Az AXN az egész régióra megvette a Star Wars filmek tévés jogait és leadják mint a 6 részt, még a decemberben mozikba kerülő Star Wars: Az ébredő Erő előtt. A vetítés érthető módon nagy kampányt kapott, hisz sokan szeretnék megnézni az első hat filmet a legújabb hetedik előtt. Szombat este 21:00-kor következett a A Sith-ek bosszúja, de nem várt, súlyos problémába ütközött a csatorna.

21:30 körül rengeteg szolgáltatónál elment az adás, melyen nagyon sokan kiakadtak. Az AXN Facebook oldalán ostromolták a tévéadót, de nem kaptak választ, majd 22 órakor nekünk is írt egy olvasónk. Kiderítettük, hogy a négy nagy kábelszolgáltatóból kettőnél volt AXN-en – a Telekomos és a UPC-s ügyfelek nem panaszkodtak – a Diginél és a MindigTV-nél, valamint rengeteg kis cégnél tényleg nem ment a csatorna. Végül nem sokkal a Star Wars befejezés után, éjfél körül állt helyre az adás, mely rendkívül hosszú, két és fél órás leállást jelent.

Éjszaka megkérdeztük a csatornát, hogy mi volt a hiba oka, éjfél után nem sokkal meg is kaptuk a választ:

hirdetés

“A technikai problémát az AXN ma esti műsorában a műholdjelben jelentkező hiba okozta. Emiatt néhány szolgáltatónál akadozhatott az adás. A műhold szolgáltató dolgozik a hiba elhárításán.
A Star Wars: A Sith-ek bosszúja c. filmet ma (vasárnap) 18.15-kor ismételjük a Star Wars: Egy új remény c. film premiere elött. A kellemetlenségért elnézést kérünk az olvasóktól.”

hirdetés

Egynyári kaland, Keresztanyu, Tündérkert, Sztárbox - karrierinterjú Dobos Evelinnel

Itt a Drága örökösök utolsó évadának előzetese

19. heti nézettség - Tarolt a The Floor nyitó hete

Megjelent a The Floor Drága örökösök különkiadásának előzetese

Geszti Péter bejelentette, hogy lesz-e folytatása az Adom a napomnak

Kétnapos A mi kis falunk maraton lesz a Coolon