Az elmúlt hetek Trónok harcával kapcsolatos fejleményei és az egyik színésznő váratlan kirohanása után, már csak idő kérdése volt, hogy mikor derül fény a hetedik évad egyik újabb fontos kérdésére. Az HBO ugyan már hónapokkal ezelőtt bejelentette a következő szezon rendezőinek a névsorát, azt viszont eddig homály fedte, hogy az egyes epizódokat pontosan milyen beosztásban dirigálják majd.

A Watchers on The Wall Trónok harca rajongói oldal újabb bennfentes forrásoknak hála, most idő előtt megválaszolta a sokakat érdeklő kérdést. Az alábbi listában a rendezők neve és az általuk rendezett epizódok száma mellett, a direktorok korábbi Trónok harcával kapcsolatos munkáit is feltüntettük.

Jeremy Podeswa: 7×01 és 7×07
Jeremy Podeswa a hatodik etap remekre szabott első két felvonását rendezte korábban, amely azon túl, hogy megágyazott a legfontosabb történetszálaknak, képes volt végig fenntartani a feszültséget, úgyhogy az nem ment a történetmesélés kárára. A sokak által csak az évad közepére várt Havas Jon feltámadással pedig Podeswa azt is tökéletesen megmutatta, hogy mit is jelent valójában a cliffhanger fogalma.

hirdetés

Mark Mylod: 7×02 és 7×03
Mark Mylod egyike azon keveseknek, akik kettő egymást követő Trónok harca szezon után egy harmadikra is visszatérhetnek, hogy ismét megmutassák a bennük rejlő kreativitást a kamera túlsó oldalán. Mylodnak köszönhetjük a hatodik etap két talán legszemélyesebb részét, a Törött embert (6×07) és a Senkit is (6×08), amelyek azon túl, hogy kellően látványosak voltak, hagytak kellő időt a karakterek közti dráma kibontakozására is.

Matt Shakman: 7×04 és 7×05
Matt Shakman egy valódi újonc a Trónok harca alkotói közt, azonban ez senkit ne ijesszen meg. Shakman sem ma kezdte a pályafutását, elvégre korábbi munkái közt olyan szériákat találhatunk, mint a Doktor House, a Felhőtlen Philadelphia, vagy a Férjem védelmében.

Alan Taylor: 7×06
Alan Taylor neve minden bizonnyal nem ismeretlen a legtöbb Trónok harca rajongó számára. Taylor eddig hét részt rendezett le a nagyszabású fantasyból, majd ezek után a blockbuster filmek világában is kipróbálta magát több-kevesebb sikerrel. A Thor: Sötét világ és a Terminator: Genysis méretes bukásai után várható volt, hogy a direktor, még ha csak egyetlenegy rész erejéig is, de előbb-utóbb visszatér az általa jól ismert közegbe.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban