A Trónok harca producerei – David Benioff és D. B. Weiss – július elején sokkolták a rajongókat, ugyanis azt nyilatkozták, hogy a 7. évad a szokásos áprilisi premier helyett, akár több hónapot is csúszhat. Azt mondták, hogy erre azért van szükség, mivel Westerosra már megérkezett a tél, így a forgatási helyszíneinken is erre van szükségük.

Ugyanezen hónap közepén pedig jött a hír, hogy Izlandon például idén el sem indulnak a forgatások, csak 2017 elejére tervezik. Pár nappal később pedig az HBO bejelentette, hogy a Trónok harca csak jövő nyáron folytatódik.

A legtöbben arra számítanak, hogy ez júniusi vagy júliusi premiert jelent és a 7. szezon a legmelegebb évszak végére képernyőre is kerül. Ha logikusan végiggondoljuk, akkor nem valószínű hogy ezekben a hónapokban visszatér a sorozat. Nyáron rengetegen nyaralnak, kirándulnak és a hétköznapokba is többet vannak a szabadba, próbálják kihasználni a jó időt. Ez az egyik oka annak, hogy ilyenkor a legtöbb televízió alig sugároz premier tartalmat és inkább ismételnek. Az HBO is néhány kivétellel a legnagyobb produkciót ősszel, télen vagy tavasszal szokta képernyőre tűzni.

hirdetés

Ebbe belegondolva pedig igen valószínű, hogy a Trónok harca 7. évada csak augusztus közepén vagy a legvégén érkezik és az ősz első felében ér véget. Kívánjuk, hogy ne legyen igazunk, de hatalmasat csodálkoznánk, ha a csatorna a nyaralások időszakában tűzné képernyőre a legnézettebb sorozatának következő szezonját. (Fotó: HBO)

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna