Idén novemberben rendezik meg 46. alkalommal a Nemzetközi Emmy Díjátadó-gálát. Az ünnepélyes eseményen azokat a televíziós produkciókat díjazzák, melyeket nem az Egyesült Államokban készítettek, vagy nem angol nyelven kerültek adásba Amerikában. Az elismerés fődíját eddig elnyerte többek között az itthon is vetített Visszajárók című francia misztikus thriller, valamint a Volt egyszer két Németország, melynek októberben indul a második évada Németországban. A díjat több kategóriában osztják ki 2018-ban is, és az esélyesek között van egy, hazánkban is népszerű török széria.

Nemzetközi Emmy-díjra már több török produkciót is jelöltek. 2014-ben Tuba Büyüküstün az Egy ellopott életben nyújtott alakításáért volt versenyben a legjobb főszereplőnő címért, 2015-ben pedig Engin Akyürek nyerhetett volna a férfi főszereplőknél a Piszkos pénz, tiszta szerelemért. A jelölést egyik színész sem tudta díjra váltani. Az első török győzelemre egészen 2017-ig kellett várni. Tavaly ugyanis a telenovella kategóriában az idehaza is nagy népszerűségnek örvendő Végtelen szerelem lett a nyertes.

Ez a siker ismétlődhet most meg, ugyanis a telenovellák kategória négy jelöltje között két török széria is található. Az egyik a TV2-n 2017 októberétől 2018 márciusáig vetített Bosszú vagy szerelem, melynek két főszereplőjét Kivanc Tatlitug és Tuba Büyüküstün alakította. A másik török jelölt a telenovelláknál az Istanbullu Gelin (Isztambul menyasszonya) című produkció, melyet még nem mutattak be hazánkban. A díjátadóra november 19-én kerül sor New Yorkban.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát