.

Műsorváltozás lesz jövő héten az RTL Klubon

Írta: SorozatWiki | 2021. január 19. 20:29
Január 4-én indult az RTL Klub 2021-es műsorrendje. Azóta hétköznaponként a Fókusz után, 20:10-kor Keresztanyu című új magyar sorozat látható, utána hétfőtől csütörtökig New Amsterdam, pénteken filmek, utóbbi két programot követően pedig a Barátok közt késő esti epizódjai. Hamarosan azonban egy kisebb műsorváltozás lesz a csatorna főműsoridejében.
Jövő héttől az RTL Magyarország kiszedi a péntek esti filmet és ezen a napon is az RTL Klubon még nem látott New Amsterdam epizódokat fog vetíteni. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy bár az amerikai kórházas sorozat ugyan minden nap nagy arányban kikap az Exatlon Hungarytől, azonban az elmúlt években a tévéadón összes többi amerikai sorozattával ellentétben nem dőlt be és szinte minden nap közepes nézettséget produkál. Ezzel szemben az RTL Klub pénteki filmjei az elmúlt két hétben borzasztó számokat hoztak. A változás következtében a Barátok közt péntek esti második vetítése éjfél körüli kezdés helyett, emberibb időpontban, 22:50-re kerülnek.

Mennyire sikeres a ValóVilág 10. évada?

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 18. 16:10
A ValóVilág novemberi indulása óta folyamatosan kérdezik az olvasóink, hogy sikeres-e és milyen számokat hoz a produkció jubileumi, 10. évada. Mivel a reality az egyik legnagyobb épp futó saját gyártású műsor, de a heti nézettséges elemzéseinkben általában nem foglalkozunk kábeles tartalmakkal, ezért most külön elemzésben vizsgáljuk meg, mennyire teljesít jól az RTLII-n látható, Paprika Studios által gyártott valóságshow a 18-49-es korosztályban.
A ValóVilág powered by Big Brother november 14-ei indulása és január 11., múlt hétfő között 59 alkalommal jelentkezett. Addig a produkció átlagosan 5,3 százalékos közönségarányt hozott, mely az RTLII 3,1 százalékos főműsoridős átlagához képest kifejezetten jó eredmény. A leggyengébb adása 2,3 százalékkal december 24-én volt - de érthető módon karácsonykor nem annyira realityt akarnak nézni az emberek -, a legerősebb pedig november 26-án, amikor 8,2 százalékkal remekelt. Egy ilyen drága műsornál mindig fontos, hogy felhúzza az adott kábelcsatorna főműsoridős (19-23 óra) közönségarányát. A ValóVilág a két nagy tévét nem számítva, a kábeles mezőnyben minden harmadik alkalommal, 59-ből 19 alkalommal nyerte a sávját, mely szintén szép teljesítménynek számít. A vezető kábelcsatornák között hatalmas a harc, sokszor néhány tizedszázalék dönt, hogy az RTL Klub és a TV2 mögött a harmadik-negyedik, vagy az ötödik-tizedik hely között végez egy tévé.

Új szereplő érkezik a Barátok köztbe

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 18. 07:00
A Barátok közt mai részeiben egy új családtag tűnik fel a Mátyás király téren. Váratlanul megjelenik Dorka apja, Szekeres György, akit Lecső Péter fog alakítani. Az új karakter alaposan felforgatja a lány életét, hiszen nem csak régen találkoztak, de nem is beszéltek egymással, mert a lány drogproblémái miatt egyszer lelépett otthonról. A színész ismerős lehet az RTL Klub nézőinek, ugyanis a csatorna legnézettebb sorozatában, A mi kis falunk 4. évadában szerepelt. 2020 tavaszán a Paintball tulajdonost alakította a falusi produkcióban.
„Meglepetésként ért, amikor castingra hívtak. Először egy videós anyagot kellett beküldenem, melynek elkészítésében a nagylányom segített, majd próbajátékra mentem, aztán gyorsan kiderült, hogy én leszek Gyuri, Dorka apukája. Az első forgatási napon nagyon nehéz volt átállni arra, hogy a színpadi intenzitást, a nagy gesztusokat, a hangos beszédet kicsit visszavegyem; erősen kellett koncentrálni. A második naptól azonban ráéreztem az ízére, élvezetes volt Litauszky Lillával játszani, de a csapat minden tagja roppant közvetlenül fogadott, olyan volt, mintha mindig közéjük tartoztam volna” – mesélte Lecső Péter. A színész minden szerepnek örül, mert mindben talál olyan vonást, ami közel áll hozzá, ám az asztalosként tevékenykedő Gyuri karakterével kimondottan sok a hasonlóság. Hiszen Péter is szeret fával dolgozni. „Nagyon kedvelem a kétkezi munkát, mert csodálatosnak tartom, ha az ember valamilyen anyagot megmunkál és abból egy használati tárgy vagy művészi alkotás lesz. Általában az anyagba szeretek bele, majd átgondolom, mit lehet belőle alkotni, és elkészítem. Imádom az étkészleteket, a villákat, melyeket ékszerré alakítok. Másik kedvencem pedig a fa. Otthon én készítettem például az ágyunkat, illetve egy sakkasztalt két kiülővel. Talán erre vagyok a legbüszkébb. Már megvan vagy 12 éve, nyáron sokat játszunk rajta, de eddig csupán egyszer tudtak megverni” – büszkélkedett a színész.

Ők lesznek A Dal 2021 zsűritagjai és fellépői

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 17. 20:36
cA Dal 2021, január 30-tól a megszokott időpontjában, szombatonként 19:35-kor lesz látható a Dunán. A nagyszabású showműsorból ez lesz a jubileumi, tizedik évad, melyben az elmúlt évektől eltérően nem 30, hanem 40 produkció lesz látható. Ennek következtében az eddigi 3 helyett, 4 előválogató lesz, így a verseny eddigi 6 helyett, 7 adással fog jelentkezni. A produkció győztesét tavaly óta nem nevezik az Eurovíziós Dalfesztiválra. Ennek 2020-ban végül valódi tétje nem volt, hisz elmaradt a nemzetközi esemény, de idén minden bizonnyal már a magyarok nélkül rendezik meg.
Az idei évadban, részben új zsűri értékeli majd az elhangzott dalokat. 2021-ben is a műsor ítésze lesz Vincze Lilla, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője és Nagy Feró rocklegenda, a Beatrice frontembere és a Keresztanyu egyik szereplője. Egy év kihagyás után visszatér a show egyik 2018-as és 2019-es zsűritagja, Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere. Rajtuk kívül pedig új tagként csatlakozik hozzájuk Ferenczi György, Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, aki a Rackajam frontembere. Az MTVA 2012-ben indult dalversenye a kezdetekben az egyik legnézettebb magyar műsor volt. Az elmúlt években azonban nagyon lecsökkentek az eredményei, melyet jól mutat, hogy míg az első szezon döntőjét több mint 1 millióan választották, addig tavaly mindössze 270 ezren követték. Sok ismert és feltörekvő zenész ennek ellenére fontos platformként tekint a műsorra, mely abból is látszik, hogy A Dal 2021-re több mint 400 művel jelentkeztek. Most pedig nézzük, kik és mely dalokkal jutottak be az idei műsorba: (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Újabb tévétársaság jelentett be műsorváltozást Sas József halála miatt

Írta: SorozatWiki | 2021. január 17. 17:29
Nemrég hoztuk le, hogy ma este az ATV több programmal is emlékszik a ma elhunyt Sas Józsefre. Most a Media Vivantis a LifeTV-re jelentett be vasárnap estére azonnali műsorváltozást. 21 órától egy olyan beszélgetést láthatnak a nézők az ATV engedélyével, ahol Sas József az utolsó interjúját adta a Frizbi vendégeként Hajdú Péternek.

Sas József halála miatt műsorváltozás lesz ma este az egyik magyar csatornán

Írta: SorozatWiki | 2021. január 17. 16:25
Sas József 82 éves korában, ma hajnalban hunyt el. A színész, humoristára emlékszik az ATV, ahol több mint egy évtizeden át voltak műsorai. A 19 órakor kezdődő Heti Napló Sváby Andrással 21 perccel hosszabb lesz, az extra műsoridőt pedig a művész emlékének szentelik. Emiatt a #Bochkor csak 20:50-kor fog kezdődni. 22:20-kor Sas Józsefről készült riportfilm, a Sasazértis kerül képernyőre, majd 23:50-tól pedig a Nótaszót láthatják az ATV nézői. (Fotó: MTI)

Két fontos Berényi is távozik a Barátok köztből

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 15. 16:28
A ma délutáni és esti Barátok közt epizódokban a Berényi család két fontos tagja is távozik a Mátyás király térről. Az Illés Vandát alakító Kardos Eszter 2007-2011 között az egyik legmeghatározóbb szereplője volt a sorozatnak. A rá következő években rövidebb ideig többször is visszatért a produkcióhoz, de újra állandó főszereplő 2019 februárja óta lett. Terhessége miatt azonban két év után most ismét távozik Barátok köztből. A színésznő a mai epizódokban lesz utoljára látható.
„Bár kisebb-nagyobb megszakítások voltak, de én mindig a Barátok közt csapat tagjának éreztem magam, mert bármikor tértem vissza, ugyanaz a családias hangulat fogadott, mint amikor elmentem. Vanda rengeteg galibát okozott, és lehet, hogy nem mindig szerették, de az biztos, hogy odafigyeltek rá, ezért én kimondottan hálás szerepnek tartom. Persze a karakter is sokat változott az évek során, mostanra sokkal mélyebb, összetettebb lett. Számomra nagy kihívást jelentett viszonylag friss élménnyel szülést játszani, ugyanis a saját kisfiam alig egy éves volt, amikor Vanda kisfia világra jött. Illetve amikor kiderült, hogy a sorozatbeli gyermekem, Marci nagyon beteg, csak külföldön van valamicske esély a gyógyulásra, és Vanda nem utazhat vele. Anyaként nehéz volt ezeket a pillanatokat átélni. Azonban igazán jó élmény volt a Simont alakító Tóth Karcsival a tüzes, szenvedélyes szerelmet-, vagy Ábrahám Edittel a nagy családi viszályokat, veszekedéseket játszani. Editkével a jelenetek után mindig hatalmasakat nevettünk, hogy már megint milyen durva dolgokat vágtunk egymás fejéhez a szerepünkben, holott a valóságban nagyon szeretjük egymást” – mesélte Kardos Eszter. Pénteken azonban nem csak Kardos Eszter tűnik el a Mátyás király térről. A Berényi Balázst alakító Aradi Balázs több alkalommal, hosszú éveken keresztül szintén nagyon fontos szereplője volt a sorozatnak. Utoljára tavaly márciusban távozott a Barátok köztből. Néhány hete azonban újra feltűnt a produkcióban, de ezúttal csak egy rövid időre. Balázs karaktere ugyanis Vandával együtt a mai részekben elhagyja a Mátyás király teret.

1. heti nézettség - Továbbra is nagy siker az Exatlon Hungary

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 13. 12:57
Az 53. heti nézettségi adatok itt tekinthetők meg. Az 1. héten (január 4-10.) a délutáni Barátok közt hétfőn közepes, a többi napon gyenge számokat hozott és hétfő kivételével minden nap kikapott a közepesen teljesítő A bosszú csapdájától. Tarolt az RTL Híradó, mely mindkét korosztályban, minden nap legyőzte a Tényeket és 18-49-ben a hét negyedik legjobban teljesítő műsora lett. A TV2 hírműsora régóta nem volt ennyire gyenge, mely magával húzta az utána következő bulváros hírműsort is. A Tények Plusz ugyanis hétfőn, kedden és szerdán gyengén, de csütörtökön és pénteken is csak közepesen teljesített. A Fókusz 4 hétköznap is jól ment, kedden pedig kimagasló eredményeket szállított és minden nap legyőzte a TV2 bulváros hírműsorát.
Hatalmasat esett a Doktor Balaton, mely tavaly év végén konkurencia nélkül még jól hozott. Hétfőn, kedden és csütörtökön rosszul, szerdán közepesen, pénteken pedig épphogy jól futott. Hétfőtől szerdáig az RTL magazinjával, valamint napi sorozatával szemben volt látható és mindkettőtől simán kikapott. Csütörtökön és pénteken már nagyrészt csak a Fókusz ellen futott, előbbi napon ennek ellenére szintén alulmaradt, de pénteken legalább nyerni tudott. A mi kis falunk a Coolos, 19 órás ismétlése hatalmasat ment. Az elmúlt hetekben 2,6 százalékos esti eredményt hozó csatornán az első két nap 3-4 százalékos, szerdától péntekig pedig 5-6 százalékos közönségarányt szállított. Ezzel pedig elvehetett egy csomó nézőt a szintén falus zsánerű Balatontól. A Keresztanyu hétfőn, szerdán és pénteken kiemelkedő adatokat szállított, kedden és csütörtökön pedig tarolt. Hétfőtől csütörtökig 18-49-ben minden este a legnézettebb műsor lett. Ezek azért is számítanak nagy eredményeknek, mert ezeket az RTL vidéki sorozata egy bivaly erős ellenféllel szemben tudja elérni. Hétfőtől csütörtökig verte a TV2 sportrealityjét a közös sávjukban, pénteken pedig kikapott tőle. Az Exatlon Hungary hétfőn, kedden és pénteken kimagasló számokat produkált, de csütörtökön és pénteken is jól ment. A teljes műsorideje alatt minden nap legyőzte az RTL-es konkurenseit, mely komoly sikernek számít. Jól látszik, hogy ha esik, ha fúj, a nézők minden hétköznap több órán keresztül kitartanak Palik László műsora mellett. Arra pedig, hogy egy hétköznapi TV2-s produkcióból egymás után három sikeres legyen, rég nem volt példa.

Jövő héttől nagy műsorváltozás lesz a SuperTV2-n, későbbre kerül a Jóban Rosszban

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 12. 22:44
Január 18-tól jelentős műsorváltozás lesz a SuperTV2-n, mely a csatorna összes esti műsorát érinti. A múlt héten debütáló Csodadoktor 19:00-ról 10 perccel későbbre, 19:10-re kerül. Jó hír a török sorozat szerelmeseinek, hogy ezen kívül a TV2 Csoport be is duplázza a szériát, így minden hétköznap 20:15-kor egy második friss epizód is képernyőre kerül a produkcióból.
A Jóban Rosszban esti vetítését pedig 40 perccel későbbre pakolják és az eddigi 20:40 helyett, csak 21:20-kor lesz látható. Ezzel elkerüli a Keresztanyu epizódjait. Kisebb változás, de megszűnik a kórházas sorozat előző napi epizódjának esti vetítése, melyet jelenleg pontban 20 órakor sugároznak. A változások természetesen érintik a Mintaapák 2. évadának esti ismétlését is. A napi sorozat jövő héttől 21:20 helyett 22 órakor lesz látható a SuperTV2-n.

Álarcos énekes, A mi kis falunk, Bödörék - íme 2020 legnézettebb 20 műsora

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 11. 12:43
A 2020-as év több szempontból rendkívüli év volt, mely felborította a magyar televíziózást is. Tavasszal több tervezett műsort nem adtak le, vagy idő előtt levettek a képernyőről, valamint voltak olyan őszi műsorok, amik egyaltalán nem tudtak elkészülni. Ennek ellenére a kínálat miatt a nézők így sem panaszkodhattak. Megnéztük a tavalyi évben mi volt a 20 legnézettebb műsor a legtöbb csatornának kereskedelmileg legfontosabb 18-49-es korosztályban és a teljes lakosság körében. (A listán minden műsor csak a legjobban teljesítő adásával szerepel.)
Az élen mindkét korosztályban, nem meglepő módon a tavasz és az ősz legsikeresebb műsora, az Álarcos énekes. Az RTL maszkos show-ja a legjobb eredményét az első évadának utolsó adásával érte el. A második helyen - szintén mindkét toplistában - A mi kis falunk április eleji, 4. évadzáró epizódja végzett. A falus széria amúgy is az elmúlt évek legnézettebb magyar sorozata, de tavasszal a korlátozások után még a szokásnál nagyobb tömeg választotta. A harmadik, 18-49-ben és teljesben is a Bödörék első része. Ez azért is lehet meglepő, mert később nagyot bukott a széria. Innen is látszik, sokat hirdették, jó helyre rakták és a nézők is nagyon várták, viszont végül mégis hatalmasat csalódtak. A továbbiakban a két toplista már eltér egymástól. 18-49-ben a negyedik Fókusz - Ki van a maszk mögött? extra adása, melyet a Tények különkiadása követ. Az első tízben az Apatigris pilotja (mely ősszel szintén hatalmasat zuhant), az RTL Híradó és a Mellékhatás. Meglepő, hogy a Sztárban sztár, mely a TV2 legsikeresebb nagyszabású showműsora, mindkét korosztályban csak a nyolcadik lett. A napi műsorok közül a legnézettebb a Drága örökösök, mely éppenhogy csak bekerült az első tízbe. A teljes lakosság körében, a Top 10-be a felsoroltak közül a Tények Különkiadás és Mellékhatás nem került be, helyükre a Dancing with the Stars és a Farm VIP lépett be. Íme a két teljes 20-as toplista:

Ők voltak a Nicsak, ki vagyok? fináléjának leleplezettjei

Írta: SorozatWiki | 2021. január 11. 09:55
A Nicsak, ki vagyok? - A rejtélyek színpadának második évada december 20. után vonult téli szünetre. Két hét múlva, január 3-én tért vissza a hatodik adásával, tegnap pedig a fináléja is képernyőre került. A döntőben három leleplezett volt, a Varjú Dobrády Ákost rejtette, a Baba álarc mögött Mihalik Enikő volt, míg a Tigris jelmez alól Metzker Viki bújt elő. A nyomozók tippversenyét 6-5-re Ábel Anita és csapata, Csonka András és Király Viktor nyerték. A Nicsak, ki vagyok? második szezonja az elsővel szemben nagyon kevesen nézték, így nem valószínű hogy készül folytatása.

Újabb műsorváltozás a TV2-n, hétfőtől korábbra kerül az Exatlon is

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2021. január 10. 13:08
Múlt csütörtökön írtuk meg, hogy egy azonnali műsorváltozást követően a Doktor Balaton 10 perccel korábbra került és azóta 19:40-től látható. Akkor a TV2 sportrealityjének kezdése a helyén maradt, egészen mostanáig. Hétfőtől újabb műsorváltozás lesz a TV2-n, ezúttal az Exatlon Hungary kerül előbbre. Palik László műsora az eddig 20:25-ös időpontja helyett szintén 10 perccel előbb, 20:15-kor fog már indulni. A műsor nézőinek ez azért is lehet jó hír, hisz így ha nem is sokkal, de az adások kevésbé fognak belenyúlni az éjszakába.