A Netflix több, mint 220 millió előfizetővel rendelkezik, ezzel pedig jelenleg ők a legnépszerűbb streaming szolgáltató a világon. Az online videótáron természetesen van lehetőség értékelni is az ott látható tartalmakat. 2017-ig egy öt csillagos rendszer segítségével lehetett minősíteni a produkciókat. Azóta viszont egy felfelé, illetve egy lefelé mutató hüvelykujj megnyomásával formálhattak véleményt a felhasználók. Most ezen finomítanak tovább a Netflixnél, ugyanis bevezetnek egy új funkciót.

hirdetés

Ezentúl dupla felfelé mutató hüvelykujjal is értékelhetőek lesznek a produkciók. Az előfizetők ezzel azt fejezhetik ki, hogy „imádnak” egy tartalmat. Így mostantól nem csak az adott sorozat/film műfajához hasonló ajánlásokat kap a felhasználó, hanem olyan produkciókat is javasol majd számára a Netflix, melyben ugyanazokat a színészeket láthatja viszont vagy ugyanazok a készítők. Az új funkció a legtöbb fiók számára már elérhető, de ezen a héten elméletileg mindenki számára azzá válik majd.

A lefelé mutató hüvelykujjal kapcsolatban a közeljövőben várhatóan nem lesz ilyen típusú módosítás. A negatív értékelést ugyanis jelentősen kevesebben használják, mint a pozitív reakciót. Ennek az az oka, hogy ha egy adott tartalom a nézők által kedvelt műfajból való, akkor továbbra is szeretnének hasonló ajánlásokat kapni, annak ellenére, hogy egy konkrét produkció nem tetszett nekik.

hirdetés

Fontos változás lesz az idei Survivorben

Jó hír érkezett Reviczky Gábor betegségével kapcsolatban

Hamarosan véget ér a TV2 vadonatúj realityjének 1. évada

11. heti nézettség - Hétköznap is brutális siker a Zsákbamacska, bezuhant a Drága örökösök

Több év kihagyás után visszatér a Miss World Hungary a Dunára

Berendelték a 20. évadát az egyik népszerű amerikai sorozatnak