Tegnap este a Trónok harca ismét olyat húzott elő az ing ujjából, amit még a nagy Hollywoodi filmesek is megirigyeltek volna. Mondhat akárki akármit, de a Fattyak csatája a sorozat eddigi egyik, ha nem legjobb epizódja lett. A rész legnagyobb és legkomplexebb jelenete, maga a csata, amelyet minden bizonnyal még sokáig fognak emlegetni a film és persze a sorozat készítés technikai hátteréért rajongó emberek.

David Benioff and D.B. Weiss a producerek elmondása szerint, főként történelmi ütközetekből nyerték az ihletet, mivel hasonló csatajelenet még nem nagyon készült a filmes világban. „Visszamentünk egészen a Római kori hadviselésig, Mikor a rómaiak Kr. e. 216-ban a Pun hadvezér, Hannibál ellen vívták elkeseredett küzdelmüket a cannaei ütközetben. Ezt az összecsapást használtuk fel, alapként a sajátunkhoz.”

Ezen kívül hozzátették, hogy az amerikai polgárháború is nagy hatással volt rájuk az ütközet megtervezése közben. „Ezek az emberek – beleértve az összes katonát – mind együtt harcolt egy – egy aránylag szűk csatatéren. Amikor a katonák elkezdtek elhullani, a holttestüket egyetlenegy hatalmas kupacba kezdték gyűjteni, ez is egyfajta tudatos védelmi stratégia volt a részükről.”

hirdetés

Miguel Sapochnik a rendező (neki köszönhetjük a mai napig hidegrázós 5×08-as rideghoni felvonást is) elképesztő munkát végzett az eheti 6×09-es epizóddal, sőt a jövő heti évadzáró (6×10-es részt) is neki köszönhetjük majd. Elmondható tehát, hogy rendező és az írók sem voltak igazán könnyű helyzetben, elvégre egy olyan csatát kellett megalkotniuk, amelynél a látványon felül még a hitelességre is igencsak nagy gondot kellett fordítaniuk.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban