.

Rossz hírek érkeztek a magyar HBO GO nézői számára

Írta: Spenger Dávid | 2020. november 18. 15:46
Az HBO Magyarország friss bejelentése alapján a hazánkban november közepén életbe lépett járványügyi intézkedések a szinkronstúdiók munkáját is befolyásolják. A szakemberek csak lassabban tudják megoldani a biztonságos munkavégzést, ezért több sorozat szinkronja csúszni fog. A Nicole Kidman és Hugh Grant főszereplésével készített Tudhattad volna október 26-án mutatkozott be az HBO GO-n, a párkapcsolati drámából eddig négy epizód került fel az online videotárra magyar felirattal. A megszokott 2-3 héthez képest azonban a szinkronra jóval tovább kell várniuk a nézőknek.
A sorozatrajongók közül sokan még mindig magyar hanggal szeretnek tévézni, nekik rossz hír, hogy egészen december 22-ig várniuk kell a Tudhattad volna szinkronos változatára. Ezen kívül A varázslók című misztikus széria 5. évadának szinkronja is késni fog. A feliratos premier január 15-én lesz, míg a szinkronra kicsit tovább, január 23-ig kell várni, amikor mind a 14 részhez elérhetővé válik a magyar hang. Az HBO GO előfizetői számíthatnak rá, hogy a későbbiekben más tartalmakat is érinteni fog a kialakult helyzet, az HBO Magyarország ezért folyamatosan frissíteni fogja az ezzel kapcsolatos posztját.

Az RTL Magyarországhoz igazolt a Sony programigazgatója

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 17. 23:09
Az RTL Magyarországhoz csatlakozik Szabó Balázs, a Viasat, AXN és Sony csatornákat üzemeltető Sony Pictures Television Network eddigi programingért felelős executive igazgatója. A szakember a vallatnál régiós tartalmi vezető volt, hozzá tartozott a cégcsoport összes közép-kelet európai csatornája. Új pozíciójában a luxemburgi RTL-hez tartozó CLT-UFA-hoz kerül, ahol a Hungarian Broadcasting Division programigazgatója lesz. Februártól Luxemburgból irányítja majd az RTL Magyarország tévécsatornáira és online felületeire vásárolt külföldi tartalombeszerzést, valamint az RTL kábelcsatornái és videótárai programing vezetője is ő lesz.
Tartalomalapú és összképernyős szemléletű tervezés egy új – az eddigi párhuzamos rendszereket egyesítő – hatékonyabb szervezetben. Így foglalhatók össze a most bejelentett átalakítások céljai. „A digitalizációval gyorsan változnak a médiafogyasztási szokások, ezt a tendenciát a világjárvány csak még jobban felerősítette” - fogalmazott Kolosi Péter a modellváltással kapcsolatban. „Az RTL Magyarország büszke arra, hogy hagyományosan az iparági változások early adoptere, korai alkalmazója a hazai piacon. Erre a piacvezető szerepre példa a tartalomszerkesztésért felelős folyamatok és szervezeti egységek mostani integrációja is” - mondta a vezérigazgató-helyettes, programigazgató, aki változatlanul az RTL Magyarország teljes körű tartalmi irányítója marad. Az integráció révén létrejövő új szervezeti egység a Content Hub, amely – a médiapiaci fejlődés korábbi szakaszára jellemző – csatornalapú tervezés helyett, immár tartalomalapú megközelítéssel tervezi meg és hangolja össze az egyes produkciók útját, illetve életciklusát az RTL Magyarország csatornái és platformjai között. „Funkció nem vész el, csak átalakul: pontosabban egy új, egységes szervezetbe tagozódik” - tette hozzá Kis-Bocz Éva, aki a médiaállatnál a transzformációs projekt vezetőjeként folytatja. „Minden kollégánk munkájára számítunk az adásmenet-készítéstől a formátumvásárláson át a szinkronig.”

Vissza akar vonulni a tévézéstől a TV2 egyik legnépszerűbb műsorvezetője

Írta: SorozatWiki | 2020. november 17. 22:23
Majka a kórházból indította el élő videóját a saját YouTube-csatornáján, amiben az állapota mellett kitért arra is, hogy mit fog kezdeni a következő időszakban. Elmondta, hogy szeretne a jövőben egy hosszabb szünetre menni, mert azt érzi, már nem motiválja a műsorvezetés. Egyelőre azonban nem tud kiszállni, mivel szerződés köti a TV2-höz, de szerinte a legfontosabb, hogy függetlenné váljon - olvasható a 24.hu-n.
"Nem akarok tévézni. Az van, hogy az elmúlt években nagyon jól kerestünk, sikeresek voltunk és megengedhetem magamnak, hogy ne azt vállaljam el, amit csak kell, hanem amit én akarok. És ehhez az kell, hogy ezeket a feltételeket megteremtsem. Az első és legfontosabb, hogy független legyek. Ez egy nagyon fontos dolog. Ha innen kimegyek, szeretném tovább csinálni ezt a csatornát, de máshogy. Szeretnék valami olyat csinálni, hogy elmenni számomra érdekes emberekhez. Komoly, ökörködés, utánanézni, társadalmi témák, bármi. Ezeket mind szeretném, valami olyat, ami független, sokkal kevesebbet fizet, viszont boldogabbá tud tenni. Ez a legfontosabb az életben" - mondja Majka a videóban, mely a tovább mögött tekinthető meg.

Saját sorozatot kaphat a Walking Dead egyik leggonoszabb karaktere

Írta: Spenger Dávid | 2020. november 17. 21:53
Negan karaktere a The Walking Dead 6. szezonjának végén bukkant fel először, majd a 7. évad nyitórészében olyan vérengzést rendezett, hogy még a sokat látott rajongók is sokkot kaptak. A karaktert legalább annyira megutálták az emberek, mint a Kormányzót, aki több fontos szereplőt is eltett korábban láb alól. A Jeffrey Dean Morgan által játszott Negan az AMC szériájának legrégebb óta életben lévő főgonosza, aki mostanra afféle antihőssé vált a The Walking Deadben. Az amerikai csatorna 2015-ben indította el a Fear The Walking Deadet, idén pedig bemutatkozott a The Walking Dead: World Beyond is. A Negant alakító színész pedig nemrég arra tett utalást, esélyesnek tartja, hogy karaktere is saját sorozatot kapjon.
"Nem tartom kizártnak, hogy Negan történetét is bővebben kifejtsék a The Walking Dead alkotói egy spinoff formájában. Egy olyan fickóról beszélünk, aki mindig képes meglepetéseket okozni, és saját maga is megállná a helyét. Egyelőre azonban az anyasorozattal vagyok elfoglalva, sok epizódot le kell még forgatnunk, így erre koncentrálok" - árulta el a színész. Több amerikai lap is megemlíti, hogy mostanában felröppent a pletyka, hogy Negan főszereplésével érkezhet egy Walking Dead testvérsorozat vagy film. A The Walking Dead története a zombis sorozat 11. évada után biztosan véget ér, nagy kérdés, hogy az alapszereplők közül Daryl és Carol mellett kik lesznek azok, akiket megtart a csatorna.

A "török Jason Momoa" 3 eddig nem látott sorozata is a LifeTV-n lesz látható - interjú Kiss Péter programigazgatóval

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 17. 16:18
Kiss Péterrel, a LifeTV-t és az OzoneTV-t üzemeltető Media Vivantis fél éve kinevezett programigazgatójával beszélgettünk. Elmondta, hogy miként alakult ki az a koncepció, hogy török sorozatok legyenek láthatóak a LifeTV főműsoridejében. Elárulta, hogy milyen új török és dél-amerikai szériák érkeznek hozzájuk 2021-ben. Kifejtette, hogy mik a legfontosabb szempontok, amikor sorozatokat vásárolnak. Beszélgettünk arról, hogy hogyan dőlt el, hogy a Bréking! talkshow-t és az Összezárva Hajdú Péterrelt készítik el a tévéadóra. Ezen kívül pedig bejelentette, hogy mely magyar produkciókat folytatják jövőre a LifeTV-n, és mi lesz a februárban induló vadonatúj reggeli műsoruk címe. A megújult LifeTV koncepciójának része, hogy török és más napi sorozatokat vetít. Hogy alakult ki és mi várható a jövőben? A törökök az elmúlt években kiválóan megtanulták, hogyan kell ezt a műfajt mesterien elkészíteni. Nagyon örülünk neki, hogy erről a piacról olyan kiváló minőségű sorozatokat tudunk vásárolni, mint A szerelem íze vagy az Álmodozó, Can Yaman főszereplésével. A szerencse is közrejátszott, de persze tudatos döntés is volt benne, hogy megtaláltuk a „török Jason Momoát” azaz Yamant. Ritkán születik ennyire jóképű és karizmatikus férfi, aki jó színész és ilyen erős nézőmágnesként hat a képernyőn. Alapvetően azért kellenek ilyen szériák egy televíziónak, mert azzal, hogy minden nap vetítjük őket, lojalitás alakul ki a nézőkben és ezáltal nap, mint nap visszatérnek hozzánk. A LifeTV-n nemrég kiléptünk az életmód imidzsből és a mainstream szórakoztatás irányába kezdtünk el haladni. Kipróbáltuk, hogy ezek a produkciók – amennyiben megfelelő energiát teszünk a promóciójukba – hogyan működnek a főműsoridőben. Azt látjuk, hogy kiemelkedően teljesítenek, olyan szinten felhúzták a csatornát, hogy a főműsoridő hétfőtől péntekig a májusi 0,3 százalékról mára átlagosan 1 százalékos közönségarány fölé emelkedett. Ez elsősorban annak a két órának köszönhető, amikor dupla epizódokkal vetítjük ezeket a sorozatokat. Ezt az utat folytatni fogjuk! Remek hírünk van a nézőknek: minden olyan produkció jogát, amiben Can Yaman szerepelt, megvette a LifeTV. Így 2021-ben három szériával is látható lesz nálunk.

Visszatér a TV2 legnézettebb tavaszi műsora

Írta: Spenger Dávid | 2020. november 17. 15:18
A TV2 maszkos műsora, a Nicsak, ki vagyok? - A rejtélyek színpada február 16-án debütált és 7 adás került belőle képernyőre. A produkciót nem nézték olyan sokan, mint az RTL hasonló műsorát, az Álarcos énekest, de jó nézettsége volt. A SorozatWiki elsőként vette észre a TV2 tévés promójából, hogy a Nicsak, ki vagyok? november 22-én tér vissza a második évadával, a show vasárnap esténként 18:50-kor lesz látható. Így tavaszhoz hasonlóan most is az Álarcos énekessel szemben lesz képernyőn, mely ismét érdekes nézettségi versenyt hozhat.
A Nicsak, ki vagyok? megújult zsűrivel tér vissza, az új évadban ismét két, celebekből álló csapat találgatja majd, hogy kik rejtőzhetnek a látványos kosztümök mögött. A Kajdi Csaba által vezetett Pápai Joci és Mádai Vivien hármas az Ábel Anita csapatához tartozó Csonka Andrással és Király Viktorral versengenek majd a pontokért. A műsorban ezúttal is négy új maszk mutatkozik be minden adásban, a szereplők három körben adnak elő produkciókat. Őket a hangjuk, mozgásuk alapján kell felismerni a két sztárcsapatnak. A Nicsak, ki vagyok? második szezonjának újdonsága lesz az úgynevezett „szuperképesség”, amely a szereplők egy-egy érdekes hobbiját, ügyességét mutatja be.

Remek hír érkezett A nagy pénzrablás magyar nézői számára

Írta: Spenger Dávid | 2020. november 16. 23:03
A nagy pénzrablást (La Casa de Papel) 2017-ben kezdte el vetíteni az Antena3, a produkciót azonban minisorozatnak tervezték, így 15 rész után lekerült a képernyőről. A széria jogait a Netflix vette meg, akik két évadra bontották a szezont, 2019-ben először 9 részt, majd 6 részt tettek fel a produkcióból. Ezt követően a folytatást is elkészítették, jelenleg összesen 38 rész, azaz négy etap elérhető belőle az online videotáron.
A rajongóknak jó hír, hogy november 15-én szinkronos változatban is elérhetővé vált a széria első évada, így aki jobban szeret magyar hanggal sorozatozni, annak ez kiváló alkalom az újranézésre. Ez annak is kiváló lehetőség, aki régóta halogatta a produkciót és egyedül a spanyolok hadarása akadályozta abban, hogy elkezdje. A nagy pénzrablás a Netflix egyik legfelkapottabb európai sorozata, így a többséget meglepte, amikor július végén bejelentették, hogy 5 évad után véget ér a történet.

Fontos új szereplő érkezhet a The Witcher 2. évadában

Írta: Spenger Dávid | 2020. november 16. 12:20
A Netflix fantasy sorozata, a The Witcher tavaly decemberben mutatkozott be, a Ríviai Geralt (Henry Cavill) nevű mutáns szörnyvadászról szóló produkció világszerte népszerű lett. A 2021-ben várható második évadról egyelőre nagyon keveset tudni, a Redanian Intelligence azonban nemrég arról számolt be, hogy fontos új karakter érkezik a folytatásban. De Stael grófnőt már a produkció korábbi epizódjában is emlegették, akivel Kökörcsinnek (Joey Batey) volt egy félresikerült románca.
A kizárólag a Vajákkal foglalkozó amerikai portál szerint a casting-hír arra utal, hogy a bárd múltját jobban megismerhetjük majd az új szezonban. A főszereplők közül eddig Yennefer (Anya Chalotra) és Ciri (Freya Allan) eredetét mutatták be alaposabban a készítők, a férfi főszereplők esetében még adósak ezzel. Érdekesség, hogy Andrzej Sapkowski regényeiben sem bukkan fel De Stael, csak beszélnek a nőről, aki Kökörcsin fiatalkorának egyik legfontosabb múzsája volt.

Nagy meglepetés, hogy ki lesz az Álarcos énekes következő vendégnyomozója

Írta: SorozatWiki | 2020. november 15. 22:09
Az Álarcos énekesnek több olyan külföldi verziója van, amelyekben az állandó nyomozók mellé időről-időre egy ötödik zsűritag is beugrik. Ez az RTL Klubon első alkalommal a ma este képernyőre került, 11. adásban történt meg idehaza. A korábban Röfi jelmezben éneklő, de koronavírus-fertőzés miatt idő előtt kiesett Liptai Claudia csatlakozott a többiekhez vendégnyomozóként.
A ma esti epizódtól kezdve minden héten egy extra zsűritag érkezik a műsorba, aki Csobot Adélnak, Hargitai Beának, Gáspár Lacinak és Sebestyén Balázsnak segít a találgatásban. Az Álarcos énekes végén leadott előzetesből kiderült, hogy jövő vasárnap az a Kabát Peti lesz a zsűri ötödik tagja, akit a nézők a 2017-es Celeb vagyok, ments ki innen!-ben is láthattak, illetve a Nyerő Páros harmadik és negyedik évadában a műsorvezető Sebestyén Balázs segítője volt, játékmesterként.

Leleplezték az új Álarcos énekes 11. adásának kiesőjét

Írta: SorozatWiki | 2020. november 15. 21:18
Az új Álarcos énekes első részében a Süti esett ki, a kosztüm mögött Fluor Tomi rejtőzött, majd a Cicának öltözött Béres Alexandrát leplezték le, aztán a Tigrisről derült ki, hogy ő Eszenyi Enikő, majd a Méhecske maszkját viselő Rubint Rella is kiesett. Koronavírus fertőzés miatt idő előtt kellett leleplezni a Röfit, aki Liptai Claudia volt, de a Kakas álarca is lehullt, aki Miklósa Erika volt. Később a Dinónak öltözött Erdélyi Mónikát leplezték le, a Bikáról kiderült, hogy ő Kozsó, majd a Béka jelmez mögött található Falusi Mariannak kellett távoznia, és a Majomként éneklő Pintér Tenya is kiesett a múlt héten. Ma este Egér, Röfi, Zebra, Baba, Elefánt és Banán kosztümbe öltözött sztár is fellépett, a tovább mögött eláruljuk, ki volt a 11. adás kiesője!

Itt forgatták a Farm VIP-t - exkluzív fotókkal mutatjuk be a reality különleges helyszínét

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. november 15. 16:51
November 15-én, ma este 18:50-kor indul a Farm VIP a TV2-n, hétfőtől pedig minden hétköznap 20:35-kor folytatódik. A vidéki kalandreality egy különleges formátum, mely Európa számos országában a mai napig nagy sikerrel látható. Itthon több csatorna is elkészítette már, de a TV2 Csoport a műsort teljesen megújítva és most először celebekkel forgatva adja majd a produkciót. A csatorna meghívására kilátogattam a Farm VIP fogatási helyszínére és a kreatív producerei körbevezettek a hatalmas birtok legfontosabb részein. Megnézhettem, hogy néz ki a terület, körbejártuk az egyik csapat jobb és a másik csapat rosszabb életkörülményeit, valamint megtekinthettem az állataikat is.
Augusztus végén, még a koronavírus-járvány második hulláma előtt vittek el Csabdiba, mely nagyjából egy óra kocsiútra van Budapesttől. Egy hatalmas, 45 hektáros birtokra érkeztünk, melynek egy részén vették fel a TV2 legújabb nagyszabású realityjét. A parkoló mellett egy konténerváros fogadott minket, ahol a stáb munkaállomásai, pihenője és a műsorvezetők öltözői találhatóak. Nem sokkal később Katona Andorral és Oláh Ákossal, a Farm VIP kreatív producereivel indultunk útnak, hogy megmutassák a forgatási területet. Nagyjából 5 perc séta után az egyik jövőbeni játék építkezése mellett haladtunk el, majd egy kisebb dombmászás után, összesen 10 percnyi utat követően megérkeztünk a jobb körülmények között élő csapat tagjaihoz, akik egy parasztházban töltik mindennapjaikat. Az épületet belülről is megmutatták, mely egy hatalmas légterű szobából áll. Minden mást kint a teraszon és szabadban kell csinálniuk. A ház körül találhatóak az állataik és a telek szélén egy kút, melyből vizet tudnak pumpálni maguknak. Oláh Ákos elmesélte, hogy május közepén konkretizálódott, hogy elkészítik az idei Farm VIP-t. A helyszínt két hét alatt találták meg és július elején már indult is az építkezés. "Július 31-én már egy olyan szintű díszletátvétel volt, hogy azután csak a kellékes csapatnak kellett feldíszítenie a helyszínt. Rekordidő alatt kellett bonyolítani a kivitelezést, és a hatósági engedélyekre is szükség volt. Megkönnyítette azonban a dolgunkat, hogy egy könnyűszerkezetes faházat kellett felhúznunk, hiszen a történetben nem okoz nekünk problémát, hogy nem közművesítettük a házat. Nagy bajban lettünk volna, ha alapot kell ásni, gázt és vizet bevezetni, hogy itt ezek nélkül kell boldogulnia a hírességeknek. Ilyen szempontból ez nagy szerencse volt. Persze semmit sem von le azoknak az embereknek a munkájából, akik mindezt ilyen rövid idő alatt összerakták. Mi is beszálltunk a ház tervezésébe, de a munka nagy része Karajc Zsolté volt, aki a produkció art direktora. Ő tervezte meg a házakat és a játékokat, amelyek láthatók majd a műsorban."

A Netflix két évad után váratlanul elkaszálta az egyik népszerű sorozatát

Írta: Spenger Dávid | 2020. november 15. 13:12
A The Order 2019 tavaszán mutatkozott be a Netflixen, a misztikus sorozat idén júniusban folytatódott a második szezonjával, amely minden tekintetben felülmúlta az elsőt. A történet egy Jack Morton (Jake Manley) nevű egyetemistáról szól, aki a Belgrave University-n egy titokzatos szekta és egy vérfarkas szövetség közötti több száz éve tartó háború közepébe csöppen. A produkció legutóbbi szezonja különösen érdekes volt, hiszen a főszereplő amnéziával küzdött a részekben, végül pedig szerelmét, Alyssát (Sarah Grey) is úgy tűnt, hogy elveszítette. A nyitva hagyott befejezés miatt reménykedhettek a rajongók, hogy folytatódik a produkció, a Netflix azonban nemrég bejelentette, hogy a The Order kaszát kapott.
"Megtiszteltetés volt, hogy két évadon keresztül ezzel a stábbal dolgozhattam a The Orderen. Karrierem egyik legjobb élménye volt ez a sorozat, mely az online videotár döntését követően sajnos nem folytatódik. Örömmel fogok visszaemlékezni rá, és persze büszkén mutogatom majd azokat a kellékeket, amiket elcsentem a forgatásról. A nézőknek elárulhatom, hogy a tervek szerint Jack visszahozta volna a halálból szerelmét, Alyssát, a harmadik etapban azonban kiderült volna, hogy a lánnyal nincs minden rendben. A történet a Kedvencek temetőjére hajazott volna egy picit, csak itt a démon, Zecchia szállta volna meg titokban a karaktert" - nyilatkozta Dennis Heaton, a The Order készítője.