.

Megvan, mikor érkezhet A mi kis falunk 5. évadának folytatása az RTL Klubra

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 06. 05:05
Októberben írtunk egy elemzést arról, hogy nagyjából mikorra várható A mi kis falunk 5. évadának folytatása az RTL Klubon. Akkor azt vártuk, hogy vagy januárban tér vissza a sorozat, vagy A Tanárral indítja az évet a csatorna és ez esetben márciusig kell várni Pajkaszeg újabb kalandjaira. Végül Nagy Ervin szériája lesz látható január 9-től szombat esténként az RTL Klubon, így viszont már viszonylag pontosan meg lehet mondani, hogy a heti falus produkcióra mennyit kell még várni.
A Tanár 3. évada, mivel az RTL Most+-on, a médiavállalat prémium platformján már lement, tudható, hogy 10 epizódból áll. Feltételezhetően az RTL Klubon minden szombaton egy epizód lesz látható, de persze az is lehet, hogy valami miatt egy hétvégén kimarad, de olyanra is volt már más szériánál példa, hogy az egyik alkalommal dupla részt sugároztak. Ezeket mind figyelembe véve, a SorozatWiki számításai szerint, március 13-án, 20-án vagy legrosszabb esetben 27-én fog folytatódni A mi kis falunk 5. évada. A Pajkaszeg lakóit bemutató széria előző két szezonja 17 és 18 epizódból állt. Így figyelembe véve azt, hogy a csatorna az 5. etapból 5 részt már ősszel képernyőre tűzött, várhatóan még 12-14 új epizód lesz látható az évadból. Ha pedig addig sem bírod mi kis falunk nélkül, akkor a Cool hétfőn elkezdte a legelejétől sugározni a sorozat, mely naponta három időpontban is látható a tévéadón.

53. heti nézettség - Tarolt a Keresztanyu első része

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 04. 22:58
Az 52. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. Az 53. héten (december 28.-január 3.) az RTL Híradó mindkét vizsgált korosztályban négyszer győzte le a Tényeket. Az RTL hírműsora 18-49-ben a heti toplista harmadik, a TV2-é a negyedik helyen végzett, melyek jónak számítanak. Hétköznap este a mindössze negyedórás Tények Plusz hétfőn és szerdán közepesen, kedden jól teljesített. A 20-25 perces Fókusz hétfőn jól ment, kedden nagyon gyengén, míg szerdán kiemelkedően. Abban a nagyon rövid időszakban amikor egymás ellen mentek hétfőn és szerdán az RTL magazinja, kedden a TV2 bulváros hírműsora tudott nyerni.
A Doktor Balaton hétfőn jól ment, kedden és szerdán pedig kimagasló eredményeket szállított, a heti 18-49-es toplistán pedig az ötödik helyen végzett. Ennek ellenére a napi sorozat első fele hétfőn és szerdán kikapott a Fókusztól, a második fele viszont simán verte az RTL filmjeit. Hétfőre és szerdára is jellemző volt, hogy a Balatonmeggyes lakóit bemutató széria elején még nem volt nagyon sok néző a TV2 előtt, de a végére nagyon sokan odakapcsoltak. Bár kedden is megfigyelhető ez a növekvő trend, de ezen a napon már az elején is sokan a Balatonra kapcsoltak. Így a múlt héten egyértelműen remekelt a sorozat, esélyt adva arra, hogy ettől a héttől kezdve a valódi, következő hónapokat meghatározó ellenfeleivel szemben is tudjon teljesíteni. Az Exatlon Hungary első adása hétfőn hatalmasat tarolt - ahogy ezt külön cikkben is részleteztük, majd kedden és szerdán is elképesztően magas számokat produkált. A sportreality a nyitó adásával 18-49-ben a hét második legnézettebb műsora lett, alig lemaradva az elsőtől. Palik László produkcióját mindhárom nap nagyjából kétszer annyian választották, mint az RTL Klub filmjeit, és mindegyik alkalommal közel 20 százalékos közönségarányt szállított. Ezek még akkor is hatalmas eredmények, hogy nem volt saját gyártású ellenfele. Egyértelműen látszik, hogy az a döntés, hogy az Exatlont az elmúlt éveknél jóval hamarabb elindították, bevált a TV2-nek. Mindhárom nap, mindegyik alkalommal az RTL Klub filmjei csúnyán bedőltek.

Azonnali műsorváltozás a TV2-n, még hosszabb lesz az Exatlon Hungary

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 04. 20:49
Az ünnepek miatt az elmúlt napokban többször is változott az Exatlon Hungary kezdése, ahogy ezt korábbi cikkünkben részleteztük. Mától azonban megkapja a januári, végleges időpontját, mostantól minden hétköznap 20:25-től lesz látható. Mivel az elmúlt években rendszerint hamarabb indult, ezért az eredeti tervek szerint is elég későn, nem sokkal este 11 előtt ért volna véget.
Hétfőn azonban azonnali műsorváltozásról döntött a csatorna. Az Exatlon Hungary kezdése marad ugyan 20:25-kor, de még az eddig jelöltnél is fél órával tovább tart majd, 22:55 helyett csupán 23:25 előtt nem sokkal lesz vége. Így Palik László sportrealityje mostantól bruttó (reklámokkal együtt) nagyjából 3 órás műsoridővel jelentkezik majd.

2021-ben is új évaddal tér vissza az RTL Klub egyik fontos realityje

Írta: SorozatWiki | 2021. január 04. 19:08
A Házasodna a gazda az elmúlt két évben az egyik fontos műsora volt az RTL Klubnak. 2019 őszén vasárnaponként jelentkezett közepes sikerrel, 2020 második felében pedig hétköznap este volt látható, jó nézettségi eredményekkel. Az RTL Magyarország most bejelentette, hogy 2021-ben érkezik a műsor negyedik évada is. A produkció új szezonjára az alábbi linken már várják is a jelentkezőket. Mivel a Házasodna a gazdát nyáron szokták forgatni, várhatóan most is az év második felében lesz látható.

Csatlakozz a SorozatWiki csapatához

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 04. 17:45
A SorozatWiki 2008-ban, több mint 12 éve indult. Az elmúlt évekre Magyarország egyik meghatározó, tévés hírekkel foglalkozó szakmai oldala és az egyik legnézettebb sorozatos híroldala lett. Most itt a lehetőség, hogy Te is csatlakozz a portálhoz, mint újságíró. Ha tisztában vagy a magyar televíziós piaccal, ismered a nemzetközi streaming szolgáltatók (HBO GO, Netflix, Disney+) sorozatainak világát is, akkor Téged keresünk! Elvárás a jó íráskészség és a kiváló angol nyelvtudás. Előny a korábbi, hasonló területen végzett újságírói tapasztalat, ha kezeltél már közösségi média oldalakat és bármilyen fordítói tevékenység. Ha felkeltettük az érdeklődésedet és szívesen dolgoznál akár teljes munkaidőben a SorozatWikinek, akkor várjuk a jelentkezésedet e-mailben! Írd meg röviden, hogy miért érdekel a lehetőség és küldd el az önéletrajzodat nekünk. A leveledet az info@sorozatwiki.hu-ra várjuk, "újságírói munka" tárggyal. A jelentkezés határideje 2021. január 8. 18 óra.

Ma este új időpontban folytatódik az egyik népszerű magyar sorozat

Írta: SorozatWiki | 2021. január 04. 10:00
December 27-én volt a premierje a TV2 Csoport egyik nagy újdonságának, a Doktor Balatonnak. A médiavállalat legújabb napi sorozatából eddig 5 epizód került képernyőre és elég sokan követték is ezeket a részeket. A szilveszter miatt az elmúlt napokban szüneten volt, de most új időpontban tér vissza a széria. A Doktor Balaton mától minden hétköznap a Tények Plusz után, 19:50-kor érkezik a TV2-re. A héten pedig egy új, izgalmas karakter is megjelenik a sorozatban. A csütörtöki epizódtól új szereplőként feltűnik Kőszegi Ákos is, aki Kispákai (Vadász Zsolt), a helyi építési vállalkozó apját formálja meg a sorozatban. Az indulatoktól túlfűtött apa aktuális üzleti ügyei kapcsán kéri számon fiát, majd heves vita kerekedik köztük. A csatorna ígérete szerint izgalmakban tehát most sem lesz hiány, egyre bonyolódnak a szálak, és a ez még csak a kezdet…
Mivel a Doktor Balaton, csak nem rég indult, azoknak is érdemes lehet beszállni, akik eddig még nem kezdték el. A teljesen magyar fejlesztésű produkcióról elsőre úgy tűnik, mintha egy falusi széria lenne, de valójában három helyszínen játszódik a története. Budapesten, a Balaton partján és a tó közelébe lévő Balatonmeggyesen. A Doktor Balaton két fő szálon mozog. A címszereplő Doktor Balaton (Mészáros András) egy missziós orvos, akit anyja halála után nem sokkal egy lopási vád miatt felfüggesztenek az állásából. Miközben anyja temetésére egy Balaton közeli településre tart, megmenti Balatonmeggyes egyik népszerű lakóját, Leót (Gula Péter). Ezután kiderül, hogy a helyi háziorvosi praxis felszabadul, így leköltözik a tó közeli településre és teljesen megváltozik az élete. Közben Leó a nagyapja telkén egy fúrás során egy forrást talált, melyről kiderül, hogy egy különleges gyógyvíz, úgynevezett "csodavíz". A vidéki vállalkozó élete innentől megváltozik és fő célja, hogy meggazdagodjon a felfedezésből. Természetesen ezt mások nem akarják hagyni és különféle akadályokba ütközik. Hogyan boldogul vidéken Doktor Balaton? Leó meg tudja-e védeni a nagy felfedését, a csodavizet? Kiderül, mától minden hétköznap 19:50-kor a TV2-n! (A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

Ma két vadonatúj török sorozat is indul a TV2 Csoport csatornáin

Írta: SorozatWiki | 2021. január 04. 07:30
Az elmúlt évtizedben, ahogy a világ számos pontján, úgy Magyarországon is sokan megszerették a török sorozatokat. Az elmúlt években a legnépszerűbb ottani szériák többsége pedig a TV2 Csoport csatornáin került bemutatásra. A tévétársaság most délután és este is egy-egy újdonságot is indít, melyre a török produkciók nézőinek érdemes odafigyelni. Ma 15:40-kor érkezik Az én lányom a TV2-re, mely mostantól minden hétköznap ugyanebben az időpontban kerül képernyőre. 19 órakor pedig A csodadoktor premierje lesz a SuperTV2-n, mely innentől a csatorna főműsoridejének egyik meghatározó műsora lehet.
A TV2-re érkező Az én lányom (Kizim) egy 2018-as török sorozat, melynek főszerepében az Anyából ismert kislány, Beren Gokyildiz látható, valamint a Kuzey Güney sztárja, Bugra Gülsoy. A történet szerint a nyolcéves Öykü kivételes kislány, empatikus és érzékeny a körülötte lévő világra. Amikor nagynénje - aki születése óta gondozza őt - elhagyja, Öykünek meg kell találnia apját, Demirt. Demir egy felelőtlen ember és csaló, aki árvaházban nőtt fel, ráadásul épp azon a napon tartóztatják le, amikor Öykü rátalál. Demirt a bíróság azzal a feltétellel engedi szabadon, hogy gondozza a lányát. A férfi közben beleszeret egy nőbe, Candanba, ám senki nem sejti, hogy van egy titka, amelyet nem mondhat el senkinek. A csodadoktor (Mucize Doktor) a SuperTV2-n mutatkozik be, mely 2019-ben indult. A produkció a dél-koreai The Good Doctor török adaptációja és olyan sikeres, hogy jelenleg is képernyőn van. A történet szerint Dr. Ali Vefa (Taner Ölmez) még gyermekkorában egyedül maradt: családja elhagyta, bátyja kisgyermekkorukban meghalt. Ali ráadásul savant-szindrómában szenved, ám elképesztő memóriájának köszönhetően évfolyamelsőként végzi el az orvosi egyetemet, majd sebészeti asszisztensként szeretne dolgozni egy magánkórházban. Két esetben is bebizonyítja kiemelkedő képességeit, betegsége miatt azonban kérdéses, hogy az intézmény rábízhatja-e betegei sorsát. Kommunikációs képességei – ahogyan általában ezeknél a betegeknél – gyengék, így nehezen tudja magát megvédeni, ám van, aki támogatja őt. Vajon megkezdheti-e munkáját dr. Ali Vefa? (A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

Hétfőtől elárasztja A mi kis falunk a Cool-t

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 03. 22:50
Az RTL Magyarország sorozatos csatornája, a Cool számos olyan magyar sorozatot szokott ismételni, ami elsőként az RTL Klubon kerül képernyőre. Ilyen a legnézettebb magyar sorozat, A mi kis falunk is. A csatorna legutóbb január 1-jén, pénteken egy maratont tartott a szériából, ahol egymás után újra képernyőre tűzik a 3. évad 10. epizódjától a szezonzáró, 17. részig. Most pedig még nagyobb dózisban érkeznek Pajkaszeg lakói.
Január 4-től a Cool napi három időpontban a legelejétől leadja a sorozatot. Az első epizód hétfőn 19:00-kor érkezik a tévéadóra és innentől minden hétköznap ugyanebben az időpontban lesz látható a széria. Sőt a csatorna a 19 órás epizódokat többször is megismétli. Másnap 7:30-kor és 18:00-kor is minden nap újra képernyőre fog kerülni az előző esti rész. Így Pajkaszeg lakói szó szerint elárasztják a Cool-t, hisz hetente 15 óra mi kis falunk lesz a tévéadón.

Ezt gondolják 2020-ról a Szomszédok szereplői (videó)

Írta: SorozatWiki | 2021. január 03. 22:00
A 2020-as év a koronavírus miatt szinte a Föld teljes lakosságának egy rossz év volt. A Nuheadztv készített egy összeállítást a Szomszédok régebbi jelenteiből, mely olyan, mintha a szereplői értékelnék a tavalyi évet és a mostani helyzetet. A videó zseniálisan sikerült, azok, akik nem látták a legendás sorozatot, még akár el is hihetnék, hogy ezek friss felvételek. Érdemes a tovább mögött megnézni!

Ilyen valójában Balatonmeggyes – megnéztük, hogy néz ki a Doktor Balaton stúdiója

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 02. 22:05
Már 2020-ban megérkezett a TV2-re az idei év egyik legnagyobb újdonsága, a Doktor Balaton. A mi kis falunk alkotóinak új napi sorozata december 27-én debütált és az elmúlt napokban végig jó nézettségi eredményeket ért el. Novemberben a TV2 Csoport meghívására ellátogattunk a produkció stúdiójába, ahol a széria legfontosabb helyszínének, Balatonmeggyes belső terei lettek felépítve. A teljes díszlet körbejárása mellett a Doktor Balaton kreátor-producere és több vezető stábtagja kulisszatitkokat is mesélt a sorozatról.
A Doktor Balaton forgatásainak jelentős része egy budapesti stúdióban zajlott, ahol a gyártó, a Contentlab & Factory hatalmas díszletet épített fel. Pár nappal a forgatás meglátogatása előtt, a szigorú biztonsági intézkedések miatt a SorozatWiki mindkét, a látogatáson részt vevő újságírójának antigén teszten kellett átesni. Miután mindketten negatívok lettünk, a stúdióba lépés előtt, a portán a lázunkat is megmérték. A sorozat stúdiója 1200 négyzetméteres, amelyben 9 különálló díszletet építettek. A produkció felvételeinek jelentős része - nagyjából kétharmada -, külsőben játszódik, és csak az egyharmada belső jelenet. A benti felvételek túlnyomó része itt készül. Persze nem mindegyik, például az ügyvéd magas színvonalú háza, a balatoni üzletek, lakások és egyéb kevésszer visszajátszó helyek eredetiek. Viszont a széria legfontosabb helyszínén, a Meggyesen található házak belseje, mind a stúdióban felépített díszlet. A TV2 Csoport nagyon ritkán indít új napi sorozatot, az elmúlt 23 évben ez volt a harmadik ilyen alkalom. A gyártó és tévétársaság képviselőjét is megkérdeztük, hogy miért pont ebből lett a TV2 nagy újdonsága.

Itt a jövő héten induló két új, TV2-s török sorozat előzetese

Írta: SorozatWiki | 2021. január 01. 21:24
Január 4-én két vadonatúj török sorozatot is indít a TV2 Csoport, ahogy erről decemberben a SorozatWiki elsőként számolt be és ugyanebben a cikkben bővebben is bemutattuk a szériákat. Az én lányom minden hétköznap 15:40-kor a TV2-n lesz látható, a főszerepben az Anyából ismert kislány, Beren Gokyildiz, valamint a Kuzey Güney sztárja, Bugra Gülsoy. A csodadoktor hétköznaponként 19 órakor a SuperTV2-re érkezik, mely a Doktor Murphy török adaptációja. Most pedig megmutatjuk a két sorozat előzetesét, mely a tovább mögött nézhető meg!

A Barátok közt 5 korábbi színésze is a Keresztanyu fontos szereplője lesz

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 01. 18:29
Vasárnap 18:50-kor indul az RTL Klub legújabb napi sorozata a Keresztanyu, mely jövő héttől minden hétköznap este 20:10-kor lesz látható. A produkció az ukrán-magyar határon játszódik és csempészcsaládokról és az őket üldöző rendőrökről fog szólni. A produkcióról bővebben itt írtunk, a legújabb két előzetese pedig itt tekinthető meg. A Barátok közt nézőinek azonban külön érdekesség, hogy a sorozat 5 korábbi színésze is fontos szereplője lesz a Keresztanyunak.
Gonda Kata 2008-2009 között alakította Temesvári Noémit, Orsi vér-szerinti és Laci nevelt lányát a Barátok köztben. A karaktert korábban egy másik színésznő formálta meg. Most 11 év után az RTL Klub újabb napi sorozatában lesz főszereplő. A Keresztanyuban egy ukrán határőrt, Viktorija Sukorivot alakítja majd, akit a szériában többen Vikinek szólítanak, akcentussal beszéli a magyart, vagy ukránul szólal meg.