A nagy országos kereskedelmi csatornákon is hétről hétre kiemelkedő nézettséget hozó jól ismert sorozatok (Doktor House, NCIS) mellett az AXN az ígéretes újdonságokra is lecsap.

Számos széria legújabb részei az amerikai premier után elsőként láthatók a csatornán (CSI:NY – New York-i helyszínelők, Gyilkos elmék). E mára már jól bevezetett sorozatok nagyban hozzájárultak a heti kiemelkedő nézettségekhez.A televízió legújabb, FlashForward – A jövő emlékei c. amerikai sikersorozatának extra sebességű vásárlása és szinkronizált vetítése – kevesebb, mint 2 hónappal az amerikai premiert követően került adásba – nem megszokott lépés a hazai piacon.

Az AXN ezen stratégiája igazolva látszik azáltal is, hogy a magyar közönség számára teljesen új, ismeretlen sorozat is nagyarányú érdeklődésre tarthat számot egy kábelcsatorna műsorán. A jövő emlékei bemutatójának napján 2.3%-os közönségarányt ért el egész napra vonatkozólag a 18-49 éves korosztályban. A főműsoridőben, amikor maga a FlashForward – A jövő emlékei is indult az AXN-en, (20.00-22.59) ez már 2.8% volt.

Premierözön a Netflixen: 18 új sorozat, vagy friss évad érkezik októberben a streaming szolgáltatóra

RTL+: Még az idei évben fizetős streaming szolgáltatást indíthat Magyarországon az RTL

A magyar televíziózás 20 legendájáról szóló könyvet adott ki Radnai Péter

2023-ban is lesz X-Faktor - beszélgetés a műsor elmúlt 12 évéről a korábbi és mostani kreatív producerrel

Bejelentették, hogy pontosan mikor indul a Celeb vagyok, ments ki innen 6. évada

Ez várható a Nyerő Páros ma induló 6. évadában (x)

Visszatér az ATV-re Gundel Takács Gábor díjnyertes vetélkedője (x)