A Hurly-t alakító Jorge Garcia a Lost Eltűntek egyik legfontosabb szereplője. Hazánkban a sorozatnak már majdnem vége, hétfőn 21:00-tól lesz a két és fél órás fináléja az AXN-en. Az exkluzív interjú az AXN jóvoltából jelenik meg az oldalunkon.

Nemrég volt Costa Ricában.

Igen, nagyszerű volt. Remekül mulattam.

Tényleg?

Igen. Könnyedén fel tudtam tölteni a lemerült aksikat, láttunk egy csomó állatot is. Az út mellett egy csomó majom nézelődött, érdekes volt. Egy dolog viszont zavart, rengeteg volt a bogár.

Mielőtt odautazott tudta, hogy annyi rajongója van a sorozatnak Dél Amerikában?

Tudtam róla, részben azért, mert az apám Chiléből származik, és amikor megtudták a származásom helyét, azonnal letámadták szegényt és egy csomó interjút készítettek vele. Hallottam róla, hogy nagyszerűen fogadták a hírt.

Mit gondol, mi tette a Lostot ilyen sikeressé?

Úgy gondolom, hogy amikor elkezdtük, mindenki képes volt azonosulni a lezuhant repülő tragédiájával, és akkoriban ez volt az egyetlen ilyen témával foglalkozó műsor. Eredeti volt az ötlet, így sokan rákattantak. Szóval a szerencse is sokat segített.

Hurleyt Ön is elátkozottnak tartja?

Nehéz kérdés. Úgy voltam ezzel, hogyha ilyesmit kérdeznek, mindig ki fogok állni a karakterem mellett. Ha átkozott, hát legyen az. A lényeg, hogy meg tudja törni azt. Erről szólt a furgon megjavítása is.


Tudja fejből a számokat?

Persze. 4, 8, 15, 16, 23, 42. Legalábbis ennyiről tudunk eddig.

Az ötödik évad végén miért megy Hurley vissza a Szigetre?

Nos, Jacobnak megvannak a módszerei arra, hogy irányítsa az embereket. Hurleynek csak annyi kellett, hogy megmondják neki, a saját döntése, hogy visszamegy-e. Így aztán nagyon könnyű meggyőzni őt, hisz könnyen esik az illúziók áldozatául.

Meg fogjuk tudni valaha, hogy mi van a gitártokban?

Persze, egészen az új évad elején és mondanom se kell, mennyire megdöbbentő lesz a felfedezés.

Libby és Charlie közül kit szeretne, hogy visszatérjen?

Nem szép dolog ilyesmire kényszeríteni. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a Libby-s szál sokkal inkább nyitva lett hagyva, így úgy gondolom, hogy előbbinek jobban örülnék és a nézők is.

Mi a kedvenc lostos momentuma?

Hogy választanám ki a sok közül? Talán leginkább az, amikor Matthew-val és Emilyvel rohanunk a pilotban, a hátunk mögött lezuhan a gép szárnya és felrobban. Habár Libbyt a sziklákon megcsókolni szintén emlékezetes volt.

Melyik másik karaktert játszotta volna el még?

Jó muri lett volna mondjuk Bent megszemélyesíteni. Talán ő Hurley legextrémebb ellentéte és számos izgalmas kalandot szőttek köré.

Mit jelent Hurley?

Hogy mit jelent? Az elején Hurley, Hurley volt. Aztán úgy döntöttek a készítők, hogy Hugo Reyest csinálnak belőle, így pedig már csak egy becenév lett belőle. Ez a név pedig egyáltalán nem utal rá, hogy falánk lenne. Úgy gondolom, hogy az elégedetlenkedő magatartáshoz lehet némi köze.

Össze tudná foglalni, mit jelent Önnek a Lost?

Nem, röviden egyáltalán nem lehet elmagyarázni. Annyit biztosan tudok, hogy megváltoztatta az életem. Soha nem lesz már semmi olyan, mint régen.

Mi volt Ön szerint a legizgalmasabb rejtély?

Számomra a Füstszörny és az eredete körüli homály. De a Sziget idő- és helyváltoztatása is durva volt. Kíváncsian várom, mi lesz még itt.

Van elképzelése arról, hogy fog végződni a show?

Fogalmam sincs. Amikor az elmúlt szezonban a bombás megoldással zártuk az évadot, tudtam, hogy itt már nem lesz megkötve a készítők keze. Sok dologra kíváncsi vagyok én is, hogy hogyan oldják majd meg. Véleményem szerint lesz még pár harc és …nem tudom.

Harc? Kik közt?

Tudja, Jó és Gonosz közt. Azt hiszem.