A Netflix több, mint 220 millió előfizetővel rendelkezik, ezzel pedig jelenleg ők a legnépszerűbb streaming szolgáltató a világon. Az online videótáron természetesen van lehetőség értékelni is az ott látható tartalmakat. 2017-ig egy öt csillagos rendszer segítségével lehetett minősíteni a produkciókat. Azóta viszont egy felfelé, illetve egy lefelé mutató hüvelykujj megnyomásával formálhattak véleményt a felhasználók. Most ezen finomítanak tovább a Netflixnél, ugyanis bevezetnek egy új funkciót.

hirdetés

Ezentúl dupla felfelé mutató hüvelykujjal is értékelhetőek lesznek a produkciók. Az előfizetők ezzel azt fejezhetik ki, hogy „imádnak” egy tartalmat. Így mostantól nem csak az adott sorozat/film műfajához hasonló ajánlásokat kap a felhasználó, hanem olyan produkciókat is javasol majd számára a Netflix, melyben ugyanazokat a színészeket láthatja viszont vagy ugyanazok a készítők. Az új funkció a legtöbb fiók számára már elérhető, de ezen a héten elméletileg mindenki számára azzá válik majd.

A lefelé mutató hüvelykujjal kapcsolatban a közeljövőben várhatóan nem lesz ilyen típusú módosítás. A negatív értékelést ugyanis jelentősen kevesebben használják, mint a pozitív reakciót. Ennek az az oka, hogy ha egy adott tartalom a nézők által kedvelt műfajból való, akkor továbbra is szeretnének hasonló ajánlásokat kapni, annak ellenére, hogy egy konkrét produkció nem tetszett nekik.

hirdetés

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Vadonatúj, nagyszabású, logikai vetélkedő érkezik idén a TV2-re

Még idén érkezik a Házasság első látásra 2. évada a TV2-re

Két bejelentés érkezett az Ázsia Expressz idei évadáról

Bejelentették, hogy kik lesznek a Bajnokok Ligája műsorvezetői az RTL-nél