A Trónok harca 8. évada sok rajongónak nem tetszett, a produkció ennek ellenére óriási sikernek számított az elmúlt években. Most, hogy megüresedett a helye, a legnagyobb online videotárak és csatornák egymással vetélkednek, hogy elkészítsenek egy hasonlóan népszerű sorozatot. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Trónok harca közel tudta hozni az olyan emberek számára is a fantasyk világát, akik ódzkodnak a sárkányoktól és a tündérmeséktől. Cikkünkben most megnézzük, mely 5, a közeljövőben érkező széria veheti át a Trónok harca helyét a televíziós piacon.

The Witcher
Nem sokat, mindössze pár hetet kell várni a Netflix első élőszereplős, nagyszabású sorozatára, december 20-án érkezik ugyanis az Andrej Sapkowski műveit alapul vevő The Witcher széria. A 8 részes alkotás főszereplője Henry Cavill, ő bújik a kőkemény mutáns szörnyvadász, Ríviai Geralt bőrébe. Rajta kívül olyan híres karakterek háttérsztorijával ismerkedhetnek meg a Project RED videojátékának rajongói is, mint Yennefer és Ciri.

A produkció teli lesz rémséges szörnyekkel, illetve a szövevényes politika, a királyságok ellentétei és a nagy csaták sem maradnak ki belőle. Egy alkotói nyilatkozat szerint a horror kategóriájában mozog majd az online videotár újdonsága, melyet olyan magyarországi helyszíneken forgattak, mint a Vajdahunyad vára, vagy pedig a Szelim-lyuk. A The Witcher iránt érdeklődőknek jó hír, hogy a Netflix már a premier előtt berendelte a második évadot.

hirdetés

House of The Dragon
Mi más léphetne a legkönnyebben a Trónok harca helyére, mint az HBO által 10 részre bekért sárkányos előzménysorozat? A George R. R. Martin által írt Tűz és vér című fiktív történelemkönyvet feldolgozó széria a Targaryenek felemelkedését és bukását mutatja majd be, mindeközben pedig egy misztikus hellyel, Valyriával is közelebbről megismerkedhetünk. A történet Hódító Aegonnal, a Vastrón készítőjével veszi kezdetét.

Ezt követően végigveszi az összes olyan generációt, amely azért küzdött, hogy megőrizzék a Targaryenek az uralmukat. A könyv egészen a Sárkányok táncáig tart. Miért vált Valyria olyan halálos hellyé a Végzet után? Honnan származik Daenerys három sárkánytojása? Az alkotással az HBO biztosra megy, mert ezek a kérdések a legtöbb rajongó fantáziáját nagyon is izgatják. A House of the Dragon bejelentése rögtön azt követően érkezett, hogy a másik tervezett Trónok harca spinoffot, a Bloodmoont elkaszálták, így sokan fellélegezhettek.

A Gyűrűk Ura
A Netflix mellett az Amazon is megpróbálkozik egy nagyon drága fantasy adaptációval, J. R. R. Tolkien kultikus írásai alapján. A produkció a Másodkorban játszódik majd, a Peter Jackson-féle trilógiához hasonlóan Új-Zélandon veszik fel. A széria forgatása 2020 elején veszi kezdetét, a főszerepekre pedig két izgalmas arcot is le tudtak igazolni, a jó oldalt Will Poulter (Családi üzelmek, Black Mirror: Bandersnatch) vezetheti, akinek a Trónok harcából ismert, Benjen Starkot alakító Joseph Mawle lesz az ellenlábasa.

Az Amazon kemény fába vágja a fejszéjét, ugyanis A Gyűrűk Ura rajongók a Star Warshoz, vagy éppen a Trónok harcához hasonlóan nagyon vehemensek. Sokuknak már A hobbit filmek sem tetszettek, így az online videotárnak óvatosan kell közelítenie Középfölde tündékkel, orkokkal, sárkányokkal és varázslókkal telitűzdelt világához. A sorozat első szezonja a pletykák szerint akár 20 részes is lehet, ami kétszer olyan hosszú, mint egy átlagos Trónok harca évad.

Cursed
A Netflix rögtön 10 részre rendelte be a Cursed című új fantasy szériáját, amelynek főszereplője a 13 Reasons Why-ból ismert Katherine Langford. Az Arthur legendáját alapul vevő sorozatok nem működtek, itt jó esély van a sikerre. Egyrészt Frank Miller népszerű képregényét veszi alapul a produkció, másrészt pedig eddig soha nem látott szemszögből láthatjuk a történéseket. Langford ugyanis a Tó Hölgyét alakítja, akit fontos feladattal bíznak meg.

A különleges képességekkel felvértezett fiatal nőnek az Excaliburt kell elvinnie Merlinnek, útja során pedig egy ifjú zsoldos, Arthur lesz a segítségére. A széria 2020-ban kerül képernyőre a Netflixen, és egy különleges környezetben játszódó felnövéstörténet lesz. A 13 Reasons Why sikere, a várhatóan nagyon egyedi látványvilág és a brit fantasyre építő sztori miatt nagy meglepetést okozhat mindenkinek ez az újdonság.

Narnia Krónikái
A Walt Disney a 2000-es években nyúlt hozzá nagy sikerrel C.S. Lewis gyerekeknek szóló fantasy regényeihez, a Narnia Krónikái filmek nagy sikernek örvendtek. A alkotás adaptációs jogai a Netflixhez kerültek, 2018 októberében pedig bejelentették, hogy a 7 könyv alapján filmeket és sorozatokat készítenek a közeljövőben. A könyveket több mint 100 millió példányban adták el eddig és 47 nyelvre fordították le őket.

A Netflix tartalomfejlesztési igazgatója szerint a The Witcherhez képest egy olyan franchise-t építhetnek ki újra, amely az egész családnak kiváló szórakozást nyújt. Érdekesség, hogy az alkotók közt megtalálható a Narnia Krónikáit kitaláló C. S. Lewis nevelt fia, Douglas Gresham is. A Netflix szándéka egyértelműen az, hogy franchise-zá bővítse ki a fantasy univerzumot, az sem kizárt, hogy a mozikban is láthatóak lesznek a tervezett filmek.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban