A Cobra 11 1996-ban indult Németországban és sokáig elképesztő népszerű volt. A sorozat nem csak hazájában, hanem világszerte sikeres lett és több, mint 150 országban vették meg a vetítési jogait. Itthon is sokáig milliós nézettséggel ment és az RTL Klub egyik vezető szériájaként tartották számon. Az elmúlt 5 évben azonban megkopott a Cobra 11 és Németországban évről évre egyre gyengébb számokat produkál. Ugyanez igaz Magyarországra is, az RTL Klubon most is vasárnap esténként látható, de a nyári holtszezon ellenére is rossz nézettséggel fut.

A produkció indulása óta először elmaradt a produkció 2020 tavaszi szezonja, mely még betudható a koronavírus járványnak. A sorozat következő etapja ősszel érkezik, de elképzelhető, hogy ezzel véget is ér a legendás széria. A derwesten.de német híroldal szerint az ottani RTL azon gondolkozik, hogyha nem javul a következő évad alatt a Cobra 11 nézettsége, akkor abbahagyják a sorozatot.

Az ottani rajongók azonnal felháborodtak az infókon és aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy ne hagyják abba a kedvenc produkciójukat. Egy tévétársaságnak azonban soha nem egy sorozat rajongótábora a fontos, hanem hogy megéri-e gyártani az adott műsort. A német RTL azonban egyelőre még semmit sem erősített meg, de a Cobra 11 ráadásul egy kifejezetten drága produkciónak számít, így nem lenne meglepetés, ha 2020 végén tényleg véget érne a széria.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban