A szeptemberi premiereket követően most bemutatjuk, hogy melyek lesznek a Max legfontosabb filmpremierjei októberben. A streaming szolgáltató ezúttal is 31 kiemelt egész estés produkciót tett közzé, amelyeket őszi kikapcsolódásként tekinthetünk meg a platformon. Ezek között idén debütált mozifilmek, sztárok főszereplésével készült alkotások, adaptációk és egy animációs franchise produkciói is megtalálhatóak.

Artúr, a király

Október 3-án debütált a Stephen King azonos című regénye alapján készült Borzalmak városa (Salem’s Lot) című horrorfilm. A történet szerint egy író visszatér szülővárosába, Jerusalem’s Lotba, hogy kiírja magából gyermekkori traumatikus élményeit. Azonban hamarosan kiderül, hogy egy vérszomjas vámpír tartja rettegésben a lakókat. Ezért az író elhatározza, hogy megállítja a gonoszt.

hirdetés

Szintén ezen a napon vált elérhetővé az Isla Fisher és Greg Kinear főszereplésével készült Időugrás (The Present). A vígjátékban egy fiú rájön, hogy egy mágikus családi örökség birtokában vannak, amely segítségével utazni tudnak az időben. Összefog a testvéreivel, hogy visszautazzanak szüleik válásának előestéjéig, hogy megváltoztassák a jövőt. Ugyanezen a napon érkezett meg a platformra egy svéd horrorfilm, az Engedj be! (Let The Right One In / Låt den rätte komma in). A 12 éves Oscar, akit zaklatnak a suliban, összebarátkozik új szomszédjával, Elivel. A lány azonban hamarosan kénytelen felfedni a fiú előtt a sötét titkát. A produkció John Ajvide Lindqvist regényének adaptációja.

Október 4-től tekinthető meg Anya Taylor-Joy horrorfilmje, A boszorkány (The Witch: A New England Folktale) is. Egy keresztény pár egy áthatolhatatlan vadon szélén él öt gyermekével. Amikor egy napon rejtélyes körülmények között eltűnik újszülött fiuk, és a termés is odalesz, a házaspár egyre inkább egymás ellen fordul. Ugyanekkor került be a kínálatba a Kevin Bacon és Anna Chlumsky főszereplésével készült They/Them – Az átnevelő tábor című horrorfilm. Több queer táborozó csatlakozik Owen Whistlerhez egy egy hetes programra, amelynek célja, hogy „segítsen nekik megtalálni a szabadság új érzését”. A tiniknek egyre durvább pszichológiai technikákkal kell megküzdeniük, miközben egy gyilkos les rájuk a kempingben.

Szintén ezen a napon vált elérhetővé Ewan McGregor és Rhys Ifans közös dramedyje, Az anyánk a kanapén (Mother, Couch). A Jerker Virdborg regénye alapján készült alkotásban egy idős anya egy eldugott bútorboltba megy, ahol leül egy zöld kanapéra, és nem hajlandó felkelni róla. A bizarr helyzetet a három gyermeke kell megoldja. 4-én érkezett meg a Maxra a Mocskos ki levelek (Wicked Little Letters) is. Amikor Littlehamptonban az emberek – köztük a konzervatív Edith – trágár leveleket kap, a rendőrség a nő nagyszájú, bevándorló szomszédját, Rose-t vádolja meg. A város asszonyai gyanakodni kezdenek, ezért saját nyomozást indítanak.

Október 4-től tekinthető meg Sean Penn életrajzi drámája, a Milk. 1977-ben Harvey Milket beválasztották a San Francisco városának Felügyelői Testületbe, így ő lett az első olyan választott, magas közhivatali tisztséget betöltő ember Amerikában, aki nyíltan vállalta homoszexualitását. A férfi alapjaiban változtatta meg az emberi jogokért folytatott harc természetét, egészen tragikus, korai haláláig. Ugyenezen a napon került be a kínálatba a South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan (South Park: Bigger, Longer & Uncut). Terrence és Phillip filmje után a kisiskolások ocsmányul kezdenek beszélni, ezért a felháborodott szülők elhatározzák, hogy foglyul ejtik a készítőket.

Szintén ekkor érkezett meg a streaming szolgáltatóra a Robert Pattinson és Willem Dafoe főszereplésével készült A világítótorony (The Lighthouse). Két világítótorony-őr az 1890-es években próbálja megőrizni józan eszét egy távoli és apró szigeten szolgálatot vállalva a zord időjárás közepette. A vágyaik, a félelmeik és a magány azonban egyre nagyobb hatással lesz az elméjükre. 4-én vált elérhetővé Az Igazság Ligája: Végtelen Világok Válsága – Első és Második része (Justice League: Crisis on Infinite Earths – Part One and Part Two) egyaránt, így az animációs, szuperhősös történet mindkét filmjét megtekinthetik a nézők.

Október 10-én lesz a premierje A Caddo-tó (Caddo Lake) című thrillernek. A film cselekménye szerint egy nyolcéves lány eltűnik a Caddo-tó mocsárvidékén, ahol egy kis vidéki közösség él. Mindez különös események sorát indítja el, régi eltűnések és tisztázatlan halálesetek elevenednek meg, és végül egy több évtizede feltáratlan rejtélyhez vezetnek.

Ugyanekkor jön a platformra Alan Ritchson és Hilary Swank közös drámája, a Köztünk élő angyalok (Ordinary Angels). Egy kisvárosi fodrász, Sharon új célra lel, amikor megismerkedik egy özvegyemberrel, aki keményen dolgozik családjáért. Egyik lánya májátültetésre vár, ezért Sharon minden követ megmozgat, hogy a kisvárosi közösség összefogva segítsen a lánynak. Szintén ezen a napon kerül be a kínálatba a Tenacious D, avagy a kerek rockerek (Tenacious D In The Pick of Destiny). A vígjátékban két barát arról álmodozik, hogy rocksztárok lesznek és rocktörténelmet írnak. Ehhez azonban meg kell találják a Végzet pengetőjét, amiért tűzön-vízen kell átgázolni, rendőrökkel kell szembeszállni és végezetül az ördöggel is le kell paktálni.

Október 11-től lesz megtekinthető a Nem (Nope). A horrorfilm az erőszak, a veszély és a megalkuvás jelenségét boncolgatja, amelyek elválaszthatatlanok az amerikai nyugat romantizált történelmétől és magától a szórakoztatóipartól. A főhősök egy Kalifornia belterületén lévő, magányos szurdok lakosaiként szemtanúi lesznek egy hátborzongató és rejtélyes felfedezésnek. Ugyanezen a napon válik elérhetővé A mumus (The Boogeyman). Miközben próbálják feldolgozni édesanyjuk tragikus halálát, a tizenéves lány és a húga egy szadista entitás jelenlétét tapasztalják a házukban. Megpróbálják rávenni a gyászoló apjukat, hogy figyeljen rájuk, mielőtt még túl késő lenne.

Szintén ekkor, 7 hónappal a magyar mozis premier után kerül be a kínálatba a Mark Wahlberg főszereplésével készült, megtörtént esetet feldolgozó Artúr, a király (Arthur The King). Michael Light és csapata a Dominikai Köztársaság dzsungeljében vesznek részt egy extrémsport-világbajnokságon. A túra során váratlanul egy ágrólszakadt kóborkutya szegődik melléjük. Michael és az eb között megbonthatatlan barátság szövődik.

Október 11-én érkezik a Maxra a Jégkorszak franchise öt filmje, így ettől a naptól nézhető lesz a Jégkorszak (Ice Age), a Jégkorszak 2. – Az olvadás (Ice Age: The Meltdown), a Jégkorszak 3. – A dínók hajnala (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs), a Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens (Ice Age: Continental Drift) és a Jégkorszak – A nagy bumm (Ice Age: Collision Course) is.

