.

Eldőlt, hogy lesz-e 3. évada a Doktor Balatonnak

Írta: SorozatWiki | 2021. április 14. 21:59
Tavaly év végén debütált a Doktor Balaton a TV2-n. A csatorna legújabb napi sorozata jól indult, majd az idei év elején közepes számokat hozott, január végén pedig ismét szépen teljesített. Februártól azonban folyamatosan esett a nézettsége és az utolsó hetet leszámítva már végig gyenge számokat produkált. Ekkora már hatalmas lemaradásban volt a Keresztanyu eredményeihez képest.
Február közepén robbant a hír, hogy a hónap végén váratlanul leveszik a képernyőről. Akkor a TV2 Csoport arra hivatkozott, hogy 45 rész után egyszerűen véget ér a produkció első évada, miközben 80 epizódot forgattak és a SorozatWiki információi szerint mind a csatornánál, mind a sorozatot gyártó vállaltnál sokáig ezt tekintették a Doktor Balaton 1. szezonjának. Így az évadot ketté bonthatták és végül a maradék 35 rész lehet a széria 2. évada. A sorozat 2. etapja továbbra se tudni, hogy mikor kezdődik a TV2-n, de ennek ellenére a tévétársaság már berendelte a 3. évadát - tudta meg az Origo. A hírt a médiavállalat megerősítette és korábbi nézettségi sikerekre, valamint a hosszútávú programingtervezéssel indokolják. Utóbbi azért is lehet fontos, ugyanis ha mostanában nem kérik be a Doktor Balaton folytatását, akkor a nyári, tóparti helyszíneken legközelebb csak 2022 közepén tudtak volna forgatni.

Kiderült, hogy hol forgatják a TV2 új, nagyszabású realityjét

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 14. 06:45
Egy, a Media1 által talált kormányhivatali dokumentum szerint a TV2 Média Csoport a Natura 2000-es védettségű természetvédelmi területen veszi fel a Magyarország Kalandora munkacímmel engedélyezett vadonatúj műsorát. Pár hónapja Fischer Gábor a SorozatWikinek adott évértékelő interjújában bejelentette, hogy 2021 őszén egy új, monumentális kalandreality érkezik a TV2-re, TOTEM címmel. Az említett produkció az idei év egyik legnagyobb újdonsága lesz a TV2 Csoport programigazgatójának elmondása alapján.
A Media1 értesülései szerint ez a műsor a TOTEM lehet, melyet a Balaton-felvidéken fognak forgatni. A helyszínek között megtalálható a Gyenesdiási bánya (forgatás: 04.26.-05.23.), a Darvastói bauxit bánya (04.30.), a Vindornyaszőlős/Nagygörbő sziklafolyosó (05.04.) és a Ság-hegy (05.21.) is. Az engedély 2021. május 23-ig szól, így a munkálatokat addig kell befejeznie a készítőknek.

Több új évadot rendelt be a Netflix az egyik legnézettebb sorozatukból

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 13. 17:51
A tavaly karácsonykor bemutatott A Bridgerton család világszerte elsöprő siker lett. A 8 epizódból álló 1. évadot több, mint 82 millió háztartásban indították el a premiert követő 28 napon. 2021 januárjában bejelentették, hogy a sorozat folytatódni fog, azonban a koronavírus miatt csak tavasszal tudják megkezdeni a munkálatokat. A széria második szezonja várhatóan 2022-ben kerül képernyőre.
A Netflix hivatalos Twitter-oldalán közétett friss bejegyzésből kiderült, hogy a streamingszolgáltatónál hosszútávra terveznek a szériával. Ugyan még a második szezon forgatása sem kezdődött el, de már berendelték a kosztümös sorozat 3. és 4. évadát is. Attól nem kell félni, hogy a készítők kifogynak az ötletekből, ugyanis a széria alapjául szolgáló, Julia Quinn által írt regénysorozat nyolc könyvből áll.

Kiderült mikor jön a népszerű spanyol sorozat új évada a Netflixre

Írta: Szabó Dalma | 2021. április 13. 14:43
Az Elit a Netflix egyik legnépszerűbb spanyol szériája A nagy pénzrablás mellett. 2019-ben kikerült adatok szerint több, mint 20 millió háztartásban megtekintették. A streaming szolgáltató a 3. évad debütálása után két hónappal berendelte a 4., idén februárban pedig az 5. etapot is. A tegnap folyamán az alább megtekinthető rövid videóban bejelentették, hogy a folytatás június 18-án érkezik.
A történet szerint a 4. évad új tanévvel és egy új igazgatóval (Diego Martin) indul, aki Európa egyik leghatalmasabb üzletembere. Beíratja az iskolába három tinédzser gyerekét is, akik megszokták, hogy a saját fejük után mennek és azt tesznek, amit akarnak. Az elit középiskolások életéről és kapcsolatairól szóló drámasorozat szereplőgárdája frissül a visszatérés során. Ester Expósito (Carla), Danna Paola (Lucrecia), Álvaro Rico (Polo), Mina El Hammani (Nadia) és Jorge López (Valerio) is távozott a stábból. Helyettük új karakterek érkeznek, akiket Diego Martín, Carla Díaz, Martina Cariddi, Manu Rios és Pol Granch fognak alakítani. Az előzetes a tovább mögött tekinthető meg:

Új sorozatot készít a Netflix Benedict Cumberbatch főszereplésével

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 12. 20:55
Minisorozat készül John Bucham sikerkönyvéből, a 39 lépcsőfokból. A széria főszereplője az a Benedict Cumberbatch lesz, aki Doctor Strange-t alakítja a Bosszúállókban és a címszereplőt a Sherlock Holmes sorozatban. A széria legalább 6 egyórás epizódból fog állni, a forgatást pedig a tervek szerint 2022-ben kezdik el Európában. A rendezői székben Edward Berger ül, a forgatókönyvért pedig Mark L. Smith felel.
Az 1915-ben megjelent regényt feldolgozták már 1935-ben, 1959-ben, 1978-ban és 2008-ban is. Mind közül a leghíresebb az első adaptáció, melyet Alfred Hitchcock rendezett Robert Donat és Madeleine Carroll főszereplésével. A történet központi alakja egy Richard Hannay nevű kanadai turista. Amikor Londonban jár, találkozik egy menekülő nővel, Annabella Smith-szel. A rettegő fiatal nő felkéreckedik hozzá a szobájába, azonban másnap üldözői megtalálják és megölik őt. Richardnak meg kell találnia a gyilkosokat, mert csak így mentheti meg saját életét. A sorozat az igazságtalanul gyanúsított ember elkeseredett harcát mutatja be, hogy bizonyítsa saját ártatlanságát.

Kora délutánra száműzik az RTL Klub egyik fontos sorozatát

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. április 10. 22:03
Január 4-én debütált az RTL Magyarország legújabb török sorozata. Az Ígéret azóta minden hétköznap 16 óra előtt pár perccel látható az RTL Klubon. A külföldi telenovellák többségére jellemző, hogy gyengébb nézettséggel indítanak, de idővel feljavulnak az eredményeik. Az Ígéret is rosszul kezdett, el is kezdtek nőni a számai, de ahelyett, hogy rászoktak volna az emberek, mostanában bezuhantak az eredményei.
A sorozat mára katasztrofális számokat hoz. Múlt héten az Ígéret 18-49-ben átlagosan 2,5 százalékos közönségarányt produkált, de például szerdán egészen elképesztő módon még az 1 százalékot sem érte el, 0,9-e szállított. A vele szemben látható szintén török és ugyanúgy január 4-én induló, Az én lányom múlt héten átlagosan 15,9 százalékot produkált, mely hétszer jobb eredmény, mint az RTL szériájáé. Ezek a számok pedig tökéletesen rávilágítanak az Ígéret magyarországi bukására. Úgy néz ki, a tévétársaság nem vár tovább és kora délutánra pakolja a sorozatot. Április 12-től, hétfőtől az Ígéret 15:55 helyett majdnem 4 órával korábban, pontban 12 órakor folytatódik. A produkció helyére pedig egyelőre nem is kerül másik török sorozat. Hétfőtől a Barátok közt előtt, ugyanebben az időpontban a Castle 7. szezonját kezdik ismételni az RTL Klubon. Az amerikai sorozat azonban 8 évados és nyáron a Barátok közt is véget ér, így hamarosan teljesen meg kell újítsák a csatorna késő délutánját.

Érdekes kvíz érkezett az Észbontók új évadához

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 09. 18:15
Április 12-én, hétfőn 19 órakor érkezik az Észbontók 9. évada a VIASAT3-on. Korábbi cikkünkben már írtunk róla, hogy milyen újdonságok várnak a nézőkre a következő szezonban, most azonban az is kiderült, hogy mely celebpárok fognak szerepelni a műsorban. Az évad sztárpárosai: Sztarenki Dóra és Trokán Nóra, Cooky és Vásáry André, Ács Fruzsina és Ráskó Eszter, Janklovics Péter és Kiss Ádám, Horváth Sisa Anna és Szabó Zsófi, Ganxsta Zolee és Nagy Feró, Borbély Alexandra és Ónodi Eszter, Kamarás Iván és Scherer Péter, Gyuricza Dóra és Oroszlán Szonja, Puskás Peti és Rácz Jenő, Cinthya Dictator és Molnár Nini, valamint Horváth Boldi és Molnár Tamás.
Az alkotók készítettek egy különleges, rendhagyó kvízt is, melyben a hagyományostól eltérő módon nem a helyes, hanem a versenyzők által megadott viccesebbnél viccesebb válaszokat kell megjelölni. A 10 kérdésből álló érdekes játék tökéletes lehetőség arra, hogy a rajongók kipróbálhassák, hogy miképp teljesítenének az Észbontókban. Az Észbontók kvíz a tovább mögött található!

Európai sorozatot tűzött képernyőre a TV2 az Exatlon után

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 08. 23:30
A Dr. Balthazar (Balthazar) február 12-én debütált a Primeon. A TV2 Csoport azonban a sikeres kábeles vetítések miatt nemrég a főcsatornáján is műsorra tűzte. Március 31-től hetente három nap, szerdán, csütörtökön és pénteken az Exatlon Hungary után, 22:40 körül látható a TV2-n. A sorozat 2018-ban indult Franciaországban és eddig 3 évad készült belőle. Raphaël Balthazar egy jóképű, pimasz és arrogáns törvényszéki orvosszakértő, aki érdekes eseteket old meg társával, Hélène Bach nyomozónővel, Párizsban és környékén.

A forgatások előtt otthagyta a női főszereplője a The Witcher előzménysorozatát

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 08. 19:02
Tavaly jelentették be, hogy előzménysorozatot kap a The Witcher, Blood Origin alcímmel. Február elején kiderült, hogy a széria női főszereplője Jodie Turner-Smith lesz. Most foghatják a fejüket a Netflixnél, ugyanis a színésznő egy hónappal a forgatás kezdete előtt kilépett a sorozatból. A Netflix egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy Jodie Turner-Smith ütemezési problémák miatt hagyja ott a produkciót.

5 év után elkaszálták az egyik ismert amerikai sorozatot

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 08. 15:23
A CBS bejelentette, hogy 5 évad után nem folytatja tovább a MacGyvert. Ez azt jelenti, hogy a 2016-os feldolgozás nem kap 7 szezont, mint az 1985-ös eredeti verzió. A népszerű krimisorozat 4. évada tavaly november 21-én ért véget Magyarországon. Több, mint 4 hónap várakozás után, április 10-én, most szombaton érkezik a széria 5. etapja. A MacGyver Amerikában már az utolsó évad vége felé tart, a záró epizód április 30-án lesz a tengerentúlon.

Megvan, hogy melyik magyar csatornára és mikor érkezik a New Amsterdam 3. évada

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. április 08. 07:30
A New Amsterdam itthon elsőként a VIASAT6-on és az AXN-en volt látható, majd a Coolon is bemutatták. Idén januártól azonban a legnézettebb magyar csatornán, az RTL Klubon is műsorra tűzték, méghozzá napi rendszerességgel. Több év után ez volt a tévéadó első új amerikai sorozata, ami nem bukott meg, sőt a vetítés hatására közönségsiker lett. A mi oldalunkon is rengetegen olvassák a produkcióról szóló híreket, a Netflixen pedig a legnézettebb itthonról fogyasztott szériák közé került. A sorozat 2. évadának RTL Klubos vetítése két hete véget ért, így sokan kérdezték tőlünk, hogy a felsorolt platformok közül melyiken és mikor folytatódik.
Jó hír, hogy az új szinkronos részekre nem kell sokat várni. A New Amsterdam 3. évada már májusban érkezik az AXN-re - tudta meg a SorozatWiki a csatornát üzemeltető Sony Pictures Televisiontől. A kórházas széria legújabb szezonja március 2-án debütált Amerikában, így minimális csúszással érkezik meg hozzánk. A tengerentúlon a 6. epizódnál tartanak, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy a 3. etap hány részes lesz. A produkció nézettségével az NBC rendkívül elégedett, így már korábban berendelték a 4. és 5. évadait is. A New Amsterdamról nemrég 5 érdekességet mutattunk be, ha szereted a sorozatot, akkor mindenképpen érdemes elolvasni.

Így telt a Barátok közt utolsó forgatási napja (videó)

Írta: SorozatWiki | 2021. április 08. 05:30
Pár hete a sajtóban keringett, hogy már március végén fejeződik be a Barátok közt forgatása, de valójában még most is tart. A napokban azonban megvolt az utolsó "hivatalos" felvételi nap, ami a stúdióban zajlott. A forgatások teljesen még nem fejeződtek be, ugyanis a jövő héten még pár pótjelenetet fognak rögzíteni. Arról, hogy az RTL Magyarország miért döntött a sorozat befejezése mellett, Kolosi Péter novemberben a SorozatWikinek adott interjúban mondta el. Most pedig jöjjön a Barátok közt utolsó stúdiós felvételi napjának beszámolója a tegnap esti Fókuszból, mely a tovább mögött tekinthető meg!