Már korábban is előfordult, hogy a sorozat írói változtattak egy-két dolgon. Sok-sok olyan karakter van, aki a szériában meghalt, de a könyvekben még él és virul, van olyan, aki pont, hogy a sorozatban maradt életben és a könyvekben pedig már eltávozott. De az is előfordult nem kevés karakter esetében, akiket be se mutatott a széria. Mint tudjuk, George R.R. Martin már egy jó ideje dolgozik a hatodik könyv, A tél szelei (Winds of Winter) befejezésén. Eredetileg a tavaly év végét tűzte ki magának célul, ám januárban egy blogbejegyzésben jelentette meg, hogy esély sincs arra, hogy mire kezdődik a Trónok harca 6. évadja, addigra elkészüljön a könyv.

A producerek és az írók kénytelenek teljesen elválasztani a sorozat és a könyv univerzumát. Nagyon sokan aggódnak továbbra is, hogy így az áprilisban kezdődő új szezon el fogja spoilerezni a jóval később megjelenő 6. könyvet. George R.R. Martin azonban azt nyilatkozta, hogy ez nem lesz lehetséges, mert egy ideje már beindult az univerzumbeli szakadás, és most véglegessé is vált. Így a képernyőkön látottak már nem valódi spoilerek lesznek, a könyv pedig továbbra is sok izgalmat és érdekességet tartogat majd a rajongók számára.

“A tél szelei (Winds of Winter) nagyon jó lesz, amikor majd megjelenik. Legalábbis olyan jó lesz, amennyire jónak én meg tudom írni. Élvezzék a sorozatot. Élvezzék a könyveket. Mindeközben én pedig folytatom az írást. Fejezetenként. Oldalanként. Szavanként. Mert én ezt tudom a legjobban csinálni” – tette hozzá az író.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban