Szombaton 15 óra után tartották a Forma-1 Olasz nagydíjának időmérő edzését, melyet az M4 Sport most is élőben közvetített. Ezen a hétvégén Wéber Gáborék Monzába utaztak és a helyszínről kommentálják az eseményeket. Az edzés végén, a Q3 alatt azonban egyszer csak elnémultak a kommentátorok és percekig csak a Forma-1 kinti hangjai hallatszottak. Ezután a budapesti központba ült be valaki a kommentátor fülkébe, majd pár perccel később már vissza tudták adni a hangot az Olaszországban ülő magyar kommentátoroknak.

Viszont innentől se oldódott meg teljesen a technikai probléma. A Forma-1 eredeti hangjához képest halkan és nagyon rossz minőségben hallatszódott a két magyar kommentátor hangja, így alig lehetett érteni, mit mondanak. Elvileg az, ha az MTVA kiküldi a kommentátorokat, előny tud lenni, ugyanis a helyszínen Wéberék jobban átláthatják az eseményeket. Persze ez csak akkor igaz, ha 2019-ben a közmédia technikai emberei meg tudják azt a feladatot ugrani, hogy végig legyen hangjuk is a közvetítés során.

Májusban már volt hasonló eset, akkor a Spanyol Nagydíj pénteki napján, szintén helyszíni közvetítés során lépett fel súlyos technikai hangprobléma. Akkor a gondok olyan nagyok voltak, hogy a biztonságos működés miatt haza kellett hívni a kommentátorokat, melyen Szujó Zoltán össze is balhézott a közmédiával. Akkor az ügy odáig súlyosbodott, hogy még azon a hétvégén távozott Szujó Zoltán, a Forma-1 addigi főkommentátora és a sportág legismertebb arca az MTVA-tól. Az máig tisztázatlan, hogy ő mondott fel, vagy elküldték, az ügy részleteivel akkor itt foglalkoztunk bővebben.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban