.

Ezt gondolják 2020-ról a Szomszédok szereplői (videó)

Írta: SorozatWiki | 2021. január 03. 22:00
A 2020-as év a koronavírus miatt szinte a Föld teljes lakosságának egy rossz év volt. A Nuheadztv készített egy összeállítást a Szomszédok régebbi jelenteiből, mely olyan, mintha a szereplői értékelnék a tavalyi évet és a mostani helyzetet. A videó zseniálisan sikerült, azok, akik nem látták a legendás sorozatot, még akár el is hihetnék, hogy ezek friss felvételek. Érdemes a tovább mögött megnézni!

Ilyen valójában Balatonmeggyes – megnéztük, hogy néz ki a Doktor Balaton stúdiója

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 02. 22:05
Már 2020-ban megérkezett a TV2-re az idei év egyik legnagyobb újdonsága, a Doktor Balaton. A mi kis falunk alkotóinak új napi sorozata december 27-én debütált és az elmúlt napokban végig jó nézettségi eredményeket ért el. Novemberben a TV2 Csoport meghívására ellátogattunk a produkció stúdiójába, ahol a széria legfontosabb helyszínének, Balatonmeggyes belső terei lettek felépítve. A teljes díszlet körbejárása mellett a Doktor Balaton kreátor-producere és több vezető stábtagja kulisszatitkokat is mesélt a sorozatról.
A Doktor Balaton forgatásainak jelentős része egy budapesti stúdióban zajlott, ahol a gyártó, a Contentlab & Factory hatalmas díszletet épített fel. Pár nappal a forgatás meglátogatása előtt, a szigorú biztonsági intézkedések miatt a SorozatWiki mindkét, a látogatáson részt vevő újságírójának antigén teszten kellett átesni. Miután mindketten negatívok lettünk, a stúdióba lépés előtt, a portán a lázunkat is megmérték. A sorozat stúdiója 1200 négyzetméteres, amelyben 9 különálló díszletet építettek. A produkció felvételeinek jelentős része - nagyjából kétharmada -, külsőben játszódik, és csak az egyharmada belső jelenet. A benti felvételek túlnyomó része itt készül. Persze nem mindegyik, például az ügyvéd magas színvonalú háza, a balatoni üzletek, lakások és egyéb kevésszer visszajátszó helyek eredetiek. Viszont a széria legfontosabb helyszínén, a Meggyesen található házak belseje, mind a stúdióban felépített díszlet. A TV2 Csoport nagyon ritkán indít új napi sorozatot, az elmúlt 23 évben ez volt a harmadik ilyen alkalom. A gyártó és tévétársaság képviselőjét is megkérdeztük, hogy miért pont ebből lett a TV2 nagy újdonsága.

Itt a jövő héten induló két új, TV2-s török sorozat előzetese

Írta: SorozatWiki | 2021. január 01. 21:24
Január 4-én két vadonatúj török sorozatot is indít a TV2 Csoport, ahogy erről decemberben a SorozatWiki elsőként számolt be és ugyanebben a cikkben bővebben is bemutattuk a szériákat. Az én lányom minden hétköznap 15:40-kor a TV2-n lesz látható, a főszerepben az Anyából ismert kislány, Beren Gokyildiz, valamint a Kuzey Güney sztárja, Bugra Gülsoy. A csodadoktor hétköznaponként 19 órakor a SuperTV2-re érkezik, mely a Doktor Murphy török adaptációja. Most pedig megmutatjuk a két sorozat előzetesét, mely a tovább mögött nézhető meg!

A Barátok közt 5 korábbi színésze is a Keresztanyu fontos szereplője lesz

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 01. 18:29
Vasárnap 18:50-kor indul az RTL Klub legújabb napi sorozata a Keresztanyu, mely jövő héttől minden hétköznap este 20:10-kor lesz látható. A produkció az ukrán-magyar határon játszódik és csempészcsaládokról és az őket üldöző rendőrökről fog szólni. A produkcióról bővebben itt írtunk, a legújabb két előzetese pedig itt tekinthető meg. A Barátok közt nézőinek azonban külön érdekesség, hogy a sorozat 5 korábbi színésze is fontos szereplője lesz a Keresztanyunak.
Gonda Kata 2008-2009 között alakította Temesvári Noémit, Orsi vér-szerinti és Laci nevelt lányát a Barátok köztben. A karaktert korábban egy másik színésznő formálta meg. Most 11 év után az RTL Klub újabb napi sorozatában lesz főszereplő. A Keresztanyuban egy ukrán határőrt, Viktorija Sukorivot alakítja majd, akit a szériában többen Vikinek szólítanak, akcentussal beszéli a magyart, vagy ukránul szólal meg.

A következő napokban háromszor is változik az Exatlon kezdési időpontja

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 31. 09:00
Az Exatlon Hungary 3. évad rekordkorán, december 28-án, most hétfőn elindult a TV2-n. Az elmúlt napokban a sportreality 19:35-kor volt látható és folyamatosan tarolt. Az ünnepek miatt azonban a következő időszakban minden nap más kezdési időpontot kap, így akik szeretnék követni mindenképpen érdemes felírni a következő időpontokat. Ma, csütörtökön este nem lesz Doktor Balaton, ezért Palik László műsora 20 perccel előbb, 19:15-kor fog indulni és 21:30-ig tart majd.
Holnap a napi sorozat mellett Tények Plusz is elmarad. Így 1-jén, pénteken a bajnok és a kihívok összecsapása már 18:45-től kezdetét veszi és 21 órakor véget is ér. A folytatás jövő hétfőn érkezik, onnantól pedig megkapja a végleges, jövő évi időpontját. Januártól minden hétköznap 20:25-kor tűzik képernyőre az Exatlon Hungary-t és csak 23 óra előtt 5-10 perccel fejeződik be. A TV2 részletes januári műsorrendje korábbi cikkünkben olvasható el.

Két újabb csatorna jelentett be szilveszteri különkiadást

Írta: SorozatWiki | 2020. december 30. 20:38
Pár napja hoztuk le, hogy sok év kihagyás után idén az RTL Magyarország december 31-ére is készít saját műsort és a NőComment! szilveszteri különkiadása lesz látható az RTLII-n. A napokban bejelentették, hogy a LifeTV és a Spektrum Home is saját gyártású műsorral készül a december 31-ére, mely idén a legtöbbek számára otthon telik majd.
December 31-én 22:00-tól indul a Bréking! Szilveszter, a LifeTV szilveszter esti szórakoztató műsora, benne a 2020-as év legkülönösebb híreivel és igazi zenei csemegékkel. A Holdampf Linda, Szabó Dóri, Berki Krisztián, Hajdú Steve négyes vezette műsorban klasszikus szilveszteri hangulat, különleges zenei produkciók és eddig sosem hallott sztársztorik lesznek a csatorna leírása szerint. A műsorban énekel Bódi Margó és Guszti, bemutatkozik az Ébredj velünk! új műsorvezető párosa, Ábel Anita és Csonka András, aki Hajdú Steve-vel a Ding-dong egy különleges, rap változatát is bemutatja. Különleges mutatványt ad elő Danny Blue, és látható lesz a 2020-as év egyik legnépszerűbb zenés tévéműsorának két sztárja Vastag Csaba és Tóth Andi is. Gáspár Zsolti testőrével és két kedvenc állatával érkezik, énekel és sztorizik LL. Junior, éjfél előtt pedig Lagzi Lajcsi húzza fel a hangulatot mulatós egyvelegével.

Tarolt hétfőn az Exatlon Hungary évadnyitó adása

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 29. 15:10
A TV2-nél idén nem kellett megvárni a januárt, hogy elindítsák a 2021-es műsoraikat. Hétfőn debütált az Exatlon Hungary 3. évada és folytatódott a csatorna új napi, falus sorozata, a Doktor Balaton is. Az RTL Klub a konkurencia saját gyártású műsorai ellen filmekkel próbálkozott. Nézzük, hogy alakultak a nézettségi eredmények december 28-án, a 18-49-es korosztályban.
A Tények Plusz 13,7 százalékos közönségarányt hozott, mely közepes eredménynek számít. Utána a Doktor Balaton 3. epizódja 15 százalékkal ment, mely alapvetően jónak számít, viszont a Fókusszal szemben menő rész első fele simán kikapott a magazintól, ami nem túl jó előjel. Az epizód második fele viszont már simán legyőzte az RTL animációs filmjét. A Fókusz 14,9 százalékot produkált, mely szintén jó eredmény és mindkét felsorolt TV2-s ellenfelét megelőzte. Később nagyot tarolt az Exatlon Hungary évadnyitó adása. Palik László műsorát 19,1 százalékot szállított, mely minden várakozást meghaladó nyitóeredmény. A sportreality-t kétszer annyian választották, mint a vele szemben látható RTL-es filmeket, a Szörny Rt. csupán 9,1 százalékot, a Nevetlen Hercegnő 2. pedig csak 11 százalékot ért el. A TV2 este (19-23 óra) 17,1 százalékot produkált, míg az RTL Klub csak 10,3-at hozott. Így a tegnapi főműsoridős versenyt az előbbi csatorna nagy fölénnyel, 6,8 százalékpontos különbséggel nyerte.

Kora délutántól késő estig szinte csak új sorozatok - itt az RTL Klub 2021-es műsorrendje

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 29. 13:40
Januártól mindkét nagy országos tévéadó teljes új műsorokkal várják a nézőket. A TV2 2021-es műsorrendje után, nézzük mi lesz az RTL Klubon, ahol szintén kora délutántól késő estig teljesen új stukatúrával készülnek. A csatorna produkciói közül hétköznap esténként csak a Barátok közt, az RTL Híradó és a Fókusz marad meg, de térjünk is rá a részletekre.
Január 4-én 16 órakor lesz Az ígéret (Yemin) premierje az RTL Klubon. A 2019-es török sorozat minden hétköznap 40-50 perces részekkel jelentkezik, amivel hamarosan bővebben is foglalkozunk. Ugyanezen a napon tér vissza a téli szünetéről a Barátok közt, melyből 2021-ben is 17:05-kor érkeznek először az új epizódok. 18:00-kor pedig változatlan időpontban jelentkezik majd az RTL Híradó. A Fókusz most is 18:50-kor kezdődik majd, de extra hosszú műsoridővel nagyjából bruttó (reklámokkal együtt) 1 óra 15 percen át lesz látható. 3-án, vasárnap 18:50-kor debütál a Drága örökösök alkotóinak az új napi sorozata. A Keresztanyu folytatása jövő hétfőtől minden hétköznap 20:10-kor lesz látható az RTL Klubon. A produkció az ukrán-magyar határon játszódik és csempészcsaládokról és az őket üldöző rendőrökről fog szólni. A produkcióról bővebben itt írtunk, a legújabb két előzetese pedig itt tekinthető meg. A Keresztanyu új részeit másnap 14:30-kor megismétlik az RTL Klubon.

52. heti nézettség - Több, mint 1 millióan látták a Drága örökösök utolsó részét

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 29. 12:45
Az 51. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. Az 52. héten (december 21-27.) a délutáni Barátok közt minden nap gyengén teljesített, míg vele szemben a dupla Kegyetlen város hétfőn és kedden kimagaslóan, szerdán a finálé viszont meglepően rosszul ment. Remekelt a Tények, mely 18-49-ben négyszer, a teljes lakosság körében pedig hatszor is legyőzte az RTL Híradót. Ez azért is meglepő és nagy dolog, mert hétvégi és ünnepi napokon általában az RTL hírműsora szokott jobban teljesíteni. Este a Tények Plusz hétfőn közepesen, kedden és szerdán gyenge számokat produkált. Az extra hosszúra növekedett Fókusz mindhárom hétköznap kiemelkedő eredményeket szállított.
A dupla Mintaapák még kevésbé működött, mint az előző héten. Hétfőn és kedden az aznapi első részek gyengén, a későbbi epizódok pedig nagyon rosszul teljesítettek. Szerdán pedig mindkét adás - beleértve az évadzárót is - még a 10 százalékos közönségarányt sem érte el. A Drága örökösök mindhárom nap nagyot tarolt, különösen a befejező epizódja. Mindkét korosztályban a hét legnézettebb műsora lett, sőt 18-49-ben 20,6 százalékkal az évad legjobb közönségarányát szállította, a teljes lakosság körében pedig 1 millióan nézték. Ezek egészen parádés eredmények. Az RTL Klub és a TV2 hétfő, kedd és szerda esti filmjei is kevés embert érdekeltek és mind bedőltek. December 24-én, csütörtökön kora este a Jumanji – Vár a dzsungel remekelt, míg később a Reszkessetek betörök tarolt a TV2-n. Utóbbi produkció a fiataloknál a heti toplista második helyét zsebelte be. Ezen a napon az RTL filmjei rosszul futottak. 25-én, pénteken a Jégvarázs hozott kiemelkedő számokat az RTL Klubnak, de vele szemben a TV2-s Instant család is közepes eredményeket ért el, valamint a Még Drágább az Életed is remekelt a Mozi+-on. Később tarolt a Reszkessetek betörök 2., mellyel szemben megint esélye sem volt az RTL Klubnak és az alkotás a fiatalok körében a heti toplista harmadik helyén végzett. 26-án, szombaton a Zootropolis – Állati nagy balhé ment jól az RTL Klubon, de sem a Reszkessetek betörök 3., sem a két nagy csatorna más filmjei nem tudtak értékelhető eredményeket hozni.

Műsorváltozás lesz vasárnap este a TV2-n

Írta: SorozatWiki | 2020. december 28. 23:19
Január 3-án, vasárnap este műsorváltozás lesz a TV2-n. December 12-én ért véget a Dancing with the Star első évada a csatornán, most pedig egy extra adást készítenek belőle. Dancing with the Stars – Mindenki táncol Best Of címmel az első évad legjobb pillanatai lesznek újra láthatóak, másfél órán keresztül. A produkció a Nicsak, ki vagyok? után, a Buék című film helyett vasárnap 22 órakor érkezik a TV2-re.

Ezek lesznek a Balaton és az Exatlon januári időpontjai - itt a TV2 2021-es műsorrendje

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. december 28. 22:15
2021-től vadonatúj hétköznapi műsorrenddel készül mindkét nagy csatorna. Elsőként lássuk a TV2 új programrendjét, ahol kora délutántól késő estig szinte teljesen új struktúra lesz. Sőt a tévétársaság meg sem várta a jövő évet, hanem a két legfontosabb januári premierjét már a napokban elindította. Azonban a Doktor Balaton és az Exatlon Hungary most még csak idéglenes időpontokban láthatóak, jövő héttől teljesen máskor kerülnek képernyőre. Nézzük, ez pontosan milyen időpontokat jelent és mivel készül még januárban a csatorna.
Januárban 4-én délután három fontos változás is lesz. 14:35-kor debütált a Tiéd az életem, mely egy vadonatúj, 2020-as mexikói telenovella. Ugyanezen a napon, 15:40-kor érkezik Az én lányom, mely a mostani időszak egyik legfontosabb török sorozatpremierje. A produkció érkezéséről nemrég elsőként számoltunk be és ugyanebben a cikkünkben mutattuk be részletesen a szériát. 16:45-kor pedig visszatér a pár hetes téli szünetéből A bosszú csapdájában, a török sorozat a 2. évadával folytatódik. A Tények és a Tények Plusz változatlanul, 18:00-kor és 18:45-kor jelentkeznek. A Doktor Balatonból a két ünnep között 5 epizód lesz látható, január 4-től pedig jóval későbbi időpontot kap. A sorozat folytatása, a 6. résztől 19 óra helyett 19:50-re kerül, így a második fele az RTL Klubos Keresztanyuval szemben lesz látható. Az Exatlon Hungary pedig 19:35 helyett 20:25-kor kezdődik majd. Palik László sportrealityje most is rendkívül hosszan jelentkezik majd, nagyjából bruttó (reklámokkal együtt) 2 és fél órás lesz, így 23 óra előtt 5-10 perccel érhet véget.

Két új előzetes a héten debütáló Keresztanyu sorozathoz

Írta: SorozatWiki | 2020. december 28. 18:20
Január 3-án, most vasárnap 18:50-kor lesz a Keresztanyu premierje az RTL Klubon, másnaptól pedig minden hétköznap 20:10-kor kerül képernyőre. A Drága örökösök alkotóinak új napi sorozata lesz a csatorna egyik legfontosabb 2021-es premierje, a produkcióról bővebben korábbi cikkünkben olvasható. A széria első hosszabb előzetese itt nézhető vissza, a főcíme pedig itt tekinthető meg. Pár napja és ma is kijött a Keresztanyu egy-egy új, rövid ajánlója, érdemes a tovább mögött mindkettőt megnézni!