Tegnap este a Trónok harca ismét olyat húzott elő az ing ujjából, amit még a nagy Hollywoodi filmesek is megirigyeltek volna. Mondhat akárki akármit, de a Fattyak csatája a sorozat eddigi egyik, ha nem legjobb epizódja lett. A rész legnagyobb és legkomplexebb jelenete, maga a csata, amelyet minden bizonnyal még sokáig fognak emlegetni a film és persze a sorozat készítés technikai hátteréért rajongó emberek.

David Benioff and D.B. Weiss a producerek elmondása szerint, főként történelmi ütközetekből nyerték az ihletet, mivel hasonló csatajelenet még nem nagyon készült a filmes világban. „Visszamentünk egészen a Római kori hadviselésig, Mikor a rómaiak Kr. e. 216-ban a Pun hadvezér, Hannibál ellen vívták elkeseredett küzdelmüket a cannaei ütközetben. Ezt az összecsapást használtuk fel, alapként a sajátunkhoz.”

Ezen kívül hozzátették, hogy az amerikai polgárháború is nagy hatással volt rájuk az ütközet megtervezése közben. „Ezek az emberek – beleértve az összes katonát – mind együtt harcolt egy – egy aránylag szűk csatatéren. Amikor a katonák elkezdtek elhullani, a holttestüket egyetlenegy hatalmas kupacba kezdték gyűjteni, ez is egyfajta tudatos védelmi stratégia volt a részükről.”

hirdetés

Miguel Sapochnik a rendező (neki köszönhetjük a mai napig hidegrázós 5×08-as rideghoni felvonást is) elképesztő munkát végzett az eheti 6×09-es epizóddal, sőt a jövő heti évadzáró (6×10-es részt) is neki köszönhetjük majd. Elmondható tehát, hogy rendező és az írók sem voltak igazán könnyű helyzetben, elvégre egy olyan csatát kellett megalkotniuk, amelynél a látványon felül még a hitelességre is igencsak nagy gondot kellett fordítaniuk.

hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Molnár Áron helyett egy másik sztárboxos indul az RTL által közvetített nemzetközi bokszversenyen

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra