.

Megvan, pontosan mikor ér véget a Mintaapák 2. évada

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 16. 22:45
Nemrég elsőként hoztuk le, hogy a TV2 Csoport megrendelte a Mintaapák 3. évadát, mely várhatóan a jövő év második felében kerül képernyőre. A sorozat továbbra is közepes nézettséget szállít hétköznap esténként a TV2-n. Akkor azt is megírtuk, hogy a produkció mostani szezonja várhatóan karácsonyig fut ki. Most már pontosabb információk is vannak az évadzárásról.
A Mintaapák 2. szezonja december 23-án búcsúzik a TV2-ről, ugyanazon a napon, amikor a Drága örökösök is finálézik. A sorozatból aznap, szerdán 19:50-kor lesz látható a 193. epizód, majd 20:35-től a 194. rész. A SorozatWiki információi szerint még további 16 epizódot forgattak le a produkcióból, de ezeket várhatóan csak a 3. szezon részeként fogják leadni. A hírről megkérdeztük a csatornát is. "Igen, meg tudjuk erősíteni, hogy ebben az évben december 23-án látható utoljára képernyőn a sorozat. A továbbiakról pedig annyit tudunk mondani, hogy jövőre folytatódnak a forgatási munkálatok" - válaszolta a TV2 Csoport Sajtóosztálya a SorozatWikinek. A TV2 nézői azonban jövőre sem maradnak napi, magyar sorozat nélkül. December 27-én debütál a Doktor Balaton, mely A mi kis falunk készítőinek új produkciója lesz. A "magyar Dallas"-ként emlegetett újdonságról korábbi cikkünkben írtunk részletesen.

Top 15: Ezek voltak a magyar HBO GO legnézettebb sorozatai 2020-ban

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 16. 20:40
Az HBO GO az egyik legnépszerűbb online videótár Magyarországon. Mára 7200 órányi tartalmat kínál, melynek túlnyomó többsége magyar szinkronnal vagy felirattal érhető el. 2020-ban ugyan nem volt Trónok harca, sem Csernobil és magyar gyártású sorozatot sem készítettek, mégis sok érdekes újdonságot hoztak el. 60 új sorozat jelent meg a platformon és 45 friss sorozatévad, ezeken kívül pedig rengeteg film, dokumentumfilm és gyermektartalom. Idén az HBO GO direkt felhasználóinak számában kétszámjegyű százalékos emelkedést tudhat magáénak. Szintén óriási növekedés történt a lejátszások tekintetében: a közvetlen előfizetők 2019-hez képes 41%-kal több tartalmat fogyasztottak. Meglepő, hogy ennek ellenére a heti tartalomfogyasztás átlaga szinte nem is emelkedett, tavaly egy felhasználó átlagosan 23 tartalmat fogyasztott, idén ez a szám 25.
Magyarország továbbra is kiugróan magas számokkal bír Európában streaming szempontból, Közép-Európában második a lengyelek mögött, és felveszi a versenyt több skandináv országgal is. A vírushelyzet miatt csökkent az ingázók száma, így a mobilfogyasztás helyett a nagyképernyőre tevődött át a hangsúly, de megugrott a laptopon "tévézők" száma is, a konzolok használata pedig megduplázódott. Most pedig nézzük, milyen sorozatokat néztek a legjobban az HBO GO-n a magyarok 2020-ban. A Top 15 első helyén az idei év egyik legnagyobb premierje a Westworld 3. évada végzett, a második A farkas gyermekei, a harmadik pedig A kívülálló. Mivel az HBO nem januárban, hanem december közepén adta ki a listát, a médiavállalat azt írja, hogy minden bizonnyal az "aranyérmet" végül Nicole Kidman és Hugh Grant sorozata, a most hatodik helyén lévő Tudhattad volna nyakába akaszthatják majd, amire egyre többen kattintanak.

A vártnál jóval korábban indítja a TV2 a Doktor Balatont és az Exatlon új évadát

Írta: SorozatWiki | 2020. december 15. 10:13
Azt már egy ideje tudni, hogy az idei év utolsó napjaiban, vagy a jövő év elején indítja a TV2 Csoport a Doktor Balaton című új napi sorozatát és az Exatlon Hungary 3. évadát. A médiavállalat azonban nagy meglepetésre most bejelentette, hogy mindkét műsor már a karácsony utáni napokban képernyőre kerül. A mi kis falunk alkotóinak új sorozata, a Doktor Balaton december 27-én, vasárnap a Tények után dupla részekkel debütál a TV2-n. Az Exatlon Hungary 3. évada pedig december 28-án, hétfő este veszi kezdetét a csatornán. Innentől mindkét produkció minden hétköznap este képernyőre kerül. Részletek a csatorna közleményében:
Humor, szerelmek és csalódások, titkok és váratlan fordulatok, szövevényes, zűrös ügyek… Doktor Balaton címmel érkezik a TV2 legújabb napi sorozata, melynek helyszíne a balatonfelvidéki Balatonmeggyes és Budapest, a cselekmény középpontjában pedig az egyedülálló gyógyvíz áll. A Mészáros András címszereplésével készülő dramedy rengeteg izgalmat tartogat majd a nézők számára, ahol többek között olyan nagyszerű színészekkel találkozhatnak hétköznap esténként, mint Bodrogi Gyula, Voith Ági, Hirtling István, Gula Péter, Pálfi Kata, Sárközi-Nagy Ilona, Tenki Dalma, Ujlaki Dénes, Amrus Asma, Király Attila vagy Bezerédi Zoltán. „Több szálon futó cselekménye van a sorozatnak, és egy-egy szereplő, így az általam alakított Dr. Balla Tóth András, Doktor Balaton élettörténete is elég összetett, és bőven tartogat meglepetéseket. András útkereső ember, aki próbálja megtalálni a helyét a világban. Nagyon erős az igazságérzete, általában az egyenes utat választja, de a magánéleti felelősségvállalással komoly problémái vannak, ami bőven szül konfliktusokat, hogy a családját és annak titkait ne is említsem” – árulta el a sorozat címszereplője, Mészáros András. A sorozat főcímdalát Vastag Csaba énekli. A főcím képi világában felvillannak a sorozat emblematikus történetelemei grafikus, animációs formában. Hangzásában arra törekedtek a készítők, hogy a folklórt vegyítsék modern elemekkel. A Doktor Balaton főcíme most először látható:

Megvan az időpont, ekkor indul az örökösök alkotóinak új sorozata, a Keresztanyu

Írta: SorozatWiki | 2020. december 15. 09:10
Szeptember elején robbant a hír, hogy a Drága örökösök alkotói vadonatúj napi szériát készítenek az RTL Klubra. Októberben derült ki, hogy a produkció januárban debütál és az első előzetese mellett több főszereplőről is lehullott a lepel. Az RTL Magyarország most pedig bejelentette, hogy a Keresztanyu premierje január 3-án, vasárnap 18:50-kor lesz az RTL Klubon. A folytatás pedig az örökösök helyén, 4-től minden hétköznap 20:10-kor lesz látható. Részletek a csatorna közleményében:
A Drága örökösök hatalmas sikere után január 3-ától érkezik Hámori Barbara showrunner új sorozata, a Keresztanyu, amely egy ukrán-magyar határon található községben, Makkosszálláson játszódó magyar filmsorozat. Róza mama, a “Keresztanyu” a csempész maffia vezetője, aki a történet elején, a 69. születésnapján elhatározza, hogy egy éven belül visszavonul, és annak adja a csempész maffia irányítását, aki képes arra, hogy megválasszák a község, vagyis Makkosszállás polgármesterének. A választás egy év múlva lesz esedékes, ezért a közeli családtagok és a község lakói is azon kezdenek ügyködni – több-kevesebb sikerrel -, hogy Róza mama kegyeibe férkőzzenek és minél nagyobb eséllyel szerezzék meg a polgármesteri címet. Mindent bevetnek. Nem ismernek határt! Se zárjegyet. A sorozat szeretettel és humorral vesz górcső alá számos szokatlan, abszurd helyzetet, népies, szatirikus humorral fűszerezve. Szereplők: Molnár Piroska (Róza Mama), Gálvölgyi János (rendőrfőnök), Kékesi Gábor (Márk), Dobos Evelin (Petra), Szacsvay László (Szemereki), Lengyel Ferenc (Tivadar), Konfár Erik (Imi) Dóra Béla (Zénó), Ullmann Mónika (Mariann), Mihályfi Balázs (Lajos), Tóth Angelika (Laura), Maizác Fanni (Ildi), Németh Kristóf (Jóska), Balogh Anna (Timike), Gömöri András Máté (Zozó), Dzsupin Ibolya (Sárika), Magyar Attila (Oleg), Sajgál Erika (Kriszta), Józan László (Igor), Hunyadi Máté (Viktor), Nagy Feró (Babos), Ganxsta Zolee (Damil), Farkas Dénes (Bonifác), Koch-Bulla Zelda (Tatjana), Rátonyi Hajni (Elza néni), Fekete Györgyi (Klárika), Noé Viktor (Szkander), Mezei Léda (Gina), Petri Viktor (Karló), Gonda Kata (Viki), Janicsek Péter (Pityke), Szentiványi Zsolt (Zsiga), Kenderes Csaba (Jani).

A Barátok közt újabb fontos főszereplője kapta el a koronavírust

Írta: SorozatWiki | 2020. december 15. 08:00
Csak most derült ki, hogy a Bartátok köztben Zsoltot alakító Rékasi Károly is átesett a koronavíruson - tudta meg a Blikk. Három hét karantén után kapta kézhez Rékasi Károly a „szabadulólevelet”, vagyis a koronavírus-fertőzés utáni teszt negatív eredményét. A színművész is megküzdött ugyanis a rettegett vírussal, és bár voltak erős fájdalmai, alapvetően jól élte meg a betegség miatt vállalt karanténidőszakot.
"Forgattunk a Barátok közttel, de rögtön jeleztem, hogy jól vagyok ugyan, de reggel óta furcsa izomfájdalmaim vannak, a hátamban és a lábamban, ahol nem lehetett volna, mert rokkantként nem tudom terhelni. Azonnal kórházba küldtek, ahol tavasz óta egyébként is rendszeresen tesztelik a stábot. Az eredmény pozitív lett, már vissza sem mentem a stúdióba" – mesélte a Barátok közt alapszereplője az újságnak. A színművész ennél komolyabb tüneteket viszont nem tapasztalt. "Még az ízérzékelésem is megmaradt, a szaglásomat viszont már öt éve, a balesetemben elszenvedett koponyasérüléssel teljesen elveszítettem, így az nem tűnhetett fel" – mesélte a Blikknek Rékasi, akivel egy időben fia, Zsigmond is pozitív tesztet produkált. Az elmúlt hónapokban a Barátok közt több színészéről is kiderült, hogy elkapták a koronavírust. Szeptemberben az Alizt alakító Nagy Alexandráról jött hír, hogy pozitív COVID-19 tesztet produkált. Októberben további két főszereplőjéről, a Vili bácsit megformáló Várkonyi Andrásról és a Simont játszó Tóth Károlyról derült ki, hogy elkapta a vírust. A Barátok közt 2021-ben 22 év után megszűnik, a döntést Kolosi Péter nemrég a SorozatWikinek adott interjúban részletesen indokolta.

Hosszabb szünetre vonul a The Mandalorian

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 15. 07:25
Az első élőszereplős Star Wars sorozat 2019-ben debütált a Disney+-on és rögtön hatalmas népszerűségnek örvendett. A The Mandalorian második évada ezekben a hetekben látható, de már rég megrendelték a 3. szezonját és egyes hírek szerint már a 4. etapján is dolgoznak. A produkció sikerei azonban olyan elképesztőek, hogy nemcsak a The Mandalorian új évadait hozzák magukkal. Pár napja robbant a hír, hogy a következő években a Disney 10 Star Wars sorozatot fog indítani.
A The Mandalorian 2. évada október végén indult, eddig 7 epizód került fel belőle a Disney+-ra, pár nap múlva pedig véget is ér. A sorozat szezonzárója december 18-án, most pénteken lesz látható. A rajongók körében most az egyik legnagyobb kérdés, hogy a fináléban vajon visszaszerzik-e Grogut, a gyermeket, vagy erre a következő etapig kell várni. Ez pedig azért se mindegy, mert a produkció az 1. és a 2. szezon közötti 10 hónapos szünete után most jóval hosszabb pihenőre vonul. A The Mandalorian 3. évada ugyanis több mint egy év múlva, csak jövő karácsonykor érkezik a Disney+-ra.

Változás az RTL Klubon: jövő héten végképp éjszakára kerül a Barátok közt

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 14. 12:53
A Barátok közt A Konyhafőnök VIP 5. évadának kezdete óta kikerült a főműsoridőből (19-23 óra), az elsődleges vetítése 17:05-kor látható, az "esti sugárzását" pedig rekordkésői időpontba pakolták. Az az elmúlt hetekben pedig többször is még hátrébb került, mostanában 23:15-kor kezdődik. A gasztro reality a héten véget ér, de ez a Mátyás király tér életét bemutató széria második sugárzási időpontjára egyelőre nemhogy jó, hanem kifejezetten rossz hatással lesz.
Jövő héten a karácsony előtti három hétköznap a Drága örökösök után filmeket tűz képernyőre az RTL Klub, Berényiék pedig másodszorra csak utána kerülnek képernyőre. Így december 21-én és 22-én, hétfőn és kedden csak 23:50-kor lesz "az esti" Barátok közt. Az idei év utolsó epizódja, pedig 23-án, "szerdán" soha nem látott késői időpontban, éjfél után 20 perccel fog jelentkezni. A sorozat nézőinek a rossz hírek mellett azért van jó is, a produkció délutáni, 17:05-ös időpontja a következő másfél hétben sem fog megváltozni. A Barátok közt a megszokott módon karácsonytól, egy-másfél hetes téli szünetre vonul, azt azonban még nem tudni, hogy 2021-ben mely sávokban lesz látható.

A héten búcsúzik az RTL Klub egyik népszerű műsora

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 14. 10:08
Az augusztusban és szeptemberben képernyőre kerülő A Konyhafőnök civil évada után november 9-én elindult A Konyhafőnök VIP 5. szezonja. A gasztro reality azóta minden hétköznap 20:40-kor látható az RTL Klubon. A műsor kimagasló nézettséggel indított és a mai napig viszonylag jól megy, de hétről-hétre egyre kisebb számokat hoz. 6 hét után azonban A Konyhafőnök VIP 2020-as évad pár nap múlva véget ér.
A finálé december 18-án, most pénteken a megszokott 20:40-es időpontban kezdődik és várhatóan 23:10 körül ér véget. A döntő hetére Horváth Sisa Anna, Nagy Alexandra, Oroszlán Szonja, Pokorny Lia, valamint Feke Pál és Serbán Attila maradtak versenyben. A Konyhafőnök idei civil és VIP szezonja is sikeres volt, így várhatóan 2021-ben is visszatérnek, de az RTL Magyarország részéről hivatalos bejelentés még nem történt.

Megvan az új Nicsak, ki vagyok? negyedik három leleplezettje

Írta: SorozatWiki | 2020. december 13. 23:00
A Nicsak, ki vagyok - a rejtélyek színpada 2. évada november 11-én indult. A TV2 maszkos műsorának első adásában a három leleplezett, a Kukorica jelmeze alatt Galambos Lajcsi, a Hattyú Zséda, a Ló kosztümében pedig Cseh Laci. A továbbjutó a Tigris volt, így nem lepleződött le. A második rész leleplezettjei Stohl András Apácaként, Pataki Attila a Kalóz jelmez alatt és az Egér kosztümében pedig Demcsák Zsuzsa. Ezúttal a Discogömb jutott tovább. A nagyszabású showműsor harmadik adásában a Festmény mögött Oszvald Marika, a Csikóhal maszkja mögött Szegedi Fecó, míg a Macskanő álarc alatt Csősz Boglárka volt. Ekkor a Varjú jutott tovább. A tovább mögött folytatjuk a három legújabb kieső személyével!

Két nagy, 2021-es műsorról is fontos bejelentést tett a TV2

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 13. 08:00
Tegnap éjszakába nyúloan volt látható a Dancing with the Stars fináléja. A több mint három és fél órás nagyszabású showműsor végén pedig két bejelentést is tett a TV2 Csoport. 2021-ben is lesz Dancing with the Stars - Mindenki táncol a TV2-n, így most már biztos, hogy jön a produkció második évada. A műsor az elején remek nézettségi eredményeket hozott, az elmúlt hetekben pedig közepes számokkal került képernyőre.
Az este végén egy másik nagy produkció kapcsán is fontos bejelentés hangzott el. A Dancing with the Stars-t megnyerő Gelencsér Tímea a 2021 elején induló Exatlon Hungary-ben is ott lesz. Minden bizonnyal most is a sportvetélkedő riportnője lesz, de erről konkrétum még nem hangzott el. Az Exatlon harmadik évadának versenyzőit a médiavállalat pár napja jelentette be, a pontos névsor itt olvasható.

Ők nyerték a Dancing with the Stars-t

Írta: SorozatWiki | 2020. december 12. 23:37
Október 10-én indult a Dancing with the Stars - Mindenki táncol első évada a TV2-n. A táncos show az első néhány adása remek nézettséget hozott, az elmúlt hetekben pedig közepes számokat szállított. A műsor mai fináléjába négy páros jutott be: Gabriela Spanic és Andrei Mangra, Gelencsér Tímea és Hegyes Bertalan, Győrfi Dániel és Stana Alexandra, valamint Pásztor Anna és Köcse György.
A nagyszabású show első harmadának végén Győrfi Dániel és Stana Alexandra esett ki. Győrfi Dánielt annak ellenére kiáltották ki a legjobb férfi versenyzőnek, hogy az első adásba kiestek és egy másik páros koronavírus érintettsége miatt térhettek vissza. A műsor második harmadának végén Pásztor Annának és Köcse Györgynek kellett búcsúzniuk. Végül a produkció második helyezettjei Gabriela Spanic és Andrei Mangra lettek. A Dancing with the Stars 2020-as évadának győztes párosa Gelencsér Tímea és Hegyes Bertalan.

Friss előzetes érkezett A mi kis falunk alkotóinak új, TV2-s sorozatához

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 12. 17:52
Hamarosan vadonatúj napi sorozat indul a TV2-n, Doktor Balaton címmel. A mi kis falunk alkotóinak legújabb szériája egy balatonfelvidéki településen játszódik, ahova egy új háziorvos, Dr. Balla-Tóth András érkezik. A „magyar Dallas” történetének helyszíne a balatonfelvidéki Balatonmeggyes, a cselekmény középpontjában pedig az egyedülálló és hatásos gyógyvíz áll. A produkció első előzetesét korábban már megmutattuk, ugyanitt írtunk bővebben is a sorozatról. Nemrég pedig megjelent a Doktor Balaton legújabb ajánlója, melyet a tovább mögött érdemes megnézni: