A TV2 egy műsorváltozást követően, péntek óta dupla részekkel adja délutáni török sorozatát, a Madárkát. Nemrég beszámoltunk róla, hogy a produkció nem sokára, 72 rész után, augusztus 9-én fejeződik be a csatornán. A finálé komolyan érinti a műsorstruktúrát, ugyanis közel két és fél órányi tartalmat kell majd pótolniuk. A TV2 egy ideje már hirdeti, hogy érkezik az Anya (Anne) című új török sorozat. Mostanáig azonban nem lehetett tudni, hogy pontosan mikor jön a csatornára. Az Anya magyarországi premierje augusztus 12-én lesz a TV2-n, ahol innentől minden hétköznap 16:45-től lesz látható naponta egy új epizóddal – tudta meg a SorozatWiki a TV2 Csoporttól.

A produkció a japán Mother című sorozat adaptációja, amely a török Star TV-n 2016 októbere és 2017 júniusa között futott. Az Anya egy évadot ért meg Törökországban, a történet pedig egy modern szöktetést mutat be. A széria egyik főszereplője Melek, egy 7 éves lány, aki rossz körülmények között él, anyja prostituáltként dolgozik, nevelőapja pedig fizikailag bántalmazza. A gyerek alig kap enni, és habár jószívű és okos, mégis sokat szenved. Egy fiatal tanítónő figyel fel a problémára, aki Melek beleegyezésével megrendezi a kicsi halálát és Isztambulban a saját lányaként mutatja be. A lány igazi anyja nem adja fel a keresést, így a helyzet tovább bonyolódik.

Az Anya több díjat is bezsebelt, két évvel ezelőtt a Tokyo Drama Awardson a Special Awardot vitte haza a produkció gárdája, míg a Golden Butterfly Awardson a Meleket alakító Beren Gökyıldız játékát ismerték el. Rajta kívül több, a magyar nézők számára ismerős színésznő is játszik a sorozatban, Vahide Percin (Szulejmán, Feriha) és Cansu Dere (Ezel – Bosszú mindhalálig). A TV2 újdonsága főleg azért számít különlegesnek a török produkciók között, mert nem a szerelem és a könnyed hangvétel uralja a történetet, az Anya inkább drámai hangvételt üt meg.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna