2005. januárjában indult a Jóban Rosszban a TV2-n, mely az első években hatalmas sikerrel futott a csatornán. A sorozat 12 évig volt meghatározó brandje a csatornának, majd 2016-tól a SuperTV2-re került, ahol azóta is minden hétköznap este képernyőre kerül. Az elmúlt években az RTL Klub és több kábelcsatorna is készített új napi sorozatokat és mind sikeresek lettek, így épp itt az ideje, hogy a TV2 is készítsen ilyen magyar produkciót.

Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója néhány perce az idei Media Hungary konferencián jelentette be, hogy új napi sorozat fejlesztésén dolgoznak. A Dear Daddies egy argentin formátum, mely 2014-ben Sres. Papis címmel indult hazájában. A produkció középpontjában 4 szingli apuka áll, akik egyedül nevelik kisgyerekeiket. Az eredeti formátumban a főszereplők naponta találkoznak a csemetéik óvodájánál és olyan témákról beszélgetnek, mint a barátság, gyerek-szülő kapcsolat, változó társadalmi normák, vagy épp a szerelem.

A sorozatot Chilében és Mexikóban is feldolgozták, az első európai változata pedig 2018-ban Szlovákiában készült. A TV2-n Mintaapák címmel kerül képernyőre. A hazánkkal szomszédos országban is siker volt, így az argentin gyártócég, a Telefe világszerte ismert formátummá akarja tenni. A szlovákok után a csehek, a románok, a bolgárok, a szlovének és horvátok is megvásárolták a formátumot, itthon pedig a magyar változata a TV2-n kerül bemutatásra, amelyet az Index is pár napja megemlített. A médiavállalat le is forgatott már belőle egy pilot epizódot, melyből pár jelenet látható is volt a konferencián. Fischer Gábor azzal zárta az előadását, hogy az új magyar sorozatot valamikor a 2018/19-es szezonban láthatják majd a nézők.

hirdetés
hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához