Beköszöntött a nyár, a streaming szolgáltatók pedig gondoskodnak arról, hogy a kinti hőséget minél jobb sorozatokkal és filmekkel vészeljük át a hűvös házban. A SkyShowtime most nyilvánosságra hozott 13 produkciót, amelyek a nyár hátralévő két hónapja során érkeznek a platformra. Ezek közt korábbi HBO Maxon elérhető sorozatok, sztárok főszereplésével készült filmek és néhány hónapja a mozikban debütált alkotások is találhatóak.

Babylon

Július 1-jén válik elérhetővé a Spanok (Bros) című romantikus vígjáték. A film középpontjában két meleg férfi áll, akik a szerelem rögös ösvényére lépnek, ám az előttük tornyosuló legnagyobb akadály az egyéni elköteleződési problémáik leküzdése. 3-án debütál a streaming szolgáltatón a Juan Carlos: Downfall of The King című dokumentumfilm-sorozat 1. része. A 3 epizódos produkció hetente jelentkezik új résszel. A spanyol trónról 2014-ben lemondott I. János Károly spanyol királynak hősként kellett volna bevonulnia a történelemkönyvekbe, de bátyja véletlen lelövésétől kezdve a pénzmosáson át a korrupcióig minden sötét ügy napvilágra került. A produkcióban a király legközelebbi bizalmasaival készített interjúk is láthatók.

hirdetés

Szintén 3-án indul dupla résszel Ghosts of Beirut. A 4 epizódból álló minisorozat a 21 éves Mughniyeh történetét dolgozza fel, aki a semmiből bukkant fel, és több amerikai haláláért felelős, mint bárki más a 9/11 előtt. A széria amerikai, izraeli és libanoni szemszögből meséli el Mughniyeh életét a dél-bejrúti síita nyomornegyedektől egészen az öngyilkos merénylők koncepciójának kidolgozásáig, amely olyan halálos taktikának bizonyult, hogy a férfiból villámgyorsan a világ legveszélyesebb terroristája lett.

Július 6-án, 5 hónappal a magyar mozis premiert követően érkezik a SkyShowtime-ra a Brad Pitt, Margot Robbie és Diego Calva főszereplésével készült Babylon. A filmdráma a túlméretezett ambíciók és az elképesztő különcségek krónikája, amely több karakter emelkedését és bukását követi nyomon a féktelen dekadencia és züllöttség korszakában a korai Hollywoodban. 7-én kerül be a streaming szolgáltató kínálatába David Harbour legújabb filmje, a Vérapó (Violet Night). A produkció a hazai mozis premier után 7 hónappal válik elérhetővé a SkyShowtime-on. Karácsony estéjén néhány zsoldos túszul ejt egy csapatnyi embert, de azt álmukban sem gondolták volna, hogy legnagyobb ellenfelük a Mikulás lesz.

10-én dupla résszel indul egy korábban az HBO Maxon elérhető széria, a The Sleepers (Bez vědomí). A 6 epizódból álló produkció minden héten két új résszel jelentkezik majd. A cseh drámasorozat 1989 végén, a szovjet birodalom összeomlásakor játszódik. A 40 éven át tartó moszkvai uralomnak véget vető bársonyos forradalom kellős közepén egy átlagos, hétköznapi nő belecsöppen az egymásnak feszülő állambiztonságiak és a disszidensek merőben eltérő világába. Ezt követően fokozatosan rákényszerül, hogy döbbenetes titkokat fedjen fel róluk.

Július 15-én érkezik a streaming szolgáltatóra a Nyolc ezüstért (Eight for Silver) című brit horrorfilm. Az 1800-as évek végén megtámadnak egy egykor békés, távoli vidéki falut – de hogy ki vagy mi, azt senki sem tudja. A falusi pletykák elátkozott földről, természetfeletti erőkről, sőt démoni lényekről is szólnak, miközben egyre többen tűnnek el és egyre több gyilkosság történik. Amikor John McBride, a patológus megérkezik, hogy kivizsgálja a veszélyt, olyan mélységű és olyan baljós dolgokra bukkan, hogy azok minden képzeletét meghaladják.

8 hónappal a hazai mozis bemutató után, 17-től a platformon is elérhető lesz az Azt mondta (She Said). A Times két riportere együtt robbantotta ki egy generáció legfontosabb sztoriját – azt a sztorit, amely segített beindítani a #MeToo mozgalmat, és megtörte az több évtizedes csendet, amely a hollywoodi szexuális zaklatásokat övezte. 7 hónappal a magyar mozis premiert követően, 22-től lesz megtekinthető a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (Puss in Boots: The Last Wish) című animációs film. Csizmás Kandúr kilenc életéből nyolcat már elfecsérelt, így csak egy élete maradt. Izgalmas utazásra indul, hogy megtalálja a mitikus Utolsó Kívánságot, és visszaszerezze kilenc életét.

27-én érkezik a SkyShowtime-ra a Brian Brown-Easley életén alapuló film, a Breaking. A John Boyega főszereplésével készült thriller-drámában egy tengerészgyalogos veterán 2005-ben kitüntetéssel leszerel, majd hazatér Georgiába, ahol mentális problémákkal küzd. Amikor megtagadják tőle a segítséget, és kétségbeejtő helyzetbe kerül, bűnözésre adja a fejét: elfoglal egy bankot, és túszul ejti az ott dolgozókat.

Augusztus 4-én dupla epizóddal indul az amerikai humorista, Pete Davidson szériája, a Bupkis. A 8 részes vígjátéksorozat további részei hetente kerülnek fel a streaming szolgáltatóra. Pete sajátos családdal megáldva és a hírnév csapdájában vergődve igyekszik értelmes emberi kapcsolatokat kiépíteni. A félig önéletrajzi ihletésű sorozat a valóság és az abszurditás határán egyensúlyozik, miközben bemutatja, hogy mit jelent Pete Davidsonnak lenni.

Szintén 4-én, két résszel debütál a SkyShowtime-on egy korábban az HBO Maxon elérhető sorozat, a Tuff Money (Bani Negri). A 6 epizódos román produkció ezt követően hetente jelentkezik majd új résszel. A produkcióban, miután két közlekedésbiztonsági technikus felbosszantja magát, hogy a legrosszabb helyeket kapták a bárban, ahol egy focimeccset akartak megnézni, Doru és Ionel azzal kezdenek viccelődni, hogy végrehajtanak egy rablást. A beszélgetésüket kihallgatja a bár kétes hírű tulajdonosa, és a poénnak induló ötlet elindul a megvalósulás útján.

Január 13-án debütált a mozikban a M3GAN című horrorfilm, amely augusztus 14-én már a SkyShowtime-on is megtekinthető lesz. Gemma robotikus egy játékgyártó cégnél, és a mesterséges intelligencia segítségével kifejleszti a M3GAN névre hallgató, élethű babát, melynek rendeltetése, hogy a gyermek legnagyszerűbb társa, és a szülők legnagyszerűbb szövetségese legyen. Miután váratlanul a gyámsága alá kerül elárvult unokahúga, Gemma igénybe veszi a M3GAN prototípusát – és ennek a döntésének felfoghatatlan következményei lesznek.

hirdetés

Ma és holnap este is műsorváltozás lesz a TV2-n

Minek ment oda: Ezt tudni a ma este induló különleges magyar sorozatról (x)

39. heti nézettség - Hasít az Árulók, az első hetén a legsikeresebb hétköznapi műsor lett

3 évad után elkaszálták a Netflix egyik vígjátéksorozatát

Bemutatjuk a Max legfontosabb októberi sorozatpremierjeit

Ezt tudni az ATV-n ma induló Géniusz 4. évadáról (x)