Néhány éve még az egyszeri sorozatrajongó elég durván összerezzent, ha a kedvenc tévészériáját lepasszolta egy csatorna. Ami azonban a Friday Night Lights esetében még csodának számított, az már korántsem az. Merthogy az NBC focis drámáját megmentette a DirecTV, és így elkerülte a korai kaszát a produkció, mi meg kaptunk még egy csomó nagyszerűen sikerült epizódot a sorozatból. De régebben még ez nem volt ám tipikus, ezért is siratják annyian mondjuk a Firefly korai befejezését, vagy azt, hogy A szökésnek is lehúzták a redőnyt, viszonylag korán.

Most azonban már egészen más a helyzet, hiszen a Cougar Townt átvette az ABC-től a TBS, a Yahoo a Communityt mentette meg, mikor a szitkom az NBC-től kaszát kapott, de a korábban elkaszált Hősök is visszatér hamarosan a képernyőkre. Messze nem akkora harc már megmenteni egy nagy kedvencet, nem kell az, hogy a rajongók, mint a Jericho esetén megtették sokan, a csatornának mogyorót küldjenek, csak hogy kifejezzék nemtetszésüket. Merthogy egyre több sorozatot átvesz másik csatorna, vagy éppen az Amazonhoz, és a Yahoo-hoz hasonló “online videotékák” lendülnek akcióba. Régen befejezett produkciókat pedig simán visszahoznak újra a képernyőkre, ahogy azt a már megemlített Hősökön kívül a Lost esetében is egyre erősebben pletykálják.

Nem egyértelmű mostanra, hogy mi kapott kaszát. Mennyire végleges egy-egy befejezés. Ez pedig jó hír a tévénézőknek, hiszen lehet reménykedni, hogy egy-egy kedvenc így vagy úgy, de kap még egy esélyt. Ráadásképp pedig ott vannak az olyan videomegosztók végső lehetőségként, mint a Youtube, hogy esetleg egy-egy széria webes formátumban fusson tovább, ha minden kötél szakad.

hirdetés
hirdetés

Ezek lesznek az HBO Max utolsó, májusi sorozatpremierjei

Vadonatúj, színészlegendáról szóló minisorozat érkezik az egyik magyar csatornára

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának negyedik hetének vendégei