A múlt hét elején robbant a hír, miszerint kirúgták az RTL Klub vadonatúj saját gyártású heti sorozatának, A Tanár főszereplőnőjét alakító Ubrankovics Júliát. A színésznő az Indexnek nyilatkozva, a forgatás megkezdése előtt közölték vele, nem tartanak igényt tovább a munkájára, miközben állítása szerint elégedettek voltak a teljesítményével. A csatorna ekkor még nem kívánt érdemben reagálni az ügyre, majd másnap a Blikkben Herman Péter, az RTL Magyarország drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgatója elárulta, hogy egyáltalán nem voltak megelégedve Ubrankovics munkájával és ez áll a csere hátterében. A lapnak nyilatkozott a főszereplőt alakító Nagy Ervin is, miszerint nem volt meg a közös nevező a színésznő és közte, ez pedig feszültséget szült az alkotók között.

A hír kirobbanásának másnapján kiderült az is, hogy A Tanár második évadának egyik új szereplője nagyobb hangsúlyt kap, és így pótolják az Ubrankovics Júlia alakította Nógrádi Klaudiát. Az új szereplőt Trokán Nóra játssza, akinek karakteréről egyelőre nem sokat lehet tudni. Ubrankovics a hír megjelenése óta adott nyilatkozataiban több dolgot is elárult a produkcióról, a készülő folytatásról, a szerződése viszont ezt nem engedné – erről már Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója nyilatkozott a 24.hu-nak.

“Mint minden hasonló esetben, mi egy egyéves szerződést kötöttünk, amiben volt egy opció a közös munka folytatására, melynek az a lényege, hogy egy év után az opció birtokosa eldönti, hogy kíván-e élni az opcióval, vagy sem. Mi egyszerűen egy év után úgy döntöttünk, hogy nem kívánunk élni vele. Minden más, ami elhangzik arról, hogy ki hitegetett kit, számomra elég nevetséges, hiszen arról van szó, hogy nem akartunk tovább együtt dolgozni, miközben a szerződés is arról szólt, hogy egy évig dolgozunk együtt” – mondta a hírportálnak az RTL második embere.

Kolosi Péter reagált a színésznő többi megszólalására is. Kiemelte, hogy bár a német eredetit követi a magyar Tanár, nem minden úgy történik benne, ahogy a külföldi változatban. Az ottani főszereplő az évad végén mégsem száll repülőre, hogy kedvesét követve elutazzon, a hazai történetben viszont láthatjuk, amint gépre száll. Kolosi elárulta még azt is, hogy nem volt megállapodásuk Ubrankovics Júliával a második szezonra, bárhogyan is számolt a forgatással a színésznő. A Tanár második évadának forgatása július 23-án, hétfőn kezdődött, ezt az RTL Magyarország jelentette be hivatalosan és képet is mutattak az új főszereplőpárosról, Nagy Ervinről és Trokán Nóráról.

hirdetés

A 24.hu zárásként megkérdezte Kolosi Pétert, hogy szerinte miért mérgesedett el a viszony a vállalat és a színésznő között? “Én csak abból tudok kiindulni, amit leírva láttam: hogy Ubrankovics Júlia szeretne plusz tízmillió forintot keresni ebből. Bocsánat, hogy ilyen földhözragadt és anyagias vagyok, de ha valakinek ez az első követelése, amit közben nyilvánosan nem mond el, akkor nem tudok másra gondolni.”

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát