A Disney+ szeptemberi premierjei után most bemutatjuk, hogy milyen produkciók érkeznek az ősz második hónapja során a streaming szolgáltatóra. Az októberi hűvös napokon a meglévő tartalmak mellett 13 újdonság közül is válogathatunk majd. Többek közt elérhetővé válik egy Marvel sorozat folytatása, két zenés alkotás, két nemrég a mozikban debütált film, több adaptáció, dokumentumfilm-sorozatok és animációk is.

Loki

Szűk 3 hónappal a hazai mozis premiert követően, október 4-én a Disney+-on is elérhetővé válik a Kísértetkastély (Haunted Mansion). A természetfeletti horror-vígjáték egy egyedülálló anya, Gabbie történetét meséli el, aki ráébred arra, hogy otthonát, ahol fiával él, bosszantó szellemek
kísértik. A családi nyugalom helyreállításának reményében Gabbie úgynevezett spirituális szakértőkből toboroz egy vegyes csapatot, hogy segítsenek megszabadítani otthonát a természetfeletti házfoglalóktól. A produkcióban olyan sztárok szerepelnek, mint Rosario Dawson, LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Daniel Levy, Jamie Lee Curtis és Jared Leto.

hirdetés

Szintén ezen a napon érkezik a platformra a Tupac Shakurról szóló Dear Mama című dokumentumfilm-sorozat. Az 5 részes miniszéria bemutatja Tupac és édesanyja, Afeni történetét, feltárva az Egyesült Államok lehetőségeit és ellentmondásait a forradalmi lelkesedéstől a hiphop-kultúra leghivalkodóbb évtizedéig. A produkció áprilisban debütált az FX-en.

Október 6-án lesz a premierje a Tom Hiddlestone főszereplésével készült Loki 2. évadának. A 6 részes folytatás hetente jelentkezik majd új epizóddal. A Marvel széria friss etapjában a csínytevés istene a Téridő Variancia Alapítvány megmentéséért folytatott harc kellős közepén találja magát. Mobius, B-15-ös vadász, valamint számos új és visszatérő karakter oldalán egyre veszélyesebb kalandokba keveredik.

4 hónappal a magyar mozis bemutató után, 11-től a Disney+-on is megtekinthető lesz A mumus (The Boogeyman). A Stephen King azonos című regénye alapján készült horrorfilmben Sadie és húga, Sawyer nehezen emésztik meg édesanyjuk közelmúltbeli halálát. Apjuk igyekszik mindent megtenni értük, de képtelen közel kerülni hozzájuk. Egy nap megjelenik egy gonosz lény, ami az áldozatai szenvedéséből táplálkozik. A lányok egy sor iszonyatos dolgon mennek keresztül, apjuk azonban nem tud hinni nekik. Szintén ezen a napon jön a streaming szolgáltatóra Az ismeretlen határán Jimmy Chinnel (Edge of the Unknown with Jimmy Chin) 1. szezonja. A 10 epizódból álló dokumentumfilm-sorozat betekintést nyújt a kalandsportot űzők életébe, és kiderül, hogy milyen félelmekkel és veszteségekkel kell szembenézniük.

13-án debütál az R. L. Stine azonos című könyvsorozatán alapuló Libabőr (Goosebumps) 10 részes 1. évada. A produkcióból ezt követően minden héten új epizód kerül be a kínálatba. A Libabőr öt középiskolás diákot követ nyomon, akik egy Harold Biddle nevű tinédzser fiú három évtizeddel korábbi tragikus halálának sötét titkait tárják fel. 18-án válik elérhetővé a Nyugtalanság (Appendage). A horrorfilm Hannah-ról, egy fiatal divattervezőről szól, aki látszólag jól van, azonban szorong és önbizalomhiánnyal küzd. A mélyre temetett érzései kezdik fizikailag is megbetegíteni. A legsötétebb belső gondolatai pedig egy borzalmas szörnnyé alakulnak, ami nem hagyja abba a növekedést.

25-én érkezik a Disney+-ra Az utolsó ember a Földön (Last Man on Earth) című vígjátéksorozat mind a négy etapja. Majdnem két évvel azután, hogy egy vírus kiirtotta az emberi faj nagy részét, Phil Miller csak egy kis társaságra vágyik. Végre találkozik Carol Pilbasiannal, szép lassan pedig egyre több túlélő jelenik meg a városban. A sorozat 2015 és 2018 között futott az amerikai Foxon, hazánkban korábban a Comedy Central-on volt látható.

Október 25-én jön a platformra az Isten áldd meg Petey-t! (Praise Petey). A felnőtteknek szóló animációs sorozat 10 részes 1. szezonjának középpontjában egy gazdag New York-i lány áll, aki megtudja, hogy nemrég elhunyt édesapjától egy kisvárost örökölt. Amikor megérkezik rájön, hogy az apja szektavezér volt, és most minden lakos őt követi. Ugyanezen a napon debütál egy vadonatúj olasz széria, a Szicília oroszlánjai (The Lions of Sicily / I leoni di Sicilia). A 8 epizódos sorozatban a testvérek, Paolo és Ignazio Florio egy szicíliai kis üzletet virágzó vállalkozássá alakítanak, amely gazdasági birodalommá válik. Ám egy erős és intelligens nő érkezése felborítja az egész család életét.

27-től lesz megtekinthető a Trap Jazz. A zenés dokumentumfilmben a legnagyobb előadók mögött álló atlantai zenészek bizonytalan útra indulnak a reflektorfénybe egy új zenei műfajjal, amely a trap zenét és a jazzt ötvözi. A produkciót augusztus 23-án mutatták be a Hulun. Ugyanezen a napon lesz a premierje a LEGO Marvel Bosszúállók: Vörös kódnak (LEGO Marvel Avengers: Code Red). Az animációs filmben a rejtélyes Vörös Fantom fenyegeti a multiverzumot, ezért a Lego Marvel Bosszúállók összefognak, hogy megállítsák a közelgő káoszt.

A pontos dátumról egyelőre nincs információ, de októberben debütál a Coleen Rooney: Az igazi Wagatha-sztori (Coleen Rooney: The Real Wagatha Story) című 3 részes dokumentumfilm-sorozat is. A produkció bemutatja, hogy lett Collen, Wayne Rooney felesége amatőr internetes nyomozó annak érdekében, hogy kiderítse, miért bukkannak fel folyamatosan magánjellegű információk róla és a családjáról a médiában. A nyomozásával végül leleplezte az elmúlt tíz év egyik legnagyobb brit bulvárhírét.

A SkyShowtime októberben érkező legnagyobb filmjeiről és szériáiról itt, a Netflix sorozatpremierjeiről pedig itt írtunk.

hirdetés

Új előzetesből derült ki, hogy milyen lesz Kit Harrington karaktere az Ipar 3. évadában

Bemutatjuk a Netflix júliusi filmpremierjeit

Kiderült, hogy ki lesz az idei X-Faktor műsorvezetője

Össze-vissza kezdik adni a Szerencsekerék új és régi részeit a TV2-n

Vadonatúj előzetest kapott a Cobrai Kai utolsó évada

Elölről kezdi A mi kis falunk ismétlését az RTL