A svéd-dán színész David Dencik, aki a Csernobilban 2 epizódon keresztül alakította a Szovjetunió egyik leghírhedtebb politikusát, Mihail Szergejevics Gorbacsovot, 1974-ben látta meg a napvilágot. Dencik nem csak helyi filmekben, de angol nyelvű szupermozikban is feltűnt. Érdekesség, hogy az egyik legismertebb skandináv film, A tetovált lány 2009-es eredeti és 2011-es amerikai változatában is szerepelt.

David Dencik fontos alakításai közé tartozik a Suszter, szabó, baka, kém is, melynek története szerint a rendkívül intelligens George Smileyt (Gary Oldman) visszahívják az angol hírszerzéshez, hogy nyakon csípjen egy árulót. A Csernobil színésze az HBO produkcióján kívül több ismert tévésorozatban is kipróbálta magát, a részben Magyarországon forgatott Borgiákban egy kardinálist alakított. Emellett Dencik a közismert brit krimi, a Top of the Lake 2. évadában is szerepelt. A nyomozós széria 6 epizódjában volt látható.

A Csernobil színésze a közeljövőben egy dán sorozatban, a Face to Face-ben lesz látható, ez egy olyan nyomozóról szól, aki a lánya meggyilkolását próbálja tisztázni. A legtöbben öngyilkosságnak tartják a tragédiát, a főhős azonban nem nyugszik ebbe bele. Emellett a színész a 25. James Bond filmben is látható lesz, a különleges ügynökről szóló franchise 2020-ban tér vissza a mozikba.

hirdetés

A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harrisről (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Sam Troughton (Alexandr Akimov), Jessie Buckley (Lyudmila Ignatenko), Stellan Skarsgard (Boris Shcherbina), Paul Ritter (Anatoly Dyatlov), Adam Nagaitis (Vasily Ignatenko)

hirdetés

Ő lett Balogh Levente új asszisztense, megvan Az álommeló 2. évadának nyertese

Kiderült, hogy mikor érkezik az Emily Párizsban 4. évada a Netflixre

Megvan, hogy kik lesznek a Zsákbamacska következő különkiadásának szereplői

5 év után távozhat Gelencsér Tímea a TV2-től

Két új műsorvezető csatlakozik az RTL Reggelihez

Műsorváltozás: lecseréli a The Floor ellenfelét hétfőn este a TV2 (frissítve)