Ugyanezen a napon jön a platformra Az ember, aki ott se volt (The Man Who Wasn’t There) című krimi. Ed Crane egy kaliforniai kisváros borbélyüzletében dolgozik. Okkal gyanítja, hogy feleségének viszonya van munkahelyi főnökével. Ezért Ed egy kedvezőnek tűnő befektetés érdekében névtelenül megzsarolja a férfit. Az ki is fizeti az összeget, de felbőszül, amikor megtudja az igazságot. Ezután akaratlan halálesetek és szándékos gyilkosságok követik egymást. 17-én válik elérhetővé az Anonymous. A XVII. század Angliájában Oxford grófja a társadalmi helyzetéből kifolyólag nem engedheti meg magának, hogy nyíltan elmondja véleményét, ezért drámák és komédiák sorai közé rejti üzenetét, és felbérel egy drámaírót.

Szintén október 17-én érkezik a Maxra az 1996-os Trainspotting folytatása, a T2 Trainspotting (T2: Trainspotting 2). A brit drámában 20 év külföldön töltött idő után Mark Renton visszatér Skóciába, ahol újra találkozik Spud-dal, Begbie-vel és a Beteg Sráccal, akikkel újra akcióba lendül. 18-án kerül be a kínálatba Idris Elba akció-horrorfilmje, a Fenevad (Beast). A nemrég megözvegyült Dr. Nate Samuels  visszatér Dél-Afrikába, ahol megismerte feleségét. A férfi a lányaival megy a vadrezervátumba, de az ott tartozkódásuk egy túlélésért folytatott félelmetes küzdelemmé válik, amikor egy oroszlán az orvvadászok portyázása elől menekülve minden embert ellenségnek tekint.

Október 18-tól lesz megtekinthető az Utolsó éjszaka a Sohóban (Last Night in Soho) című pszichothriller. Eloise, a feltörekvő divattervező rejtélyes módon képes visszautazni a 60-as évek Londonjába, ahol találkozik egy feltörekvő énekesnővel. Azonban a csillogás nem az, aminek látszik, és olyan, mintha az idő szétesne, aminek megvannak a következményei. 24-én jön a streaming szolgáltatóra a Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri). A dráma története szerint az 50-es évei elején járó Mildred Hayes háborút folytat a helyi rendőrség ellen. A nő úgy gondolja, hogy nem tesznek semmit annak érdekében, hogy megtalálják lánya gyilkosát.

Október 26-án válik elérhetővé a Bill Skarsgaard, Justin Long és Georgina Campbell főszereplésével készült Barbár (Barbarian). Egy fiatal nő állásinterjú miatt érkezik a városba. Késő este az apartmanhoz érve kiderül, hogy tévedésből duplán foglalták le a lakást, ezért már ott lakik egy férfi. Ennek ellenére úgy dönt a nő, hogy marad az éjszakára, azonban cseppet sincs biztonságban.

5 hónappal a hazai mozis premiert követően, 27-től a Maxon is megtekinthető lesz a Garfield (The Garfield Movie). Az animációs filmben, miután Garfield váratlanul újra találkozik rég elveszett apjával, a kóbor macska Vic-kel, ő és kutya barátja, Ubul kénytelenek kiszakadni tökéletesen elkényeztetett életükből, hogy csatlakozzanak Vichez egy kalandos vándorútra.

A SkyShowtime októberi újdonságairól itt, a Disney+ premierjeitől pedig itt írtunk. A Maxra érkező legfontosabb sorozatokat itt mutattuk be.

hirdetéss

17 új sorozat, vagy friss évad érkezik októberben a Netflixre

Ez a páros nyerte meg az Ázsia Expressz 5. évadát

Klein Dávid és Radnai Péter: A Minek ment oda egy olyan sorozat, amiben rengeteg izgalom van (x)

Ők mérkőznek meg a Sztárbox vasárnapi, 7. adásában

Hétfő délig online visszanézhető Sváby új lakókocsis műsorának első adása Szabó Győzővel (x)

Útközben elmeséled: Ezt tudni Sváby András ma induló, VIASAT3-on látható vadonatúj műsoráról (x)

Minek ment oda: Ezt tudni a ma este induló különleges magyar sorozatról (x)