.

14 év után távozik Németh Ádám, a TV2 Csoport egyik legfontosabb kreatív producere

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 08. 21:53
Németh Ádám 2007-ben került a TV2 közelébe, a tévétársaság legnagyobb műsorgyártójához, az Interaktív Kft-hez. Először magazinoknál volt szerkesztő-riporter, majd 2009-tól szerkesztőként, később felelős szerkesztőként dolgozott szórakoztató műsorokon. 2013-ban immár külsős kreatív főszerkesztőként Az ének iskolája és a Sztárban sztár első évadain volt fontos stábtag. 2014-től a TV2 alkalmazásában kreatív producerként vette át az utóbbi két műsor irányítását. Ezen kívül a következő években többek között az alábbi produkciókért felelt: A Nagy Duett, Kismenők, Sztárban sztár leszek, Sztárban sztár + 1 kicsi, Csak show és más semmi, Nicsak, ki vagyok? - A rejtélyek színpada. 2018 óta TV2 Csoportnál senior kreatív producer lett és ebben a pozícióban felelt a tévétársaság nagyszabású showműsorainak többségéért.
14 év csatorna közeli és 7 év a tévétársaságnál töltött munka után távozik Németh Ádám a TV2 Csoporttól - tudta meg a SorozatWiki. A szakember az egyik legsikeresebb kreatív producere volt a médiavállalatnak. A nézettségi eredmények mellett, a Kreatív évenként elkészített "legsikeresebb műsorkészítő kreatív vezetői" toplistáján többször is a második és harmadik helyen végzett, de a Televíziós Újságírók Díján és egyéb díjátadókon is számos alkalommal nyertek műsorai. "Nagyon hálás vagyok és köszönettel tartozom a TV2-nek az elmúlt 14 évért. Az ott töltött idő alatt remek embereket és szakembereket ismerhettem meg, sokukkal közülük baráti lett a viszonyom. Végigjártam a szakmai ranglétrát és a saját területemen a csúcsra értem. Ehhez természetesen szükségem volt olyan remek kollégákra, akikkel egy csapatként, még a legnehezebb időszakban is profi minőségű és sikeres produkciókat készítettünk. Ezúton is szeretném megköszönni mindannyiuk munkáját, valamint hálás vagyok azon képernyősöknek is, akik műsorvezetőként és zsűritagként mindig a maximális tisztelettel és bizalommal álltak felém és így számtalan felejthetetlen percet töltöttünk együtt, miközben dolgoztunk. Saját elhatározásomból úgy döntöttem, hogy új kihívásokra és feladatokra vágyom, ezért távozom a TV2-től. További sok sikert kívánok a csatornának és az ott dolgozóknak!" - mondta Németh Ádám a SorozatWikinek. “Sok sikert kívánunk Ádámnak az új kihívásokhoz és köszönjük a munkáját, amivel éveken át hozzájárult a társaság eredményeihez” - válaszolta a TV2 Csoport Sajtóosztálya a SorozatWikinek. (Fotó: Televíziós Újságírók Díja)

Vadonatúj magyar sci-fi sorozat indul hangjáték formájában

Írta: SorozatWiki | 2021. január 08. 20:17
Vadonatúj magyar sci-fi sorozat indul, Odabenn címmel, melyet a műfaj rajongói készítenek. Az új produkció azonban nem tévéműsor lesz, hanem hangjáték, a youtube-on és különböző zenei streaming szolgáltatókon válik elérhetővé. A pilot megvalósításában komoly színészek és szinkronszínészek vesznek részt. Részletek a készítők közleményében:
Hamarosan új, ambiciózus széria indul, hazai sci-fi rajongók gondozásában, mely az alkotók szándéka szerint olyan megkerülhetetlen műfaji alapműveket fog megidézni, mint a Last of Us címre hallgató videojáték, vagy a nagysikerű HBO-s sorozat, a Westworld. Az Odabenn azonban nem szimplán egy sorozat, hanem egy hangjáték, ami a dialógus és a különböző akusztikus hatáselemek használatát ötvözve repíti el a hallgatót egy posztapokaliptikus világba. A történet a (nem is olyan) távoli jövőben játszódik, amikor is a meddőség egyre növekvő aránya, valamint különböző természeti kataklizmák miatt a Föld egyszerűen élhetetlenné válik. A leggazdagabbak, legbefolyásosabbak és legjobb génállománnyal bírók menekülőre fogják, benépesítik az egész Naprendszert. Ezzel a döntésükkel az emberiség legnagyobb részét a sorsára hagyják, de ha ez nem lenne elég, még évtizedekkel később is visszajárnak az időközben hatalmas kalandparkká vált Földre, ahol technikai fejlettségüknek hála azt csinálnak az ott élőkkel, amit csak akarnak.

Azonnali műsorváltozás a TV2-n, korábbra kerül a Doktor Balaton

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 07. 18:50
Azonnali, csütörtöktől érvényes műsorváltozás lesz a TV2 főműsoridejében. A Doktor Balaton mától 10 perccel korábbra kerül, 19:50 helyett, 19:40-kor fog kezdődni. Az előtte lévő Tények Plusz és az utána látható Exatlon Hungary indulási időpontja nem változik, előbbi továbbra is 18:45-től, utóbbi 20:25-től kerül képernyőre. A változás után várhatóan kevesebb ideig fog együtt menni a Doktor Balaton és a Keresztanyu című vidéki sorozatok.

Hétköznap is tarol a Keresztanyu és remekel az Exatlon Hungary

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 06. 23:20
Két nap telt el az RTL Klub és a TV2 januári műsorrendjéből és már nagyjából látszik, hogyan teljesítenek a nagy csatornák új műsorai. A múlt héten a Doktor Balaton, az Exatlon Hungary és a Keresztanyu is ellenfél nélkül debütált, most viszont már éles versenyben kell megállniuk a helyüket. Lássuk a hétfői és keddi nézettségi adatokat 18-49-ben.
Hétfőn a Tények 10,6 százalékos közönségarányt, kedden pedig 13,3 százalékot produkált, míg az RTL Híradó 18,9-et és 18,6-ot. Ezek a számok nem tartoznak bele a főműsoridőbe (19-23 óra), de jó látszik, hogy az RTL Klub elképesztő előnyben indította az estéket. A Tények Plusz szintén mindkét nap gyengén ment, hétfőn 11,4 százalékot, kedden pedig 11,8 százalékot hozott. A TV2 bulváros hírműsora és napi sorozatával szemben a Fókusz Plusz hétfőn 15,1 százalékot, kedden pedig 17 százalékot produkált, előbbi jó, utóbbi kiemelkedő eredmény. Az RTL magazinja ezzel pedig mindkét nap, mindkét ellenfelét legyőzte. A Doktor Balaton az előző napok 16 százalékos átlageredménye után nagyot esett. Hétfőn gyengén, 11,6 százalékkal futott, míg kedden közepes, 12,3 százalékot produkált. Mindkét nap simán kikapott az RTL magazinjától és napi sorozatától, valamint a TV2 főműsoridős átlaga alatt hozott. A Keresztanyu mindkét nap tarolt és 18-49-ben messze a legnézettebb műsor volt. Hétfőn 17,3 százalékot szállított és kicsivel, de megelőzte a közös sávjukban a TV2 sportrealityjét, kedden pedig elképesztő, 20,3 százalékos eredménnyel nagy különbséggel előzte konkurensét. Így eddig a Makkosszállás lakóit bemutató széria a legsikeresebb 2021-es műsor.

Megvan, mikor érkezhet A mi kis falunk 5. évadának folytatása az RTL Klubra

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 06. 05:05
Októberben írtunk egy elemzést arról, hogy nagyjából mikorra várható A mi kis falunk 5. évadának folytatása az RTL Klubon. Akkor azt vártuk, hogy vagy januárban tér vissza a sorozat, vagy A Tanárral indítja az évet a csatorna és ez esetben márciusig kell várni Pajkaszeg újabb kalandjaira. Végül Nagy Ervin szériája lesz látható január 9-től szombat esténként az RTL Klubon, így viszont már viszonylag pontosan meg lehet mondani, hogy a heti falus produkcióra mennyit kell még várni.
A Tanár 3. évada, mivel az RTL Most+-on, a médiavállalat prémium platformján már lement, tudható, hogy 10 epizódból áll. Feltételezhetően az RTL Klubon minden szombaton egy epizód lesz látható, de persze az is lehet, hogy valami miatt egy hétvégén kimarad, de olyanra is volt már más szériánál példa, hogy az egyik alkalommal dupla részt sugároztak. Ezeket mind figyelembe véve, a SorozatWiki számításai szerint, március 13-án, 20-án vagy legrosszabb esetben 27-én fog folytatódni A mi kis falunk 5. évada. A Pajkaszeg lakóit bemutató széria előző két szezonja 17 és 18 epizódból állt. Így figyelembe véve azt, hogy a csatorna az 5. etapból 5 részt már ősszel képernyőre tűzött, várhatóan még 12-14 új epizód lesz látható az évadból. Ha pedig addig sem bírod mi kis falunk nélkül, akkor a Cool hétfőn elkezdte a legelejétől sugározni a sorozat, mely naponta három időpontban is látható a tévéadón.

53. heti nézettség - Tarolt a Keresztanyu első része

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 04. 22:58
Az 52. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. Az 53. héten (december 28.-január 3.) az RTL Híradó mindkét vizsgált korosztályban négyszer győzte le a Tényeket. Az RTL hírműsora 18-49-ben a heti toplista harmadik, a TV2-é a negyedik helyen végzett, melyek jónak számítanak. Hétköznap este a mindössze negyedórás Tények Plusz hétfőn és szerdán közepesen, kedden jól teljesített. A 20-25 perces Fókusz hétfőn jól ment, kedden nagyon gyengén, míg szerdán kiemelkedően. Abban a nagyon rövid időszakban amikor egymás ellen mentek hétfőn és szerdán az RTL magazinja, kedden a TV2 bulváros hírműsora tudott nyerni.
A Doktor Balaton hétfőn jól ment, kedden és szerdán pedig kimagasló eredményeket szállított, a heti 18-49-es toplistán pedig az ötödik helyen végzett. Ennek ellenére a napi sorozat első fele hétfőn és szerdán kikapott a Fókusztól, a második fele viszont simán verte az RTL filmjeit. Hétfőre és szerdára is jellemző volt, hogy a Balatonmeggyes lakóit bemutató széria elején még nem volt nagyon sok néző a TV2 előtt, de a végére nagyon sokan odakapcsoltak. Bár kedden is megfigyelhető ez a növekvő trend, de ezen a napon már az elején is sokan a Balatonra kapcsoltak. Így a múlt héten egyértelműen remekelt a sorozat, esélyt adva arra, hogy ettől a héttől kezdve a valódi, következő hónapokat meghatározó ellenfeleivel szemben is tudjon teljesíteni. Az Exatlon Hungary első adása hétfőn hatalmasat tarolt - ahogy ezt külön cikkben is részleteztük, majd kedden és szerdán is elképesztően magas számokat produkált. A sportreality a nyitó adásával 18-49-ben a hét második legnézettebb műsora lett, alig lemaradva az elsőtől. Palik László produkcióját mindhárom nap nagyjából kétszer annyian választották, mint az RTL Klub filmjeit, és mindegyik alkalommal közel 20 százalékos közönségarányt szállított. Ezek még akkor is hatalmas eredmények, hogy nem volt saját gyártású ellenfele. Egyértelműen látszik, hogy az a döntés, hogy az Exatlont az elmúlt éveknél jóval hamarabb elindították, bevált a TV2-nek. Mindhárom nap, mindegyik alkalommal az RTL Klub filmjei csúnyán bedőltek.

Azonnali műsorváltozás a TV2-n, még hosszabb lesz az Exatlon Hungary

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 04. 20:49
Az ünnepek miatt az elmúlt napokban többször is változott az Exatlon Hungary kezdése, ahogy ezt korábbi cikkünkben részleteztük. Mától azonban megkapja a januári, végleges időpontját, mostantól minden hétköznap 20:25-től lesz látható. Mivel az elmúlt években rendszerint hamarabb indult, ezért az eredeti tervek szerint is elég későn, nem sokkal este 11 előtt ért volna véget.
Hétfőn azonban azonnali műsorváltozásról döntött a csatorna. Az Exatlon Hungary kezdése marad ugyan 20:25-kor, de még az eddig jelöltnél is fél órával tovább tart majd, 22:55 helyett csupán 23:25 előtt nem sokkal lesz vége. Így Palik László sportrealityje mostantól bruttó (reklámokkal együtt) nagyjából 3 órás műsoridővel jelentkezik majd.

2021-ben is új évaddal tér vissza az RTL Klub egyik fontos realityje

Írta: SorozatWiki | 2021. január 04. 19:08
A Házasodna a gazda az elmúlt két évben az egyik fontos műsora volt az RTL Klubnak. 2019 őszén vasárnaponként jelentkezett közepes sikerrel, 2020 második felében pedig hétköznap este volt látható, jó nézettségi eredményekkel. Az RTL Magyarország most bejelentette, hogy 2021-ben érkezik a műsor negyedik évada is. A produkció új szezonjára az alábbi linken már várják is a jelentkezőket. Mivel a Házasodna a gazdát nyáron szokták forgatni, várhatóan most is az év második felében lesz látható.

Csatlakozz a SorozatWiki csapatához

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 04. 17:45
A SorozatWiki 2008-ban, több mint 12 éve indult. Az elmúlt évekre Magyarország egyik meghatározó, tévés hírekkel foglalkozó szakmai oldala és az egyik legnézettebb sorozatos híroldala lett. Most itt a lehetőség, hogy Te is csatlakozz a portálhoz, mint újságíró. Ha tisztában vagy a magyar televíziós piaccal, ismered a nemzetközi streaming szolgáltatók (HBO GO, Netflix, Disney+) sorozatainak világát is, akkor Téged keresünk! Elvárás a jó íráskészség és a kiváló angol nyelvtudás. Előny a korábbi, hasonló területen végzett újságírói tapasztalat, ha kezeltél már közösségi média oldalakat és bármilyen fordítói tevékenység. Ha felkeltettük az érdeklődésedet és szívesen dolgoznál akár teljes munkaidőben a SorozatWikinek, akkor várjuk a jelentkezésedet e-mailben! Írd meg röviden, hogy miért érdekel a lehetőség és küldd el az önéletrajzodat nekünk. A leveledet az info@sorozatwiki.hu-ra várjuk, "újságírói munka" tárggyal. A jelentkezés határideje 2021. január 8. 18 óra.

Ma este új időpontban folytatódik az egyik népszerű magyar sorozat

Írta: SorozatWiki | 2021. január 04. 10:00
December 27-én volt a premierje a TV2 Csoport egyik nagy újdonságának, a Doktor Balatonnak. A médiavállalat legújabb napi sorozatából eddig 5 epizód került képernyőre és elég sokan követték is ezeket a részeket. A szilveszter miatt az elmúlt napokban szüneten volt, de most új időpontban tér vissza a széria. A Doktor Balaton mától minden hétköznap a Tények Plusz után, 19:50-kor érkezik a TV2-re. A héten pedig egy új, izgalmas karakter is megjelenik a sorozatban. A csütörtöki epizódtól új szereplőként feltűnik Kőszegi Ákos is, aki Kispákai (Vadász Zsolt), a helyi építési vállalkozó apját formálja meg a sorozatban. Az indulatoktól túlfűtött apa aktuális üzleti ügyei kapcsán kéri számon fiát, majd heves vita kerekedik köztük. A csatorna ígérete szerint izgalmakban tehát most sem lesz hiány, egyre bonyolódnak a szálak, és a ez még csak a kezdet…
Mivel a Doktor Balaton, csak nem rég indult, azoknak is érdemes lehet beszállni, akik eddig még nem kezdték el. A teljesen magyar fejlesztésű produkcióról elsőre úgy tűnik, mintha egy falusi széria lenne, de valójában három helyszínen játszódik a története. Budapesten, a Balaton partján és a tó közelébe lévő Balatonmeggyesen. A Doktor Balaton két fő szálon mozog. A címszereplő Doktor Balaton (Mészáros András) egy missziós orvos, akit anyja halála után nem sokkal egy lopási vád miatt felfüggesztenek az állásából. Miközben anyja temetésére egy Balaton közeli településre tart, megmenti Balatonmeggyes egyik népszerű lakóját, Leót (Gula Péter). Ezután kiderül, hogy a helyi háziorvosi praxis felszabadul, így leköltözik a tó közeli településre és teljesen megváltozik az élete. Közben Leó a nagyapja telkén egy fúrás során egy forrást talált, melyről kiderül, hogy egy különleges gyógyvíz, úgynevezett "csodavíz". A vidéki vállalkozó élete innentől megváltozik és fő célja, hogy meggazdagodjon a felfedezésből. Természetesen ezt mások nem akarják hagyni és különféle akadályokba ütközik. Hogyan boldogul vidéken Doktor Balaton? Leó meg tudja-e védeni a nagy felfedését, a csodavizet? Kiderül, mától minden hétköznap 19:50-kor a TV2-n! (A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

Ma két vadonatúj török sorozat is indul a TV2 Csoport csatornáin

Írta: SorozatWiki | 2021. január 04. 07:30
Az elmúlt évtizedben, ahogy a világ számos pontján, úgy Magyarországon is sokan megszerették a török sorozatokat. Az elmúlt években a legnépszerűbb ottani szériák többsége pedig a TV2 Csoport csatornáin került bemutatásra. A tévétársaság most délután és este is egy-egy újdonságot is indít, melyre a török produkciók nézőinek érdemes odafigyelni. Ma 15:40-kor érkezik Az én lányom a TV2-re, mely mostantól minden hétköznap ugyanebben az időpontban kerül képernyőre. 19 órakor pedig A csodadoktor premierje lesz a SuperTV2-n, mely innentől a csatorna főműsoridejének egyik meghatározó műsora lehet.
A TV2-re érkező Az én lányom (Kizim) egy 2018-as török sorozat, melynek főszerepében az Anyából ismert kislány, Beren Gokyildiz látható, valamint a Kuzey Güney sztárja, Bugra Gülsoy. A történet szerint a nyolcéves Öykü kivételes kislány, empatikus és érzékeny a körülötte lévő világra. Amikor nagynénje - aki születése óta gondozza őt - elhagyja, Öykünek meg kell találnia apját, Demirt. Demir egy felelőtlen ember és csaló, aki árvaházban nőtt fel, ráadásul épp azon a napon tartóztatják le, amikor Öykü rátalál. Demirt a bíróság azzal a feltétellel engedi szabadon, hogy gondozza a lányát. A férfi közben beleszeret egy nőbe, Candanba, ám senki nem sejti, hogy van egy titka, amelyet nem mondhat el senkinek. A csodadoktor (Mucize Doktor) a SuperTV2-n mutatkozik be, mely 2019-ben indult. A produkció a dél-koreai The Good Doctor török adaptációja és olyan sikeres, hogy jelenleg is képernyőn van. A történet szerint Dr. Ali Vefa (Taner Ölmez) még gyermekkorában egyedül maradt: családja elhagyta, bátyja kisgyermekkorukban meghalt. Ali ráadásul savant-szindrómában szenved, ám elképesztő memóriájának köszönhetően évfolyamelsőként végzi el az orvosi egyetemet, majd sebészeti asszisztensként szeretne dolgozni egy magánkórházban. Két esetben is bebizonyítja kiemelkedő képességeit, betegsége miatt azonban kérdéses, hogy az intézmény rábízhatja-e betegei sorsát. Kommunikációs képességei – ahogyan általában ezeknél a betegeknél – gyengék, így nehezen tudja magát megvédeni, ám van, aki támogatja őt. Vajon megkezdheti-e munkáját dr. Ali Vefa? (A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

Hétfőtől elárasztja A mi kis falunk a Cool-t

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 03. 22:50
Az RTL Magyarország sorozatos csatornája, a Cool számos olyan magyar sorozatot szokott ismételni, ami elsőként az RTL Klubon kerül képernyőre. Ilyen a legnézettebb magyar sorozat, A mi kis falunk is. A csatorna legutóbb január 1-jén, pénteken egy maratont tartott a szériából, ahol egymás után újra képernyőre tűzik a 3. évad 10. epizódjától a szezonzáró, 17. részig. Most pedig még nagyobb dózisban érkeznek Pajkaszeg lakói.
Január 4-től a Cool napi három időpontban a legelejétől leadja a sorozatot. Az első epizód hétfőn 19:00-kor érkezik a tévéadóra és innentől minden hétköznap ugyanebben az időpontban lesz látható a széria. Sőt a csatorna a 19 órás epizódokat többször is megismétli. Másnap 7:30-kor és 18:00-kor is minden nap újra képernyőre fog kerülni az előző esti rész. Így Pajkaszeg lakói szó szerint elárasztják a Cool-t, hisz hetente 15 óra mi kis falunk lesz a tévéadón.