.

Műsorváltozás lesz ma este az RTL Klubon

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 18. 17:02
Törőcsik Mari, háromszoros Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas színésznő április 16-án, hosszan tartó betegség után, 85 éves korában elhunyt. Az RTL Klubon ezért vasárnap este műsorváltozás lesz. Ma 22:35-kor a XXI. század különkiadását tűzik képernyőre, ahol a Törőcsik Mari 1935-2021 című adásban a színésznő életéről és pályafutásáról emlékeznek meg a csatornán.

Vasárnap érkezik az HBO új norvég sorozata az HBO GO-ra

Írta: Szabó Dalma | 2021. április 17. 22:43
A Szemtanúk és az Időbevándorlók után újabb norvég sorozat érkezik az HBO GO-ra. Az HBO Nordic új, saját gyártású produkciója, az Isten hozott Senkiföldjén (Welcome To Utmark) április 18-án, most vasárnap kerül fel az online videótárra magyar szinkronnal és felirattal. Ráadásul a premier napján a teljes széria megtekinthető lesz. Az előzetese a cikk alatt nézhető meg. A 8 részes dramedy története szerint a hideg, északi Utmarkban mindenki ismer mindenkit, az idegenek pedig nem mindig boldogulnak arrafelé. Egy napon megérkezik egy optimista tanárnő, aki új életet szeretne ott kezdeni, de rá kell jönnie, hogy az egyetlen, aki érett felnőttként viselkedik az egy tizenkét éves kislány.
A sorozat a fura utmarki emberek küzdelmein keresztül mutatja be, hogy hogyan találhatjuk meg a helyünket a világban. Legyen szó arról, hogy hogyan szedjük össze magunkat egy szakítás után, hogyan váljunk felnőtté, hogyan lépjünk túl egy szerettünk elveszítésén, vagy hogy hogyan szabadítsuk meg a testünket halott férjünk lelkétől egy ördögűzés során. A széria az élet kihívásainak elfogadásáról, és arról szól, ami emberivé tesz minket: a szeretetről, a halálról és a transzvesztitizmusról. A főszerepekben Tobias Santelmann (Időbevándorlók), Marie Blokhus (A tizenkettedik férfi), Alma Günther (Side om Side) és Stig Henrik Hoff (Időbevándorlók) látható. Mellettük többek közt szerepel Marius Lien, May-Linda Kosumovic, Rozafe Chelaj és Nils Johnson. A sorozat alkotója és írója Kim Fupz Aakeson (Dermesztő hajsza, Hétköznapi pár), rendezője Dagur Kári (Fúsi, Sötét ló, A vajszívű), producerei Finn Gjerdrum és Sein Kvae, míg executive producerei Hanne Palmquist, Camilla Curtis és Steve Matthews.

Műsorváltozás lesz holnap a TV2-n

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. április 16. 22:27
Fülöp herceg temetése miatt, ahogy nemrég beszámoltunk róla, pénteken és szombaton is új időpontokba kerültek a Forma-1 programjai, így az M4 Sport közvetítései is. Műsorváltozás lesz viszont a TV2-n is szombat délután. 15:30-kor a Tények Különkiadás keretein belül közvetítik Fülöp herceg temetését, mely a frissült tévéműsor szerint nagyjából 50 percig fog tartani. A döntés miatt több film új időpontba, vagy máskor kerül képernyőre a TV2-n.

Újabb műsort fog vezetni Lékai-Kiss Ramóna a TV2-nél

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 16. 19:07
Idén is a Moziverzum közvetíti a filmszakma egyik legrangosabb eseményét, az Oscar-gálát. Az élő adás házigazdái pedig Lékai-Kiss Ramóna és Till Attila lesznek. A műsorvezetőnő tavaly szeptemberben igazolt a TV2-höz, ahol a Dancing With the Stars-ban dolgozott Stohl Andrással. Április 25-én 23:45-től érkeznek hozzájuk a stúdióvendégek, szakértők, akikkel kulisszatitkokról és az esélyekről beszélgetnek a Red Carpet előtt. A nemzetközi díjátadó magyar idő szerint április 26-án, hétfőn hajnali 2-kor veszi kezdetét. Másnap, április 26-án 22:40-től a TV2-n látható lesz a 2021-es Oscar-gála összefoglalója.
A felvezető műsorban jelen lesz Rofusz Ferenc, aki 40 évvel ezelőtt első magyar rendezőként megnyerte az Oscar-díjat. A stúdióba várják Muhi András filmproducert, filmrendezőt, akinek a nevéhez fűződik a korábban Oscar-díjra jelölt Testről és Lélekről. Vendég lesz Zányi Tamás, az Oscar-díjas Saul fia hangmérnöke. Érkezik a stúdióba Tóth Barnabás rendező, forgatókönyv író is, aki már két alkalommal is közel került az Oscar-díjhoz: a Susotázs 2019-ben, az Akik maradtak pedig 2020-ban lett beválasztva a legjobb 10 filmből álló szűkített listába.

Rendhagyó, új műsor indul szombaton

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 16. 12:00
Április 17-én új, saját gyártású produkció érkezik a VIASAT6-ra. Az Antikhősökben hírességek kínálják fel fontosabbnál fontosabb tárgyaikat egy jó ügy érdekében. A jótékonysági műsor házigazdája Szabó Kimmel Tamás, a műtárgyszakértője pedig Megyesi Balázs lesz. Az Antikhősök szombaton 10 órakor indul a VIASAT6-on. A műsor minden szombaton ugyanebben az időpontban jelentkezik új részekkel. A produkcióban szereplő ismert személyiségek kedvenc tárgyaikon kívül felajánlanak további 100 000 forintot is, melyet a műsorvezetők hétről hétre újabb műtárgyakba fektethetnek be. Szabó Kimmel Tamás és Megyesi Balázs igyekeznek minél jobb áron eladni ezeket az eszmei értékű kincseket, hogy az adományozók által kiválasztott alapítványok a lehető legnagyobb támogatást kapják.
A műsorvezető páros megkapja a tárgyakat és a pénzt, ezek után pedig kezdetét veszi a kereskedés. Találkoznak rajongókkal, bejárják a régiségboltokat és mindenkivel alkudoznak, hogy minél jobb üzleteket kössenek. Az Antikhősök csapata a befolyt összeggel az UNICEF Magyarország Kilátó Élményprogramját segíti, amelyből a gyermekjogi szervezet egy budapesti gyermekotthonnak épít játszóteret. A műsorban találkozhatunk többek között Balogh Leventével, Dér Henivel, Bakos Gergővel, Falusi Mariannal, Lang Györgyivel, Edvin Martonnal, Marton Adriennel, Ónodi Eszterrel, Peller Annával, Lukács Miklóssal, Szentesi Évával, Szécsi Zoltánnal és Zsidró Tamással is. Vajon mennyi adományt sikerül összegyűjtenie az Antikhősöknek? Kiderül szombatonként 10 órakor a VIASAT6-on! (A cikket a Sony Pictures Television támogatta.)

Műsorváltozás: Új időpontokban lesznek a Forma-1 közvetítései

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 16. 10:59
Fülöp herceg temetése miatt változik az F1 hétvégi menetrendje. Az angol királyi család iránti tiszteletből a Forma-1 vezetősége és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közösen úgy döntöttek, hogy a gyászszertartás miatt eltérnek az eredeti forgatókönyvtől. A herceg temetését most szombaton tartják, emiatt pedig az időmérő edzést egy órával korábban, 14 órától fogják megrendezni. A harmadik szabadedzés időpontja szintén változik, holnap 11 órától kerül megrendezése.
A pénteki versenynapot is érinti a változás, az első szabadedzést 11 órától rendezik meg a másodikat pedig 14:30-tól. Erre azért van szükség mert a szabályok előírják, hogy a szombati gyakorlásnak nem kevesebb, mint 19 órával a második szabadedzés után kell kezdődnie. Az időmérő egyperces gyászszünettel indul. Az olasz nagydíj időpontja nem változik, a futam 15 órakor kezdődik Imolában.

Bejelentették, hogy mikor indul A Konyhafőnök új évada

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 16. 10:07
Az RTL Magyarország nem rég bejelentette, hogy május 3-án indul A Konyhafőnök legújabb évada. Az amatőr szakácsok versenye a Keresztanyu első szezonját fogja váltani. Fördős Zé idén végre csapatot kap, így egy új színnel bővül a paletta, mégpedig a sárgával. A győztes a Konyhafőnök címmel és 10 millió forinttal gazdagodik. Az új szezon első előzetese a tovább mögött tekinthető meg!

Megvan az időpont, ekkor ér véget a Keresztanyu 1. évada az RTL Klubon

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. április 16. 09:18
Az RTL Magyarország pár perce egy másik műsort jelentett be májustól a Keresztanyu helyett (erről azóta itt írtunk bővebben). Így most már biztosan tudni, hogy hány részes lesz a vidéki sorozat és pontosan mikor lesz látható az évadzáró epizódja. Március végén egy külön cikkben elemeztük, hogy a SorozatWiki számításai szerint vagy 78, vagy 83 epizódból állhat a széria nyitó szezonja. Az utóbbi jött be, így végül április 30-án búcsúzik a Keresztanyu 1. évada.
A produkció több rajongói Facebook csoportjában állították, hogy biztosan tudják, hogy 82 részes az első évad, ami így hamis információinak minősült. Makkosszállás lakóinak vicces történetei azonban nem érnek véget, Kolosi Péter február elején a SorozatWikinek adott interjúban jelentette be, hogy ősszel érkezik a Keresztanyu 2. évada is. Sőt pár hete jött a hír, hogy már el is kezdték az új szezon forgatásait.

5 itthon is népszerű sorozat folytatását rendelték be

Írta: Szabó Dalma | 2021. április 15. 23:24
A CBS amerikai csatorna magyar idő szerint csütörtök este nagy bejelentést tett. 5 sikeres sorozat folytatását rendelték be, melyek között olyanok is vannak, amik hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek. Kiderült, hogy 4. évaddal folytatódik a Jay Hernandez főszereplésével készült Magnum, amely itthon 2019 óta az RTL Klubon fut. Jelenleg a 3. etapot sugározza a hazai csatorna.
19. évadát rendelték be az egyik legrégebben futó amerikai krimisorozatnak, az NCIS-nek. Az év elején felmerültek pletykák arról, hogy a főszereplő Mark Harmon kész otthagyni a sorozatot, miután a szerződése a 18. etappal lejárt. Azonban ezek a szóbeszédek nem bizonyulnak igaznak, a színész a folytatásban is szerepelni fog. Az NCIS premierjét 2005-ben Magyarországon a TV2 tűzte műsorára, jelenleg pedig a Prime-on a 11., míg az AXN-en a 14. évad tekinthető meg. A SWAT – Különleges egység az 5. etappal folytatódik. A speciális alakulatról szóló szériát itthon az AXN csatorna sugározza. Emellett a 12. szezont kapott a Zsaruvér, ami régebben a TV2-n és a Universal Channelen ment, a Bull című széria pedig a 6. évad előkészületeit kezdheti el.

A Netflix egyik népszerű sorozatának sztárja is csatlakozott az új Trónok harcához

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 15. 22:10
Az HBO 2019 októberében jelentette be, hogy 10 epizódos előzménysorozatot készít a Trónok harcához. A House of the Dragon a Targaryen családról fog szólni és 300 évvel az anyasorozat előtt játszódik. A történet George R. R. Martin Tűz és vér című regényét dolgozza fel. A széria készítői tavaly októberben nyilvánosságra hozták, hogy a Birmingham bandája és a Vaskabátok sztárja, Paddy Considine lesz a sorozat egyik főszereplője. Később kiderült, hogy újabb színészek csatlakoznak a stábhoz.
A szériával kapcsolatban az elmúlt hetekben nagy volt a csend, azonban most George R. R. Martin a hivatalos Twitter-oldalán osztotta meg a hírt, hogy Fabien Frankel is szerepelni fog a Trónok harca előzménysorozatában. A színészt legutóbb a Netflix egyik új szériájában, a Kígyóban láthatták a nézők. A House of the Dragon forgatása 2021-ben kezdődik, így, ha minden a tervek szerint alakul, akkor a sorozat jövőre képernyőre kerülhet.

Szünet nélkül folytatódik az egyik népszerű amerikai sorozat Magyarországon

Írta: Hídvégi Olivér | 2021. április 15. 16:29
Az NCIS: Los Angeles a nagysikerű NCIS első spin-offja. Magyarországon a sorozat 11. évada április 21-én fog véget érni a Prime-on. Jó hír a széria rajongóinak, hogy egy hétre rá már indul is a sorozat következő szezonja. Április 28-án, szerdán 21 órakor érkezik az NCIS: Los Angeles 12. évadának hazai premierje, méghozzá dupla epizóddal. A széria minden szerdán ugyanebben az időpontban jelentkezik új részekkel a Prime-on. A sorozat Amerikában 2009 szeptemberében indult a CBS-en. A tengerentúli vetítés jelenleg a 12. szezonnak a vége felé tart.

Kiszáll a New Amsterdam egyik főszereplője

Írta: Szabó Dalma | 2021. április 14. 23:50
A hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő New Amsterdam 2018-ban debütált az Egyesült Államokban. A kezdetektől szerepelt benne a Dr. Vijay Kapoort alakító Anupam Kher, aki azonban most távozik a kórházas szériából. Kher utoljára a 3. évad 2. részében látható, de csak most derült ki, hogy nem is fog visszatérni a szériába. A színész távozásának híre napokkal azután érkezett, hogy a The Hindustan Times-nak elárulta, feleségénél, a szintén színész Kirron Kher-nél vérrákot diagnosztizáltak. Anupam Kher elmondta, hogy párja jelenleg kezelés alatt áll és egy fenomenális orvoscsoport gondoskodik róla. Amerikában a sorozat jelenleg a 3. évad 7. részénél tart, Magyarországon az új etap májusban érkezik az AXN-re.